Side 1 af 2 12 SidsteSidste
Viser resultater 1 til 15 af 28

Emner: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd

  1. #1
    Tilmeldingsdato
    Jan 2002
    Indlæg
    702

    Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd

    > No offence, men det der med sjælen kræver vel at det er en klub med
    > sjæl - og på trods at at fck gør det godt, har mange fans osv., så
    > mener jeg altså ikke at man kan tale om klub-sjæl for en klub, der er
    > så ung som fck endnu er. Det kan godt være det kommer, meeen
    > FCK-SJÆLEN? - bygger den på mokka og penge?

    Hvis du tænker på en serie 3 klub i Jylland med klubhus i rødmalet fyrretræ og 6 børne- og ungdomshold, så er det åbenlyst, at det er en anden form for klubånd, der præger FCK.

    Men rent faktisk har FCK en veldefineret sjæl som "københavnerklubben" par excellence. Klubben repræsenterer en småanarkistisk fusion mellem de modsætninger, der præger København, fra advokaten&børsmægleren til den autonome&arbejderen for at bruge et par klichéer, der dækker moderklubbernes oprindelige ry.

    Geografien er ikke uvigtig. København er København, både fysisk og åndeligt er det en karakteristik, der er til at forstå - fra Istedgade over Tivoli til Nyhavn til Parken til Gasolin til Flemming Østergaard (hmm...), begreber, der er klart defineret i bevidstheden som "København" udover de ovennævnte folke-stereotyper.

    Hvad angår fodbolden er det vel ingen hemmelighed, at FCK repræsenterer et mere boldspillende fodbold, end du ser realiseret andre steder. Så reelt er FCK en fin sammenkædning mellem fans, geografi, by- og fodboldkultur. Ellers ville klubben heller ikke fungere så godt, som den efterhånden gør.

    Ingen lægger skjul på at det er et arbejde, der fortsætter. Men med 10 år på bagen, ser det meget lovende ud.

    Hvis du tager Brøndby som et andet eksempel, så mangler klubben det hele. Rent geografisk er klubben en tilfældighed. For det første er der ingen andre end de helt lokale, der kan give et præcist svar på, hvor Brøndby egentlig ligger. Det samme gælder udtrykket "Vestegnen", som overhovedet ingen ved, hvad dækker over. Det ligger vel nærmest mod syd, set herindefra og hvad med Rødovre?

    Der kom en mand, slog 4 kridtstreger på en mark, det er Brøndby IF. Det kunne lige så vel have været i Tåstrup eller Albertslund. Brøndby er en hjemløs klub, løsrevet i tid og sted og repræsenterer en ide om en klub, der er presset ned over en uigennemskuelig geografisk lokalitet. Det gør en stor forskel.

    Den største manifestation af den virkelighed, er den årlige hjemløse-march mellem Rådhuspladsen og Parken, som Brøndby Support arrangerer. Siden de fleste af Brøndbys fans bor uden for Brøndby og oftere i selve København, er det skam ganske naturligt at de marcherer i København, der også for Brøndby-fans fungerer som samlende, geografisk centrum.

    Derfor er det meget, meget vigtigt for Brøndby-fans at tale om "klubånd". Det er den eneste røde tråd, der binder selvforståelsen sammen og som giver BIF egenart - siges det. At ingen ved hvad det egentlig er, og i sidste ende har lige så lidt indflydelse på klubbens drift, som en gennemsnitlig FCK-fan har på Flemming Østergaard, er en anden historie.

    Men for at besvare dit spørgsmål direkte, så er FCK-sjælen naturligvis et spejlbillede af københavnersjælen. Den byder også på mokka og penge. Men det behøver ikke at være en kop latte på et in-sted betalt med et diners-kort, det kan også være en kop lunken kaffe fra kolbe på et skummelt værtshus, betalt med din sidste lommeuld efter en lang druktur.

    Begge dele er København.

    Mvh,
    Bopa


  2. #2
    Tilmeldingsdato
    Dec 2001
    Indlæg
    2,550

    Tilføjelse

    Hej Bopa. God beskrivelse af hvad for en størrelse FC København er, og hvorfor klubben sagtes kan tåle at BIF er bedre placeret i tabellen end FCK.

    -snippet hvorfor FCK = København-

    > Der kom en mand, slog 4 kridtstreger på en mark, det er Brøndby IF.
    > Det kunne lige så vel have været i Tåstrup eller Albertslund. Brøndby
    > er en hjemløs klub, løsrevet i tid og sted og repræsenterer en ide om
    > en klub, der er presset ned over en uigennemskuelig geografisk
    > lokalitet. Det gør en stor forskel.

    Og her har du grunden til, at panikken breder sig i BIF, hvergang FC København på kort sigt lægger BIF bag sig i tabellen. Og endnu værre bliver hylekoret på de tidspunkter af året, hvor forventningerne til fremtiden er et FC København som overgår BIF med flere hestelængder på alle områder.

    Og hvorfor nu det? Det skyldes at BIF kun giver mening som topklub i Danmark, hvis klubben konstant ligger i top 2 med FC København bag sig. For hvem i hele Danmark gider holde med Albertslund, Glostrup eller Tåstrup. Og hvad er Brøndby for en størrelse udover almennyttige betonbyggerier, motorvejsudfletninger og et parcelhuskvarter lagt på en tilfældig bar mark. Selv BIFs hoppeborg arrangør som skal overbevise om de fantastiske muligheder midt i en motorvejsudfletning, har ikke kontor i området. Næ de bor i det indre København!

    Så derfor ser du panikken i øjnene på BIF, nu hvor FC København endelig er begyndt at rykke. Derfor hører du indebrændte udtalelser mod FCK på deres egen festaften. Derfor møder du mere lettelse end glæde over mesterskabet. Derfor oplever vi angreb på FCKs aktiviteter og indtjeningsgrundlag. Dette var der intet af i 1990´erne, hvor FCK havde patent på 7. og 8. pladser i ligaen. Selv ikke da Herfølge blev danmarksmester, netop fordi de ingen udfordring var til BIFs position i dansk fodbold.

    BIF har siden ankomsten til den bedste række i Danmarksturneringen været begunstiget af at være førende på såvel det sportlige som økonomiske område. Førerhunden i flokken kunne man sige. Nu er der kommet en større og stærkere hanhund, som vil indtage sin retmæssige plads som førerhund. Det giver altid en helvedes ballade når der skal rykkes rundt på velerhvervet rettigheder og i hierakiet. Nogen får mere, andre får mindre. Som det siges; når du slår pisken ind i en flok hunde, så hyler den som bliver ramt!
    Mvh
    Henrik

    2. Flemsebog kap.9 s.152 linie 13

  3. De følgende 3 brugere er enige:

  4. #3
    Tilmeldingsdato
    May 2002
    Indlæg
    3,432
    man kan næsten blive skizo af dels at være identitetsmæssigt engageret i sit hold og dels forsøge at anskue det hele sociologisk/socialpsykologisk. jeg tror det er en tilstand, som ofte rammer os - og yderst sjældent bøfferne. sandelig, sygdom har social slagside.
    I øvrigt mener jeg at hele København minus de største indfaldsveje skal være 30 km/t-zone

  5. #4
    Tilmeldingsdato
    Aug 2002
    Indlæg
    1,816

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af B

    Meget god beskrivelse

  6. #5
    Tilmeldingsdato
    Jun 2003
    Indlæg
    584

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    Jeg kan kun erklære mig fuldstændig og aldeles enig i Martin CX og HBA's indlæg. De faktorer som berøres er så centrale og essentielle for BIF's opførelse. Alt hvad de foretager sig nu til dags, bygger på et fælt mindreværdskompleks. Samtidig forklarer det også hvorfor man med god grund kan smile over vores til tider arrogante fremtoning, som i visse situationer blot er med til at tirre dem endnu mere!!
    TORCIDA KØBENHAVN - The Sideshow Boys

  7. #6
    Tilmeldingsdato
    Jan 2005
    Indlæg
    69

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    ›Jeg kan kun erklære mig fuldstændig og aldeles enig i Martin CX
    ›og HBA's indlæg. De faktorer som berøres er så centrale og
    ›essentielle for BIF's opførelse. Alt hvad de foretager sig nu til
    ›dags, bygger på et fælt mindreværdskompleks. Samtidig forklarer
    ›det også hvorfor man med god grund kan smile over vores til tider
    ›arrogante fremtoning, som i visse situationer blot er med til at
    ›tirre dem endnu mere!!

    hahaha "et fælt mindreværdskompleks"
    Det er sjovt at disse indlæg om Brøndbys mindreværdskompleks kommer netop nu.
    Måske bunder det i, at I ikke kan forstå hvordan en klub ud af ingenting kan blive den succes den er i dag, både sportsligt, økonomisk og tilskuermæssigt, den ligger jo trods alt bare ude ved motervejen.
    I har jo alle forudsætninger for at blive en storklub ,beliggenheden, stadion, osv.
    Alligevel er det "limsnifferne" der synger højest og laver de flotteste tífoer.
    Ligger nummer 1 i suppen og har en pokalfinalplads!
    Læg lige mærke til at næsten hvert 7 indlæg inde på sidelinien handler om Brøndby, bemærkelsesværdigt når det nu er os der har et mindreværdskompleks!
    Det er sjovt i at FCK fans mener at vi Brøndby fans er arrogante og selvhøjtidelige, hørte også smølle sige det i DBF.
    Før vi skal definere hvad arrogance er, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad I syntes jeres egen bestyrelse formand er?, "vi skal nok vinde det danske mesterskab, det lover jeg" citat Flemming Østergaard efter 0-5 udmygelsen. hvis det ikke er arrogance, så ved jeg ikke hvad arrogance er!
    Sidst redigeret af Guldager80 : 23.04.05 kl. 02:10

  8. #7
    Tilmeldingsdato
    Apr 2004
    Indlæg
    825

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    læst for første gang lettere påvirket... kan jo kun sige det er smukt
    Outlawed

  9. Den følgende bruger er enig i dette:

  10. #8
    Tilmeldingsdato
    Dec 2003
    Indlæg
    154

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af B

    ›hahaha "et fælt mindreværdskompleks"

    Yeps, like it or not.

    ›Læg lige mærke til at næsten hvert 7 indlæg inde på sidelinien
    ›handler om Brøndby, bemærkelsesværdigt når det nu er os der har
    ›et mindreværdskompleks!

    Det tal er skudt helt forbi. Med omvendt fortegn på diverse Buif fora, er den nok mere passende. Noget der i øvrigt springer mig i øjnene er, at i er væsentligt mere engagerede når det kommer til at blande sig i disse tråde. Du finder ikke mange tråde her på siden omhandlende Buif, hvor der ikke er en fra pestegnen, der føler det bydende nødvendigt at anfægte alle udsagn.

    Du er allerede selv godt i gang skipper. Det er da netop at udvise en adfærd der oser langt væk af komplekser. Personligt kunne jeg aldrig drømme om, at bruge min tid liggende på lur på SFO'en, for at forsvare min kleb ved enhver given lejlighed. Hvis jeg endelig slår vejen forbi, er det da højst for at få et billigt grin.

    ›Det er sjovt i at FCK fans mener at vi Brøndby fans er arrogante
    ›og selvhøjtidelige, hørte også smølle sige det i DBF.

    Jeg lagde nu mest mærke til, at jeres selvhøjtidelighed blev fremhævet. En pointe som sinke-Iver desuden fik hamret hjem, med blot en smule hjælp fra Løgenes Mecter.
    Sidst redigeret af Chapel : 23.04.05 kl. 08:47

  11. Den følgende bruger er enig i dette:

  12. #9
    Tilmeldingsdato
    Aug 2003
    Indlæg
    1,626

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    Tag jer ikke af ham "limsnifferen" Guldager80. Han er bare sur fordi han er bannet fra UC´s forum :-)
    " Vi ser det som et relativt afslappet tiltag. Hvis du ikke engang vil det, som vi har bedt dem om at gøre, så er det vores konklusion, at så er du der nok af de forkerte årsager" - Citat: Dan Hammer

  13. #10
    Tilmeldingsdato
    Jan 2002
    Indlæg
    811

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af B

    ›Meget god beskrivelse


    Hold da op et gammelt indlæg du har fundet frem Scaleo.... fra den tid hvor dette forum næsten ikke var kendt endnu :-))

    Og vore gode venner vestfra lægger ikke mærke til datoen, og begynder på et eller andet intetsigende indlæg omkring, det er typisk den slags kommer frem lige nu, snak om tifo gejl mm.

    Det er bare god lørdags morgen spas ;-)

    /Jesper
    cossie's Avatar

  14. Den følgende bruger er enig i dette:

  15. #11
    Tilmeldingsdato
    Mar 2004
    Indlæg
    391

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    Damn et lækkert gammelt indlæg. Fortjener i sandhed at blive bragt frem i lyset igen - så, takker Martin CX.

    Guldager og andre Biffere for squ travlt på sidelinien nu! Der skal graves skal der, og vi kan se frem til snart at gense indlægget om Lars Højers mål i overtid mod Linfield FC som "bevis" på at vi altid er latterligt heldige; i forbindelse med Silbers scoring forleden i Odense selvfølgelig ;-)

  16. #12
    Tilmeldingsdato
    Jun 2003
    Indlæg
    584

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    Jeg synes det er både bemærkelsesværdigt og YDERST KOMISK at Guldager80 pludselig er nødt til at nævne, hvor han mener BIF er bedre end os og hvorvidt vi er arrogante, så snart vi igen viser tegn på overlegenhed.
    Som jeg forstår væsenet af et mindreværdskompleks, opererer det således, at det altid popper up i form af halv-aggressiv og sørgelig opførsel, så snart kilden til komplekset viser yderligere tegn på styrke. Guldager80: Din reaktion på vores indlæg er bare helt naturlig, og der er intet at være flov over. Fat mod, måske kan du en dag smile over denne manglende evne til at åbne øjnene op :).

    /Kanto
    TORCIDA KØBENHAVN - The Sideshow Boys

  17. #13
    Tilmeldingsdato
    Jul 2003
    Indlæg
    923

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af B

    ›I har jo alle forudsætninger for at blive en storklub
    ›,beliggenheden, stadion, osv.
    ›Alligevel er det "limsnifferne" der synger højest og
    ›laver de flotteste tífoer.
    ›Ligger nummer 1 i suppen og har en pokalfinalplads!

    Endelig ramme vi essensen af hvordan en sand BIF selvforsvarslogik fungerer.

    Her tales der for een gangs skyld om klubfølelse og hvad der binder de forskellige dele i en fodboldklub sammen idag, sådan rent ud over de juridiske, øknomiske of fysiske rammer. Og alligevel slår BIF logikken til og flytter så lige målstolperne for debatten ved at sige "ja men vi synger højest og ligger nummer et!"

    Jeg har intet problem (næsten) ved at udråbe BIF som mestre i år. De har faktisk fortjent det. At de så ikke kan huske hvordan de for et år siden negligerede vores mesterpræstation som parameter for hvad der er en RIGTIG klub gør kun hykleriet endnu mere selvlysende.

    Næ, Det er det andet led i logikken jeg har et problem med - Nemlig at deres definition på hvad der inkarnerer en rigtig klub er hvem der synger højest og lave flest tifoer. En særdeles interessant parameter når man tænker på at tifokulturen herhjemme er meget ung, hvilket altså vil sige at BIF kun ganske for nyligt - da Tifoerne tog fart - blev en RIGTIG klub ! Eller hvad ?
    Historisk set skiller denne logik sig dog ikke ud fra de andre kæpheste som den gode BIF-logiker desperat har klamret sig til op igennem FC Københavns opvæksttid.
    Jeg erinder første gang at vi rigtigt slog igennem som de største konkurrenter og rivaler foran AGF. Da afskreves FCK uden videre næste fordi man ikke var så vindende et hold som BIF. Nuvel. Men specielt omkring tiden før mez(uma)terskabet i 2001 måtte argumentationen ændres på grund af FCK's stigende succes. Ny kæpheste måtte til. Den første eksplicette af slagsen jeg husker er den der med at FCK skulle være et åbent checkhæfte for udlændinge of tvivlsom kvalitet samt for danske floppede legionærer. Hvilket blev sat noget så eftertrykkeligt i perspektiv af klebbens indkøb af Helland, Svensson, Jonsson og Co. Herefter måtte klebbens yderste trup begynde at tage ansvar igen, hvorfor den næste kæphest måtte være at BIF i hvertfald altid gav de unge chancen. En kæphest der - som andre kreaturer på dødens rand - blev slået ned da FCK efterhånden viste sig at have den lavest gennemsnitsalder af de to både i truppen samt over de spillere der blev benyttet over specielt een sæson. Hesten overlevede imidlertidigt iført ny skind, da det bryskt konstateredes at BIF så ihvertfald da var bedst til at få egen avl igennem fra ungdomsrækkerne til Suppen. Hvilket igen rejser et spørgsmål om Geografi, lidt a la Bopas indlæg - For går "Vestegnen" ikke blot helt til Albertslund men også til Odense (Absalonsen) og Falster (Kamper) ? Mon dét !
    Det ser imidlertidigt ud til at sagaen nåede sin tåkrummende pinlige konklusion her ved sæsonbegyndelsen i 2005, da FCK med to styks pokaler i Flemses skab startede op med at vise den udmærkede "guldvideo" til hjemmekampene, hvorefter der prompte på svaredes med et hjemmesakset logo sigende "FANS - Registreret varemærke tilhørende BIF".

    Dét var så simpelthen det. Vi havde da overhalet dem på bankbogen, på banen, havde haft både yngre og ældre hold med flere spillere af "egen avl" på banen til tider. Så derfor måtte styrkeforholdet jo selvfølgelig afgøres af hvem der nu også var de bedste fans. Dét er jo soleklart !

    Derfor er det af flere grunde at man må beklage at det ser ud til at de vinder det mesterskab i år. Fordi det kunne være særdeles morsomt at have set os beholde det OG overhale dem på lægterne ligeledes med tiden, for hvem kan med sikkerhed sige hvor de så havde flyttet målestokken hen denne gang ?

    - Hvem der vinder 3 halvleg i fælledparken ? Hvem der kan efterligne Frem mest muligt ? Hvem der spiller i den mest Gule farve ? Hvem der har flest vokaler i klubnavnet ? Hvilken maskot der kan slå hvilken i mudderbrydning ? Hvem af de to bestyrelsesformænd der bruger mindst sko ? Hvilken af de to hjemmebaner der har de bredeste kridstreger ?

    Mulighederne er uanede. Se, dét er sand BIF logik.
    Football is about glory, it is about doing things in style and with a flourish, about going out and beating the lot, not waiting for them to die of boredom - Danny Blanchflower

  18. De følgende 4 brugere er enige:

  19. #14
    Tilmeldingsdato
    Aug 2002
    Indlæg
    1,816

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af B

    ››Meget god beskrivelse


    ›Hold da op et gammelt indlæg du har fundet frem Scaleo.... fra
    ›den tid hvor dette forum næsten ikke var kendt endnu :-))


    Det blev omtalt i BBB hvor der var en der linkede til det det, så syntes jeg lige at det skulle op i toppen for det var jo et glimrende indlæg. :-)

  20. #15
    Tilmeldingsdato
    Jan 2002
    Indlæg
    136

    Re: Et indlæg der fortjener at leve lidt længere... om den Københavnske klubånd (af Bopa)

    Smukt...

  21. Den følgende bruger er enig i dette:

Side 1 af 2 12 SidsteSidste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

  1. Svar: 6
    Sidste Meddelelse: 29.03.07, 08:52
  2. Svar: 9
    Sidste Meddelelse: 25.08.03, 21:35
  3. Svar: 0
    Sidste Meddelelse: 29.05.02, 16:40

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •