Politiken bragte lørdag en artikel om kulturborgmester Martin Geertsens nye tiårsplan (ja, den slags lægger venstrefolk også) for idrætsanlæg i København. Jeg har desværre ikke kunnet finde nogen præsentation af planen på nettet, så jeg nøjes med lidt klip fra Politiken.

Som det kan ses, er en multihal ved Parken en integreret del af planen. Lidt overraskende er det dog at planen skitserer hele TRE multihaller bare i Københavns Kommune. Ud over altså at der skal bygges et internationalt fodboldstadion - uden at det fremgår hvem der dog skulle bruge det til dagligdag.

Bo N K

-----------------------------------

Københavns kulturborgmester, Martin Geertsen (V), er parat til at spendere to milliarder kroner på at bygge og ombygge idrætsanlæg i København. Målet er at gøre København mere konkurrencedygtig i kampen om store sportsarrangementer, og skal det lykkes, er der brug for ti nye anlæg på ti år.
(...)
Tanken om at få OL til København i 2024 blev første gang præsenteret af kulturminister Brian Mikkelsen (K), der efter de olympiske lege i Athen ønskede at undersøge mulighederne for at få legene til Danmark.
Det udmøntede sig i en rapport, der slog fast, at OL i København bestemt er en mulighed, men at det blandt andet kræver store investeringer i nye idrætsanlæg, fordi København over en længere periode skal være vært for diverse internationale mesterskaber, hvis det overhovedet skal lykkes at trække OL til Danmark.
Martin Geertsens oplæg til ti nye anlæg passer derfor ganske glimrende ind i de tanker, hvorfor kulturborgmesteren også mener, at staten bør være med til at finansiere nogle af de to milliarder kroner, anlæggene vil koste.
(...)
Hos regeringen har finansminister Thor Pedersen (V) ikke ønsket at udtale sig, men ifølge hans pressechef, Mikkel Faurholdt, er Thor Pedersens udgangspunkt ikke anderledes, end det plejer at være. Det betyder, at Thor Pedersen ikke er klar til at åbne statskassen, for skal København først have tilskud til en multihal eller et svømmeanlæg, så skal Odense, Århus og Holstebro også have penge til nybyggerier.
(...)

Fakta: Ti nye anlæg

2006: Multiarena 1
En udvidelse af faciliteterne omkring Parken skal blandt andet føre til konstruktionen af en multihal med plads til 4-5.000 tilskuere. Arenaen skal bruges til ishockey, håndbold, basketballbane og koncerter.
Pris: Cirka 150 mio. kr. (både offentlige og private investeringer indgår).

2007: Multiarena 2
Endnu en multiarena med plads til 15-20.000 tilskuere skal opføres ved Bella Center i Ørestad. Hallen skal bruges til store internationale begivenheder som EM og VM i ishockey, basketball, hånd- bold samt diverse kulturelle arrangementer.
Pris: Cirka 600 mio. kr.

2008: Internationalt atletikstadion
Der opereres med to modeller. Enten skal Østerbro Stadion bygges om, eller også skal et helt nyt atletikstadion opføres i Ørestaden. På den måde skulle København gerne blive konkurrencedygtig i forhold til store internationale atletikstævner.
Pris: Cirka 50-100 mio. kr. for Østerbro Stadion. Cirka 3-500 mio. kr. for et nyt stadion.

2009: Mobilt rostadion
Med havnen som en central del af København skal der skabes et mobilt rostadion, der kan sættes op og pilles ned i forbindelse med store rostævner. Pris: Cirka 0,5 mio. kr.

2010: Streetsport
København vil gerne være med blandt nye sportsgrene, der har fat i yngre kræfter. Derfor ønsker man at bygge et 'streetmekka', der skal rumme en BMXbane, en skatehal og et rulleskøjteanlæg på Amager.
Pris: cirka 50-100 mio. kr.

2011: Internationalt fodboldstadion
Skal Danmark nogensinde have EM i fodbold, er der brug for endnu et internationalt fodboldstadion til at supple- re Brøndby Stadion og Parken.
Pris: Cirka 300 mio. kr.

2012: White water-anlæg
Et white water-anlæg er nødvendigt, hvis Danmark nogensinde skal realisere drømmen om et OL. Men derudover kan anlægget bruges som en attraktion med ganske mange gæster, der ønsker at forsøge sig med rafting, kano, riverboard og kajak. Anlægget skal ligge på Amager.
Pris: Cirka 30-60 mio. kr.

2013: Internationalt tennisanlæg
København skal have et tennisanlæg, der kan huse internationale turneringer. Det er endnu ikke besluttet, hvor det skal ligge.
Pris: Cirka 2-300 mio. kr.

2014: Multiarena 3
Behovet for anlæg, der er fleksible, er stort i København, og derfor skal København have en tredje multihal, der kan rumme håndbold, basketball, koncerter og flere andre ting i Valby.
Pris: Cirka 2-500 mio. kr.

2015: Internationalt svømmeanlæg
Frem mod 2010 er der planlagt to nye svømmeanlæg i Københavnsområdet. Men ingen af projekterne egner sig til at huse store internationale stævner, og derfor vil København have et svømmestadion på Amager.
Pris: Cirka 2-300 mio. kr.