Side 32 af 35 FørsteFørste ... 2229303132333435 SidsteSidste
Viser resultater 466 til 480 af 512

Emner: Hvad læser du lige nu? III

 1. #466
  Tilmeldingsdato
  Mar 2002
  Indlæg
  5,016

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Jeg fandt denne bog i indbundet udgave på udsalg til en flad 50'er hos min lokale boghandel.  Den fik i sin tid en glimrende anmeldelse i JP.

  Forlagets beskrivelse:

  Mathias Toldstrup er en ung kunstner med uklare forestillinger om, hvad han skal stille op med sit liv. En tilfældig affære med en gådefuld kvinde - og det efterfølgende fund af et lig i en norsk skovtykning - forandrer alt.

  Lars-Ole Ravn er udenrigsminister. Han tænker med glæde på børnene i Kabuls ruiner, der igen er begyndt at sætte drager op, men han ser med bekymring frem mod et såkaldt dialogarrangement mellem den afghanske præsident Hamid Karzai og den uforsonlige islamkritiker Mona Tariq.

  Også andre har øjnene rettet mod arrangementet: En islamistisk terrorcelle, en afghansk soldat på specialmission i Europa og den danske efterretningstjeneste, der slås med indre stridigheder. Og i Iran drømmer præsidenten nukleare drømme.

  Drager over Kabul er en politisk thriller sat i en højaktuel ramme, der næsten kunne minde om virkeligheden.

 2. #467
  Tilmeldingsdato
  Jun 2004
  Indlæg
  2,324

  Re: Hvad læser du lige nu? III  Jeg vil egentlig bare nøjes med at citere Bo Tao Michaëlis herfra.

  Og hans læsere skal prise sig lykkelige for, at vor nabo og nordmand ligesom svenskerne holder tallet ti helligt inden for seriekrimigenren.
  Vedhæftede billeder Vedhæftede billeder
  Jeg har været anfører som 2. års gennem alle ungdomsrækker og mener også, at jeg er berettiget til at blive det på førsteholdet en dag, når jeg har fået erfaringen - Thomas Delaney, 2010.
  Gandhi's Avatar

 3. Den følgende bruger er enig i dette:

 4. #468
  Tilmeldingsdato
  Nov 2001
  Indlæg
  14,252

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Citat Oprindeligt indsendt af tortocnt Se meddelelser
  Hvis opfølger jeg lige er blevet færdig med:  - og den var så skuffende som Vindens Skygge var forrygende, desværre. En meget velskrevet og stemningsladet gang nonsens der ikke rigtig forløses, med en hovedperson man griber sig i at håbe vil tage billetten undervejs.

  Og så firs år frem til den næste, men i samme by :-)  mvh,
  -smølle
  Vedhæftede billeder Vedhæftede billeder

 5. #469
  Tilmeldingsdato
  Dec 2003
  Indlæg
  105

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Nedenstående er pt. på tilbud til 79.95 i Bog og Ide. Løb straks ned og køb mindst en!  Carsten

 6. #470
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  1,694

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Gråzone af Philip Kerr.

  Bedst som jeg troede, at Berlin Noir-trilogien stoppede efter de 6 bøger (ja ja, den skiftede så efternavn til "-serien" efter nr. 4, ok?) er det kommet mig for øre såvel som øje, at der åbenbart er udkommet en nr. 7 i serien, så den er lånt og påbegyndt, hvilket jo bare er pragtfuldt.
  Bernie Günther - forklædt som Carlos Hausner - er fortsat på Cuba i midten af 50'erne. På vanlig vis bliver han involveret i noget værre halløj og trues af hjemsendelse til Europa, hvor han har indtil flere dødsstraffe hængende over hovedet. Hvordan skal det dog gå den hårdt prøvede Bernie G??
  Stilen er den velkendte fra de foregående bøger, et godt sammenskruet plot og en velskrevet og morsom tekst, der på sædvanlig vis armerer vor helt med mundvigene fyldt med kække bemærkninger, sort bælte i unødige provokationer og en usædvanlig tyk pandeskal der kan modstå lidt af hvert. Varmeste anbefaling herfra selv om "jeg" kun just er blevet sat på flyveren tilbage til Tyskland.
  Og må jeg så i øvrigt lige voldkimse ad alle dem, der endnu ikke har lavet disse pragtfulde bøger om til film/tv-serie, eller alternativt de pr-afdelinger, der ikke har formået at gøre mig opmærksom på det, hvis det rent faktisk er sket!
  Mvh.
  Morten


  Álvaro er verdens flinkeste mand
  bekræftet af Lønstrup d. 27/1-2004
  Spejder fra Mars's Avatar

 7. Den følgende bruger er enig i dette:

 8. #471
  Tilmeldingsdato
  Dec 2001
  Indlæg
  2,357

  Re: Hvad læser du lige nu? III  Robert Ludlums The Bourne Identity. Virkelig god og spændende. Jeg ser frem til at gense filmen nu.
  Death by football!

 9. #472
  Tilmeldingsdato
  Dec 2001
  Indlæg
  2,357

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Og nu til denne!  Tina Fey: Bossypants.

  Den er sjov og kan godt læses som mand.
  Sidst redigeret af A : 24.03.12 kl. 20:25
  Death by football!

 10. #473
  Tilmeldingsdato
  Oct 2005
  Indlæg
  1,167

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Forlægget til den fabelagtige Short Cuts er Raymond Chandlers tre novellesamlinger, der her er samlet i én udgave:  Man skal lige vænne sig til den superstramt komponerede, ultra mnimalistiske stil - bl.a. ved at få sit læsetempo langt ned, og kun læse en novelle af gangen.
  Men så venter der også en rigtig stor læseoplevelse, særligt hvis man er den slags læser, der godt kan lide antydningens kunst, og det uudtalte drama

  Fans af Susanne Bier o.l. skal med andre ord nok kigge andetsteds.

  /Simon
  While them that defend what they cannot see
  With a killer’s pride, security
  It blows the minds most bitterly
  For them that think death’s honesty
  Won’t fall upon them naturally
  Life sometimes must get lonely

 11. Den følgende bruger er enig i dette:

 12. #474
  Tilmeldingsdato
  Mar 2002
  Indlæg
  5,016

  Re: Hvad læser du lige nu? III  Forlagets beskrivelse:

  Den velhavende, kyniske forretningsmand Peter de Boer er specialist i at ødelægge firmaer på bestilling. Han er født i Indonesien, men vokset op i Holland i skyggen af sin despotiske far. Første som voksen lærer han at bestemme farten i sit eget liv - og i særdeleshed andres. Peter de Boer ansætter den eksotiske Nicky Landsaat som marketing-trainee i sin virksomhed, og snart drager han stor nytte aff den ambitiøse kvinde. Nicky har også et specielt liv i rygsækken og bor i en af Amsterdams ghettoer sammen med sin voldelige far, sin indelukkede indonesiske mor, en kriminel bror og en prostitueret søster. Nicky er en legendarisk fighter, og hun har rigeligt at kæmpe med. Da den irakiske efterretningstjeneste beder Peter de Boer om at knuse en stor vestlig koncern, bliver han sat i et voldsomt dilemma; men da han bliver truet med afsløring af sin gådefulde fortid, føler han sig tvunget til at påtage sig opgaven. Og så er Peter de Boer og Nicky Landsaat pludselig hvirvlet ind i et dødsensfarligt spil om en hidtil ukendt for terrorisme. Den danske forfatter Jussi Adler-Olsens højaktuelle og veldokumenterede roman Og hun takkede guderne blev nationalt og internationalt modtaget med begejstring og solgt til filmatisering, da den første gang blev udgivet som Firmaknuseren. En helt usædvanlig thriller skrevet af forfatteren til Alfabethuset, Washington Dekretet, Kvinden i buret og Fasandræberne.
  Gode jævne folk, der har læst bogen, er dog knap så begejstrede. Lige fra...

  af Vibe S (3. juni 2011) "Dårlig bog. Dårligt skrevet. Fejl i sproget, der er unødigt kompliceret, nok for at fremhæve forfatterens intellekt. Fyldt med hollandske og indonesiske navne og ord, der distraherer handlingen, men sikkert er der for at imponere læseren. - Når ikke Carl Mørch-bøgerne til sokkeholderne."


  over...

  af flottelotte (27. januar 2012) "M
  åske man skulle have læst den FØR Afdeling Q-bøgerne? I hvert fald er den ikke så gennemført som dem, plottet er langsommeligt og unødigt kompliceret, og persontegningerne er jævne og forfladigede. Og kærlighedshistorien mellem Nicky og Peter er plat og teatralsk. Men hvis det var den bog, der skulle til, for at Jussi kunne skrive Afdeling Q-bøgerne, er jeg ligeglad. ;o)"


  til...

  af harly foged (11. januar 2010) "...Og hun takkede guderne". Den kan vel som de andre af hans bøger betragtes som en "mursten", som jeg dårligt kan håndtere på langs i min seng. Hver eneste af hans bøger har fængslet mig. Bl.a. fordi jeg kender de miljøer han beskriver. For hver eneste bog har jeg sagt, at den var utroligt sp?ndende. Side for side har jeg kunnet leve mig ind i bogens handling. Hver gang har jeg sagt, at den læste bog var bedre end sin forgænger. Men "Og hun takkede guderne" er, i mine øjne den absolut bedste af Jussis fem bøger, som jeg har læst."
  Efter de første 65 sider er jeg selv ganske tilfreds.
  Sidst redigeret af Don J. : 21.03.12 kl. 20:02

 13. #475
  Tilmeldingsdato
  Dec 2001
  Indlæg
  2,357

  Re: Hvad læser du lige nu? III  Den er godt nok lang, men herlig historie.
  Death by football!

 14. De følgende 2 brugere er enige:

 15. #476
  Tilmeldingsdato
  Jul 2003
  Indlæg
  165

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Jeg har Greven af Monte Christo i en udgave gennemillustreret af Roald Als, det er en af de bedste røverhistorier der nogensinde er skrevet, fantastisk læsning!

 16. De følgende 2 brugere er enige:

 17. #477
  Tilmeldingsdato
  Mar 2004
  Indlæg
  1,009

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Berlinmuren af Frederick Taylor:  Nørdet, men utrolig interessant, hvis man interesserer sig en smule for nyere historie.

 18. #478
  Tilmeldingsdato
  Jun 2004
  Indlæg
  2,324

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  9788792639110_ml.jpg

  Det er de to svenskeres debutbog. Til at starte med, synes jeg, den var skrevet lidt underligt, men man vænner sig til det og historien er spændende nok.

  Bogen handler om psykologen Sebastian Bergman, der tidligere har været involveret i politiarbejde, og selvfølgelig bliver det igen. Han er en ganske sjov karakter, som på den ene side er ret irriterende, men på den anden side har en underholdende attitude. Selve historien kredser om det svenske rejsehold, og hvis man har set serien af samme navn, møder man ikke de store overraskelser i efterforskningens fremgangsmåde. Faktisk har jeg flere gange taget mig selv i at tænke, at ham eller hende svarer til ham eller hende fra serien.

  Jeg synes, det er udmærket læsning. Den er skrevet i et letlæselig sprog, plottet er ikke særlig kompliceret og man bliver grebet af historien.
  Jeg har været anfører som 2. års gennem alle ungdomsrækker og mener også, at jeg er berettiget til at blive det på førsteholdet en dag, når jeg har fået erfaringen - Thomas Delaney, 2010.
  Gandhi's Avatar

 19. #479
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  1,694

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  11-bogforside.png
  Halvvejs igennem min fødselsdagsgave Byen og øen af Benn Q. Holm.

  Som "stamkunde" kan det næppe overraske, at jeg sluger den i store bidder. Glimrende er hvad den er! Og når så et kapitel hedder "Boys keep swinging" og en hedder Siggy (bevares, en nordatlantificering, men referencen er ikke til at tage fejl af!!!!) så kan det vist heller ikke være andet end pragtfuldt.
  Læs den før din nabo, med mindre han har læst den - ellers spørg genboen.
  Mvh.
  Morten


  Álvaro er verdens flinkeste mand
  bekræftet af Lønstrup d. 27/1-2004
  Spejder fra Mars's Avatar

 20. De følgende 2 brugere er enige:

 21. #480
  Tilmeldingsdato
  Mar 2002
  Indlæg
  5,016

  Re: Hvad læser du lige nu? III

  Jeg er lige blevet færdig med at læse denne:  En grusom og chokerende selvbiografi af Selgün Güvercile, der som barn kom til Danmark tilbage i 1978. Hun voksede op i en familie ledet af en tyrannisk - nogen vil nok sige sindssyg - far, præget af de gamle æresbegreber, hvor sønner og døtre ikke selv må finde deres ægtefælle. Sengül bryder kodekset ved at indlade sig på et forhold med den unge Hassan Boyaci- stik imod forældrens ønsker og planer. For de har nemlig allerede udset sig og indgået aftale med en familie i Tyrkiet, der har væsentlig højere status end den unge Hasans. Hasan må derfor ryddes af vejen, hvilket sker på grusom vis.
  Dette er en gribende bog som giver et indtryk af den voldsomme kulturelle konflikt, som børn og unge med indvandrerbaggrund kan opleve. Her er vi så ovre i den helt ekstreme afdeling, og de frygtelige konsekvener heraf. Jeg fik kvalmeagtige fornemmelser, da jeg læste kapitlet om selve drabet, men tag ikke fejl; det er en beretning, man bare ikke kan lægge fra sig, når først man er i gang.
  Årene efter drabet er ikke milde ved Selgün og hendes familie, der falder fra hinanden. Der er flere nedture, end der er opture, som hun selv beskriver det. Alligevel kommer hun igennem det, og bogen slutter med beskrivelsen af en opsigtsvækkende rejse til Tyrkiet, hvor Sengül efter ikke at have set sin for mordet dømte og derfor udviste far i 10 år, opsøger ham for at få en forklaring. Det viser sig, at alt ikke var og er, som Sengül havde forestillet sig. En overraskende slutning er i vente.
  Og så fandt jeg i øvrigt bogen hos min lokale boghandler i paperback-udgaven til sølle 10 kr.! Et rent røverkøb.
  Anmeldelse.

  Så er jeg også kommet igennem denne her:
  Når man som jeg til dagligt arbejder indenfor flygtningeområdet, så er dette en forholdsvis interessant case-story, omend den stammer tilbage fra perioden 1991-2001. At der er tale om et partsindlæg, skal man dog holde sig for øje.

  Så har jeg ellers kastet mig ud i denne:
  Ganske spændende og godt skrevet af forfatteren bag Drager over Kabul. Denne gang går turen over Nørrebro og helt til Colombia, hvor en dansk erhvervsmand kidnappes af FARC.

  Forlagets omtale:

  En kølig decemberaften i Colombias bjerge kidnapper oprørsbevægelsen FARC en ung dansker. Snart efter stilles hans arbejdsgiver, en stor dansk entreprenørvirksomhed, over for et krav om en løsesum i millionklassen. Kidnapningen sætter en kædereaktion i gang, og virksomhedens direktør må ud i tvivlsomme manøvrer for at redde sit livsværk. Samtidig blander en bodybuildet storinvestor med tætte forbindelser til de colombianske narkokarteller sig i sagen, og situationen udvikler sig fare­truende. Det gælder også for en lille gruppe aktivister, der erfarer, at overgangen fra teori til praksis kan være skæbnesvanger. Og at overlevelse i et snedækket København ikke bare er et spørgsmål om at have de rigtige meninger, men om basale instinkter. Natten er lige begyndt er en spændingsroman om konfrontationen mellem kynisme og idealisme, og om alt det, der kommer i klemme, når normale hensyn tilsidesættes, og alle går efter den store gevinst.
  Nåh ja, så har jeg også læst lidt lokalhistorie om min hjemby:

  Sidst redigeret af Don J. : 02.06.12 kl. 00:20

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Hvad drikker du lige nu? III
  By k b hagen in forum Mad
  Svar: 287
  Sidste Meddelelse: 06.06.08, 19:51
 2. Hvad læser du lige nu? - nr. 2
  By -smølle in forum Kultur
  Svar: 384
  Sidste Meddelelse: 09.01.08, 18:48
 3. Hvad læser du lige nu? III
  By Pipetown in forum Kultur
  Svar: 0
  Sidste Meddelelse: 09.12.07, 11:27
 4. Hvad spiser du lige nu? vol.III
  By k b hagen in forum Mad
  Svar: 280
  Sidste Meddelelse: 30.07.07, 16:30
 5. Hvad læser du lige nu?
  By -smølle in forum Kultur
  Svar: 330
  Sidste Meddelelse: 10.05.06, 11:21

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •