Side 1 af 10 1234 ... SidsteSidste
Viser resultater 1 til 15 af 141

Emner: Danske hold i Europa 2010/11

 1. #1
  Tilmeldingsdato
  Feb 2007
  Indlæg
  211

  Danske hold i Europa 2010/11

  Årets første rigtige forårsdag skal naturligvis bruges på at flække årets tråd om danske hold i Europa sammen. Skidt være med en velskænket belgisk øl på den lokale café, mens man ivrigt spejder efter forårskåde damer - koefficienter er lykken! Heldigvis kommer der en VM slutrunde i vejen, for hvad skulle man ellers lave frem til d. 21/6, når der trækkes lod til de første kval-runder i hhv. Champions League og Europa League?

  Referencer, data osv, er som altid taget fra Bert Kassies' fantastiske side.

  Sådan sluttede det...
  Danmark avancerede i den netop overståede sæson én plads - men hvilken! 15. pladsen betyder, at der i 2010/11 udgaven af Superligaen spilles om 2 pladser i Champions League. Den mulighed har de danske hold ikke haft siden 2000/01, hvor både Herfølge og Brøndby fik smæk i kvalifikationen mod Glasgow Rangers og HSV.
  Derudover er Danmark sikret hele 5 pladser i Europa - nr. 1 - 4 i ligaen samt pokalvinderen, og så er der jo også en fair play plads, som vi efterhånden har fået for vane at snuppe. Altså 5 og muligvis 6 hold i Europa, heraf 2 i CL kval, når vi tager hul på 11/12 sæsonen.
  2010/11-Oversigten over, hvilke hold, der deltager, og hvornår de indtræder, kan findes her. Den ændrer sig naturligvis, når vi tager hul på 2011/12 sæsonen

  ...og sådan starter det
  Når der tages hul på den nye sæson, trækkes 05/06 året ud af regnestykket. Det var et halvskidt år for Danmark, takket være en uduelig britisk dommer i parken, mens mange af de nationer, der befinder sig i nærheden af os på nationsranglisten, taber rigtigt mange points. Det skubber Danmark op på 12. pladsen med Rumænien, Belgien og Skotland lige i hælene. Ligesom Danmark, deltager Belgien og Skotland med 5 hold i årets turneringer, mens rumænerne har 6 hold med. De kommer fra en position langt oppe af ranglisten, men deres helt suveræne 05/06 sæson tæller som skrevet ikke længere.
  Længere nede gennemgåes det, hvilke hold, der repræsenterer nationerne omkring os på ranglisten.

  De danske hold i Europa 2010/11
  Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvilke tråde der bruges til hvilke diskussioner, men jeg regner med, at Pillefaxe fortsat vil holde os alle opdaterede på FCK her, mens denne tråd bruges til de mere nationale perspektiver - herunder også de sædvanlige diskussioner om, hvorvidt man skal holde med BIF i Europa, eller om det er en fordel eller en ulempe (nej, det hedder ikke bagdel!) at have en fair play deltager med i Europa.

  • Som de fleste nok er bekendte med, vandt vi skabet igen og er således med i Champions League. I og med både Bayern Munchen og Inter har sikret sig mesterskabet i deres respektive ligaer, bliver der ikke brug for det såkaldte titleholder spot, og vi kan således sidde over i 2. CL-kvalrunde. Altså ingen Mogren-runde i år. Vi er ligesom sidste år seedede i både 3. CL-kvalrunde og playoff-runden, ingen grund til at gå mere i detaljen herom.
  • OB sikrede sig sølvmedaljerne og spiller Europa League kval. Her indtræder man i 3. runde som seedet, og med mindre der sker alt for mange sære ting og sager i CL-kvalrunde 3 (taberne sluses som bekendt over i EL-kvalen), kan OB også gå videre til EL-playoff som seedet.
  • FCN vandt pokalen, men deres indtræden i Europa League afgøres helt logisk af udfaldet af den spanske pokalfinale. Vinder Sevilla over Atletico, træder man ind i 3. kvalrunde, som useedet. Ved det modsatte udfald i Copa del Rey, frigøres titleholder-spottet i EL, og FCN "skubbes frem" til EL-playoff. Her er man, logisk nok, også useedet med en række modbydelige lodtrækningsmuligheder i udsigt.
  • BIF endte med at tage bronze. De indtræder i EL-kvalrunde 2, og er seedede både her og i 3. kvalrunde. For at blive seedet i EL-playoff, kræver det at 4 højere rangerede hold ryger ud af EL-kvalen inden, mens de ligesom OB samtidig skal håbe på, at de seedede hold i CL-kvalen slår de useedede, så man ikke rykker "den forkerte vej" på listen. Set med de nationale briller, kan dette godt blive en føljeton, men kig andetsteds for detaljerne. Jeg laver dem ikke! :-)
  • Randers' forår blev alt andet end forsømt, og fra en sikker nedrykningsplads lykkedes det både at redde livet samt på Rosenborgsk manér at klemme sig med i Europa, da nummer 1 på den danske fair play liste (FCK) allerede havde booket plads i Europa. Randers får dog lov at starte fra begyndelsen, EL-kvalrunde 1, men er faktisk seedet helt frem til og med kvalrunde 3, takket være de points, man samlede i starten af netop overståede sæson


  Det er naturligvis umuligt at spå om de danske holds muligheder på nuværende tidspunkt, så det tager vi henad vejen. Der kan ske ændringer i spilletrupperne og så har vi efterhånden lært, hvor meget lodtrækningen betyder. Spørg bare i Odense! Pointmæssigt skal vi dog gerne have et godt år - vi er efterhånden nået dertil, hvor vi snart siger farvel til nogle fede Europa-år, så der skal gerne tankes en masse. Fx qua en CL deltagelse til Byens Hold...

  Hvem er vi oppe imod?
  Som nævnt længere oppe, bliver det først og fremmest Rumænien, Belgien, Skotland og Schweiz, vi skal kæmpe med i denne sæson. Foran os som nr. 11 på listen finder vi Grækenland, men jeg anser det for så godt som en umulighed at vi indhenter dem. Dels er de 2.716 points foran os, dels stiller de med en række hold (Panathinaikos, Olympiakos først og fremmest) der er garant for både høje seedninger og mange points. Lad os glemme dem for en stund. Danmarks 12. plads bliver der tilgengæld kæmpe slagsmål om. Indenfor 2.300 points finder vi 4 nationer, mens Schweiz på 16. pladsen har næsten 5.000 points op til Danmark. Vi burde med andre ord kunne holde fast i mindst 15. pladsen og således forsvare vores position på ranglisten, og sikre Suppen endnu en sæson med 2 CL-kvalpladser. Her følger vores konkurrenters deltagende hold og seedninger:

  12. Danmark, 23.850 points. 5 deltagende hold.
  • Se andetsteds.


  13. Rumænien, 22.658 points. 6 deltagende hold.

  Rumænerne havde 2 fantastiske sæsoner og har som konsekvens heraf ligget i top 10 i nogle år. Nu skal de mange points dog hentes hjem igen, og ligaen har i de seneste år vist sig ikke at havde den fodnødne dybde. Mange af de deltagende hold er røget ud på stribe. De europæiske deltagere er fundet, men da der stadig mangler en enkelt runde i ligaen, kan et par hold herunder endnu bytte plads. Vi tager det med forbehold.
  • Vores venner fra Cluj vandt mesterskabet og ryger direkte i CL. Seedet i pot 4 i gruppespillet. Rumænerne scorer også lige en pæn sjat points qua Clujs bonuspoint.
  • Unirea deltager fra Non-Champions kvalrunde 3, hvor man er useedet. I tilfælde af nederlag her, seedes man i EL-playoff.
  • FC Vaslui indtræder, som det ser ud nu, i EL-playoff. Enten som pokalvinder (man møder Cluj i finalen), alternativt som nr. 3 i ligaen. Her er man ikke seedet.
  • Steaua Bukarest indtræder enten i EL-kvalrunde 3 eller i playoff. Uanset udfaldet er man seedet hele vejen, og en topseeding i EL gruppespillet er indenfor rækkevidde.
  • FC Timisoaras situation er den samme som Steauas - man er dog kun seedet i EL kvalrunde 3.
  • Dinamo Bukarest indtræder i EL-kvalrunde 2. Man er seedet hele vejen til gruppespillet.

  Rumænerne bliver ikke sjove at slås med. Èt hold er sikret CL-gruppespil, og yderligere 3 er seedet hele vejen til EL gruppespillet. Det bliver ikke nemt at holde dem bag os.

  14. Belgien, 22.400 points. 5 hold deltager.
  Belgierne har haft et par lidt magre sæsoner med deres øjne, men ser ud til at have fået vendt bøtten igen. I hvert fald på klubplan. Danmark starter ca. 1.400 points foran og dem tror jeg godt vi kan holde. Standard Liege mangler til at hive points hjem i år.
  • Anderlecht er mestre. Indtræder i CL-kvalrunde 3 og er seedet hele vejen - nøjagtigt ligesom FCK.
  • Gent snuppede 2. pladsen i det lidt komplicerede playoff system og starter i non-champions kvalrunde 3 som useedet. Også useedet i EL-playoff.
  • Club Brügge indtræder i EL-playoff og er seedet her.
  • Den anden belgiske EL deltager er Racing Gent, som indtræder i EL-kvalrunde 3 som seedet. Useedet i EL-playoff.
  • Cercle Brugge deltager som tabende pokalfinalist. Man gjorde ikke det store væsen af sig i ligaen, så det er nok noget tyndt øl, vi har med at gøre her. Indtræder i EL-kvalrunde 2, hvor man er seedet. Useedet i EL-kvalrunde 3.

  Belgierne får vi lidt nemmere ved at tale med, tror jeg. Et par af deres hold virker ikke direkte skræmmende, og det bliver nok de vanlige Anderlecht og Club Brügge der skal hive points hjem.

  15. Skotland, 21.541 points. 5 hold deltager.
  Skotterne har leveret nogle yderst ustabile præstationer de seneste par år, men trenden er meget nedafgående. Begge Glasgow klubber er vel idag ønskelodtrækninger for de useedede hold, og resten af ligaen har ikke meget at byde ind med. De sidste 2 sæsoner har givet sølle ca 4.500 points eller nogenlunde det samme som Danmark hentede sidste sæson alene.
  Man kommer dog fra en god position, så der er stadig en direkte billet til CL gruppespillet.
  • Glasgow Rangers direkte til gruppespillet som mester. Seedes nok i pot 3
  • Celtic deltager i Non champions-kvalrunde 3, men er useedet. Seedet i EL-playoff.
  • Dundee United deltager som pokalvinder og indtræder i EL-playoff som useedet.
  • Hibernian træder ind i EL-kvalrunde 3, og her er man lige akkurat useedet.
  • Motherwell indtræder i EL-kvalrunde 2 som seedet, useedet i kvalrunde 3, lige under Hibernian.

  Vi er mere end 2,000 foran Skotland, og den bør vi holde. Jeg tror ikke et eneste af de tre "små" hold kommer i gruppespillet.

  16. Schweiz, 19.000. 5 hold deltager.
  Schweiz mister et rigtigt godt år (vi husker vel allesammen legendariske Thun i CL!) og er tvunget til at samle en del point for at holde på de 2 CL pladser. Som de senere år er det i høj grad Basel, man skal sætte sin lid til.
  • Basel tog mesterskabet i sidste ende og indtræder i CL-kvalrunde 3. Seedet hele vejen til gruppespillet.
  • Young Boys blev snydt på målstregen og må tage til takke med den ret vanskelige Non-champions kval. Man er useedet både her og i EL-playoff.
  • Grasshoppers tog bronze og starter i EL-playoff, hvor man er seedet lige under BIF. det vil kræve en god portion held at få en seedning.
  • FC Luzern hopper ind i EL-kvalrunde 3, men er ussedet.
  • Lausanne deltager som pokalfinalist. Træder ind i EL-kvalrunde 2 som seedet, men er useedet i kvalrunde 3.

  Det ligner et svært år for Schweizerne, der kun har et enkelt hold seedet til gruppespillet. Man får brug for sidste års lodtrækningsheld (Zürich trak Ventspils i CL-playoff, mens Basel havde FK Baku i EL-playoff!), hvis der skal hentes points hjem for alvor. Danmark får næppe problemer med dem.

  Længere nede af listen finder vi Norge. Jeg havde egentligt ikke tænkt mig at beskæftige mig med dem, men faldt over denne tråd på et Rosenborg forum. De stakkels nordmænd skulle bruge bare ét rigtigt udfald i ligaerne i Danmark, Tjekkiet, Israel og Schweiz for at redde sig en seedning i CL-playoff, og især i de to sidstnævnte lande var der rigtigt gode muligheder. Men med lidt gummiben og overtidsscoringer hist og pist, gik alt skævt for nordmændene, der nu ser ud til at få sorteper som 6. seedet i den afgørende runde. Med mindre vi kvajer os mod et hold fra Færøerne eller noget lignende..

  Næste update efter lodtrækningen til 1. og 2. kvalrunder d. 21/6. FORZA FC!
  Sidst redigeret af Cambiasso : 18.05.10 kl. 22:41


 2. #2
  Tilmeldingsdato
  Jun 2007
  Indlæg
  160

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Super indlæg. Jeg skal bare lige have noget på den rene. Altså vi ligger sådan set nummer 12. på listen lige nu? hvis vi kan holde den plads, hvad vil det betyde for ligaen? vil vores mestre komme direkte i cl, og så vil nummer 2 træde ind i kvalifikationen?

 3. #3
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,148

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Super indlæg. Jeg skal bare lige have noget på den rene. Altså vi ligger sådan set nummer 12. på listen lige nu? hvis vi kan holde den plads, hvad vil det betyde for ligaen? vil vores mestre komme direkte i cl, og så vil nummer 2 træde ind i kvalifikationen?
  Ja, hvis vi kan ende som nummer 13 eller bedre, så vil danmarksmesteren 2012 træde ind direkte i gruppespillet. Hvis vi ender som nummer 15 eller bedre, så træder sølvvinderen 2012 ind i CL kvalifikationen for "ikke-mestre" (non-champions). Det sidste er allerede aktuelt i næste sæson, idet sølvvinderen 2011 vil komme i CL kvalifikation, fordi Danmark i år endte på 15. pladsen.

  ougar
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 4. De følgende 3 brugere er enige:

 5. #4
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  1,199

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Fantastisk flot detaljeret indlæg som helt sikkert vil blive hevet frem igen og igen i løbet af efteråret. Tak for indsatsen.

  Ps hvornår er det der er lodtrækning for FCK?
  Forza FCK
  Bazooka

 6. #5
  Tilmeldingsdato
  Dec 2009
  Indlæg
  229

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  ›Fantastisk flot detaljeret indlæg som helt sikkert vil blive
  ›hevet frem igen og igen i løbet af efteråret. Tak for indsatsen.

  ›Ps hvornår er det der er lodtrækning for FCK?


  Fredag d. 16 juli.

 7. #6
  Tilmeldingsdato
  Aug 2006
  Indlæg
  727

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Næste update efter lodtrækningen til 1. og 2. kvalrunder d. 21/6. FORZA FC!
  Lodtrækningen faldt således ud for de danske deltagere:
  1. juli 2010 RFC - F91 Dudelange (6-1)
  8. juli 2010 F91 - RFC (2-1)
  15. juli 2010 ND Gorica - RFC (Jeg vover pelsen og regner med at F91 ikke kommer tilbage d. 8)
  15. juli 2010 BIF - FC Vaduz
  22. juli 2010 RFC - Gorica
  22. juli 2010 Vaduz - BIF

  De øvrige hold kommer først i spil til lodtrækningen til 3.runde.
  Sidst redigeret af Steffen_Corleone : 09.07.10 kl. 18:31

 8. De følgende 2 brugere er enige:

 9. #7
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  97

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  ›Ja, hvis vi kan ende som nummer 13 eller bedre, så vil
  ›danmarksmesteren 2012 træde ind direkte i gruppespillet.

  Vi skal nu ende som nummer 12 eller bedre, før Danmarksmesteren 2012 er garanteret direkte adgang til gruppespillet.

  13. pladsen kan dog vise sig at være tilstrækkelig, men det kræver at det hold der vinder CL finalen 2011, i forvejen er sikret direkte deltagelse via resultatet i den hjemmelige liga - som Inter jo er det i år!
  Attermann
  KMFC#4

  Ægte Kim Madsen Fan - 100% topstyret lattedrikkende plastique medløber

 10. De følgende 4 brugere er enige:

 11. #8
  Tilmeldingsdato
  Mar 2002
  Indlæg
  2,027

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  ›13. pladsen kan dog vise sig at være tilstrækkelig, men det
  ›kræver at det hold der vinder CL finalen 2011, i forvejen er
  ›sikret direkte deltagelse via resultatet i den hjemmelige liga -
  ›som Inter jo er det i år!

  At den regende mester ville være kvalificeret til CL (eller i det mindste CL-kvalen) alligevel er i øvrigt mere reglen end undtagelsen, ikke mindst efter at de store nationer har fået flere hold med i Champions League.

  Nedenfor er vist alle vindere af CL siden starten i 1997. I parantes er angivet, hvilken pladsering holdet opnåede i den hjemlige liga samme år. De fremhævede hold ville alle være kvalificeret til CL gruppespillet, selvom de ikke havde været regerende mestre.
  1993 Olympique Marseille (1)
  1994 AC Milan (1)
  1995 Ajax (1)
  1996 Juventus (2)
  1997 Borussia Dortmund (3)
  1998 Real Madrid (4)
  1999 Manchester United (1)
  2000 Real Madrid (5)
  2001 Bayern München (1)
  2002 Real Madrid (3)
  2003 AC Milan (3)
  2004 FC Porto (1)
  2005 Liverpool (5)
  2006 FC Barcelona (1)
  2007 AC Milan (4)
  2008 Manchester United (1)
  2009 FC Barcelona (1)
  2010 Inter (1)

  Det er altså i de seneste 10 år kun sket to gange, at den forsvarende CL-mester ikke formåede at kvalificere sig direkte til gruppespillet via den hjemlige turnering, så i praksis er det sandsynligvis nok "bare" at sikre, at Danmark ender på 13. pladsen, hvis vi skal have mestrene direkte i Champions League.

  Skulle det komme så vidt, skal vi jo så dernæst sørge for, at det er FC København og ikke et eller andet obskurt forstadshold, der får glæde af denne direkte kvalifikation.
  /Giggs

  København er en grim by med grimme mennesker og klamme dialekter. Lige fra Østerbro til Lyngby. Det eneste sted i København jeg har oplevet flinke mennesker er i Næstved.

 12. De følgende 5 brugere er enige:

 13. #9
  Tilmeldingsdato
  Jun 2007
  Indlæg
  160

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Hvis vi formår at holde fast i 12-13 pladsen, så kan vi håbe at vi om en 5 år vil have en væsentlig større liga herhjemme, med bedre spillere, bedre økonomi og flere tilskuere til kampene.. spørgsmålet er så om vi kan fortsætte den gode udvikling?

 14. #10
  Tilmeldingsdato
  Jan 2007
  Indlæg
  241

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Desværre tabte Randers 0,2 lette point til landekoefficienten, i Luxembourg.... øv. De kunne godt vise sig at blive vigtige i kampen om 13. pladsen. For dem der ikke følger med, tabte de 2-1 til F91 Dudelange.
  "Mine spillere sidder dernede og er helt døde nu, de har alle ydet en enorm indsats"

  - udtalte Pep Guardiola, efter at Barcelona fik tilkæmpet sig et enkelt point i Parken.

 15. #11
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  19

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  RFCs resultat idag viser desværre endnu engang hvor DK står når det gælder klubhold, 5 hold i EUROPA er vi på ingen måde klar til i vores liga. Det er MEGA ærgeligt at smide 0,2 point mod en modstander der er slået 6 - 1 i første kamp, jeg frygter at de ryger ud mod vores onde ånd, og deraf kun kan blive en belastning for resten af pointgivningen qva deres tilstedeværelse. Endnu engang skal vi lide under at DK får tildelt en fairplayplads.....øv øv øv.

 16. De følgende 7 brugere er enige:

 17. #12
  Tilmeldingsdato
  Oct 2005
  Indlæg
  42

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Forrige år havde vi FCN med på en fairplay plads. De fik skrabet 3 points sammen, hvilket betød at Danmark fik i alt 41 points. Vi havde 5 hold med i alt.

  FCN med på en fairplay plads 41 points / 5 hold = 8,2 points
  Uden FCN ville vi have fået 38 points / 4 hold = 9,5 points
  Tab= 1,3 koefficient points til DK

  Sidste år havde vi Randers med på en fairplay plads. De fik samlet 4,5 points sammen, hvilket bidrog til samlet 22 points til DK. Vi havde 5 hold med.

  RFC med på en fairplay plads 22 points / 5 hold = 4,4 points
  Uden RFC ville vi have haft 17,5 points / 4 hold = 4,375 points
  Gevinst = 0,025 koefficient points til DK

  I alt tab 1,275 points.

  Uden de to hold med ville vi have været på en samlet 13. plads i denne sæson, istedet for en 15. plads.
  Sidst redigeret af Maelstrom : 09.07.10 kl. 12:58
  http://www.plantedebat.dk - i sommerpausen når FCK ikke spiller kan man jo bruge tiden i haven.

 18. De følgende 2 brugere er enige:

 19. #13
  Tilmeldingsdato
  Jun 2004
  Indlæg
  244

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  ›Uden de to hold med ville vi have været på en samlet 13. plads i
  ›denne sæson, istedet for en 15. plads.

  Tilgengæld er der et begrundet håb for at vi undgår elevator-effekten. Skulle vi opnå en 12-13 plads på listen vil vi have opnået den med ca. det antal hold i europa, som vi også skal ud og "forsvare".
  Hvis man dertil lægger at (selv få kampe) europæisk erfaring er gavnligt for hold der skal ud i europa er der i mine øjne en større sandsynlighed for at vi kan forsvare vores placering over længere tid end hvis vi havde opnået den på to-tre holds eksplosive ridt i europa i en enkelt sæson eller to.

  Ikke at jeg ikke hellere ville være direkte kvalificeret til CL gruppespil i år, men jeg håber og tror på at vores langslidsomme fremgang på listerne betyder, at vi er i stand til at bevare placeringen og ikke skøjte tilbage Rumænienstyle hvis et enkelt af de præsterende hold får et dårligt europæisk år.

 20. De følgende 3 brugere er enige:

 21. #14
  Tilmeldingsdato
  Oct 2005
  Indlæg
  42

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Jeg mener også billedet er lidt mere nuanceret end bare de mistede points. Europæiske kampe giver en erfaring som alle spillere kan bruge. Det er på andre måder med til at hæve niveauet i suppen, tiltrække bedre spillere, giver klubberne lidt ekstra indtægter, sælge spillere til højere priser osv.
  http://www.plantedebat.dk - i sommerpausen når FCK ikke spiller kan man jo bruge tiden i haven.

 22. De følgende 7 brugere er enige:

 23. #15
  Tilmeldingsdato
  Nov 2002
  Indlæg
  2,361

  Re: Danske hold i Europa 2010/11

  Jeg mener heller ikke, at det har den store betydning, om vi nu får et hold med på en badebillet eller ej. Det vil være fuldstændig absurd at tro, at Danmark kan sende fire eller fem hold ud i Europa, der alle præsterer - men det er desværre det antal hold, vi kommer til at sende ud hvert år, såfremt vi vil spille med om de sjove placeringer (to hold i CL-kval elller mestrene direkte i CL). Det, der er problemet, er de manglende præstationer fra de hold, man må forvente, skal levere til den danske rangliste!

  Det er nu tredje sæson i træk, at fem hold skal repræsentere Danmark, og de to foregående har været vidt forskellige rent koefficientmæssigt - i 2008/09 opnåede Danmark det højeste antal point i den seneste femårsperiode (8.200), mens sidste sæson var den ringeste i den seneste femårsperiode med blot 4.400 point. Ingen af de to sæsoner vil jeg umiddelbart kreditere/miskreditere 'badebilletterne' men derimod de mere forventelige pointslugere:

  I 2008/09 kom AaB i CL som useedede (svineheldigt), og klarede sig fremragende, gik videre, og slog endda Depor i knockout-fasen, mens FCK også kom videre fra gruppespillet. Det var fantastisk klaret af begge danske deltagere!

  I 2009/10 var det til gengæld katastrofalt, at AaB røg ud i kvalifikationen til et ukendt, bosnisk hold allerede i anden kvalrunde til EL (AaB var seedet hele vejen til gruppespillet!), Ligesom OB (der også var seedede til gruppespillet) var svineuheldige at trække det vel nok stærkeste useedede hold, italienske Genoa, i sidste runde inden gruppespillet. At BIF (som useedede) fik en drømmelodtrækning, med et Hertha Berlin hold der var på vej i opløsning (og endte med at rykke ned), men ikke kunne følge 2-1 sejren fra første opgør til dørs, var på sin vis også skuffende. Ovenstående resultater blev så garneret med FCK's nederlag til APOEL, hvilket heller ikke medvirkede positivt til landekoefficienten, thi Danmark gik glip af bonuspointene for kvalifikationen.

  Hvis vi sammenligner med Skotland, som efterhånden er blevet overhalet, så har de jo sådan set også kun haft to hold, der præsterede, men de har så også gjort det år efter år efter år indtil for nylig. Så selvom de også har sendt 4-5 hold afsted i Europa hver sæson (6 hold i den netop overståede), så har de i en lang årrække kunne holde nogle flotte landekvotienter, fordi både Rangers og Celtic begge har høstet enormt mange point.

  Problemet i Danmark er, at år efter år bommer et eller to danske hold på grund af uheld eller slet og ret dårlige præstationer! Kun FCK har været gengangere i de fire foregående sæsoners europæiske gruppespil, og de bommede også en 'gratis' CL kval sidste år. Ellers har det været OB (2006/07), AaB (2007/08), AaB (2008/09) og sidste år var der slet ingen til at følge København med i det europæiske gruppespil. Selvom AaB har lavet virkelig mange point til Danmark, og har opnået en god koefficient, så er den ikke tilstrækkelig høj til seedning i en evt. CL-kval. Det er desværre kun FCK, der har denne høje seedning, hvilket betyder, at FCK helst skal blive mestre, såfremt Danmark skal have en deltager med i CL (også selvom FCK brød seed i 2006 og AaB gjorde ditto i 2008), da vi ikke kan forvente, at et dansk hold bryder seed hvert eller hvert andet år.

  Det ville jo være fantastisk, hvis de hold der kæmper om mesterskabet år efter år, alle sammen har gjort det så fornuftigt, at en seedning til CL for det danske mesterhold var en mulighed, uanset om det er FCK, OB, BIF eller AaB der løber med skabet.

  Men for at vende tilbage til den nuværende landeranking så kan man jo sige, at Danmark har skabt imponerende fremdrift på listen med blot to hold i gruppespil pr. år (som sagt kun ét hold sidste år). Det der virkelig ville kunne rykke noget, ville være hvis det kunne lykkedes at sende tre hold i gruppespillet (og gerne det ene i CL ikke mindst pga bonuspointene), hvoraf minimum to gik videre til forårets playoff-kampe (som det skete i 2008/09 sæsonen).
  Sidst redigeret af Elver : 10.07.10 kl. 10:48
  Hejsa
  Elver's Avatar

 24. Den følgende bruger er enig i dette:

Side 1 af 10 1234 ... SidsteSidste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Følger du andre danske hold i Europa?
  By Benjamin19 in forum De lange linier
  Svar: 27
  Sidste Meddelelse: 06.08.10, 08:12
 2. Danske hold i Europa 2009/10
  By Elver in forum De lange linier
  Svar: 176
  Sidste Meddelelse: 18.12.09, 15:42
 3. Danske hold i Europa 2008/09
  By Cambiasso in forum De lange linier
  Svar: 278
  Sidste Meddelelse: 25.05.09, 20:41
 4. Danske hold i Europa 2007/2008
  By ottesen in forum De lange linier
  Svar: 240
  Sidste Meddelelse: 06.07.08, 20:46
 5. Danske hold i europa 2006/2007
  By ottesen in forum De lange linier
  Svar: 115
  Sidste Meddelelse: 19.04.07, 12:57

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •