Side 11 af 12 FørsteFørste ... 89101112 SidsteSidste
Viser resultater 151 til 165 af 174

Emner: Danske hold i Europa 2018/19

 1. #151
  Tilmeldingsdato
  Jul 2005
  Indlæg
  514

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  samt for dansk klubfodbold i Europa som helhed.
  Nej tak.

 2. De følgende 7 brugere er enige:

 3. #152
  Tilmeldingsdato
  Oct 2011
  Indlæg
  294

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  En ny europæisk uge venter, og hermed en lille oversigt over de resultater i CL og EL, man skal håbe på, både for FCK's skyld i denne sæson, samt for dansk klubfodbold i Europa som helhed. Kampene markeres med det traditionelle 1X2 i forhold til hvad man skal håbe på, hvis man udelukkende har fokus på dansk fodbold. Kampene har enten direkte betydning for DK (FCK's kampe eller kampe i FCK's gruppe), indirekte i 1. led (involverer hold, som enten tilhører lande der truer DK på landekoefficientlisten, eller truer FCK på holdkoefficientlisten), eller indirekte i 2. led (kampe, der kan sætte en kæp i hjulet for videre avancement for førnævnte hold).

  TIRSDAG:
  AEK Athen vs. Ajax: 1
  Bayern vs. Benfica: 2
  CSKA Moskva vs. Plzen: 1
  Manchester Utd. vs. Young Boys 1

  ONSDAG:
  Dortmund vs. Brugge: 1
  Atletico Madrid vs. Monaco: 2
  PSV vs. Barcelona: 2

  TORSDAG:
  FC Zürich vs. AEK Larnaca: 2
  Rosenborg vs. Celtic: 2
  Red Bull Salzburg vs. Red Bull Leipzig: 2
  Bordeaux vs. Slavia Prag: 1
  Zenit vs. FCK: 2
  Fenerbahce vs. Dinamo Zagreb: X
  Milan vs. Dudelange: 1
  Real Betis vs. Olympiakos: 1
  Rangers vs. Villarreal: 1/2
  Spartak Moskva vs. Rapid Wien: 1
  Apollon Limassol vs. Lazio: 1
  Eintracht Frankfurt vs. Marseille: 1
  Astana vs. Dynamo Kiev: 2
  Jablonec vs. Rennes: 2
  BATE Borisov vs. Vidi: 2
  Chelsea vs. PAOK: 1

  Jo flere af disse kampe der går hjem, des bedre er det for dansk fodbold i forhold til kommende sæsoner.
  Smider en 10'er og spiller dem lige på!

 4. #153
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  FCKs nederlag i Rusland betyder, at de danske løver ikke selv kan afgøre deres videre skæbne i Europa. Skal man klare sig videre til et europæisk forår, kræver det en sejr hjemme mod Bordeaux, og samtidigt skal Slavia Prag tabe hjemme til Zenit. Alle andre udfald af kampene vil afslutte den danske Europa-kampagne for denne sæson. Skulle det være tilfældet, vil det være den dårligste europæiske sæson for dansk fodbold siden 14/15 sæsonen, og samtidigt være første gang i 4 sæsoner, at et dansk hold ikke spiller europæisk i foråret.

  11: Østrig (+2.625 point, svarer til 5 sejre og en uafgjort) 2/5, garanteret 4 kampe endnu.
  Red Bull Salzburg er videre efter sodavandsderbysejren mod Red Bull Leipzig. Rapid Wien fik en heldig sejr ude mod Spartak Moskva, men har ikke sikret sig videre avancement endnu. I næste runde spiller Salzburg ude mod Celtic, og Rapid Wien spiller hjemme mod Rangers.

  12: Holland (+3.208 point, svarer til 6 sejre og en uafgjort) 2/5, garanteret 4 kampe endnu.
  Ajax sikrede sig avancement i Champions League med en sejr over AEK Athen. PSV tabte hjemme til Barcelona, og er sikre på at slutte sidst i deres gruppe. Dermed er deres udekamp mod Inter deres sidste europæiske kamp i denne omgang, mens Ajax spiller gruppefinale hjemme mod Bayern München.

  13: Danmark (+0.000 point) 1/4, garanteret 1 kamp endnu.
  FCK skal vinde mod franske Bordeaux og håbe på en sejr til Zenit mod Slavia Prag, hvis de danske løver skal videre i Europa.

  14: Grækenland (-0.025 point, svarer til en uafgjort) 3/5, garanteret 3 kampe endnu.
  AEK Athen tabte hjemme mod Ajax og er sikker på at ende sidst i deres gruppe, og takker af for i år ude mod Benfica i næste runde, mens Olympiakos tabte hjemme mod Real Betis. De skal vinde med to overskydende mål mod AC Milan i næste runde, hvis de skal have en chance for at gå videre. PAOK tabte ude mod Chelsea. Hvis grækerne skal videre til knock-out fasen, skal de hente en sejr mod BATE Borisov hjemme.

  15: Schweiz (-0.725 point, svarer til en sejr og en uafgjort) 2/5, garanteret 4 kampe endnu.
  Zürich tabte for anden kamp i træk, denne gang mod AEK Larnaca. Derudover tabte Young Boys til Manchester United, og kan dermed ikke gå videre i Europa. Young Boys danser afdansningsbal hjemme mod Juventus, mens Zürich spiller ude mod Ludogorets.

  16: Kroatien (-0.950 point, svarer til to sejre) 1/4, garanteret 3 kampe endnu.
  Uafgjort mod Fenerbahce betyder Zagrebs første pointtab i gruppespillet. Det har dog ingen betydning, da kroaterne er sikre på at slutte som nr. 1 i deres gruppe. Næste opgave er på hjemmebane mod Anderlecht.

  17: Tjekkiet (-1.600 point, svarer til 4 sejre) 3/5, garanteret 3 kampe endnu.
  Plzen fik hentet en sejr i sidste minut mod CSKA Moskva, og skal blot matche CSKAs pointantal i næste runde for at gå videre til knock-out fasen i EL. Plzen tager imod AS Roma i den runde, mens CSKA besøger Real Madrid. Slavia Prag tabte ude mod Bordeaux, men pga. FCKs nederlag kan tjekkerne nøjes med et enkelt point hjemme mod Zenit Skt. Petersburg. Jablonecs kamp mod Rennes er uden betydning, da Benjamin Verbic sikrede Dynamo Kiev en sejr over Astana, og dermed fik sin personlige hævn over tjekkerne efter sin udvisning for os i 2015. Dermed kan Jablonec ikke gå videre i EL. I næste runde tager tjekkerne mod netop Dynamo Kiev.
  Sidst redigeret af Kiwi : 30.11.18 kl. 07:40
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

 5. De følgende 2 brugere er enige:

 6. #154
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Fokus i denne tråd har i år været rettet meget mod landekoefficienten fra min side. Men retter vi blikket mod den individuelle koefficient, er der også nogle interessante ting at se, hvis man antager, at FCK skulle vinde det danske mesterskab i denne sæson.
  Den individuelle koefficient afgør både, om man er seedet eller ej i selve lodtrækningerne, men også i hvilket seedningslag man havner i, såfremt man når frem til et gruppespil.

  I næste sæsons CL-kval er der 4 pladser at spille om for mesterholdene. Derfor gælder det om at være blandt de 4 højst seedede hold, hvis man skal have en forholdsvist favorabel lodtrækning. Der er pt. 8 lande, som har hold der reelt kan true FCK i at være seedede hele vejen til Champions League gruppespillet:
  - Holland (Ajax, PSV)
  - Østrig (Red Bull Salzburg)
  - Grækenland (Olympiakos, PAOK)
  - Schweiz (Basel)
  - Skotland (Celtic)
  - Tjekkiet (Sparta Prag, Viktoria Plzen)
  - Kroatien (Dinamo Zagreb)
  - Kazakhstan (FC Astana)

  FCK skal "blot" være bedre end 5 af de 8 lande for at være seedede. Visse resultater kan allerede falde ud til FCK's fordel allerede i denne uge, og dermed sikre at man er bedre end en række af disse lande, også hvis vi antager at FCK skulle ryge ud af Europa samtidigt.

  - Taber Celtic til Red Bull Salzburg, og vinder Red Bull Leipzig over Rosenborg, og FCK får point mod Bordeaux, er man sikker på at ende bedre på ranglisten end skotterne.
  - Taber Astana til Rennes, er man også sikker på at ende bedre end østboerne. Ellers må kazakherne max. vinde 1 kamp og spille 1 uafgjort, hvis vi skal holde dem bag os.
  - Ryger Viktoria Plzen ned på en 4. plads i deres CL-gruppe, kan tjekkerne kun true FCK, hvis Sparta Prag bliver mestre, men med 60% af den tjekkiske liga afviklet, og Sparta værende 15 point fra 1. pladsen, virker det ikke sandsynligt. Skulle Plzen avancere til EL, må de højst vinde 1 kamp i resten af deres europæiske kampagne. Får de mere, skal vi håbe på at Slavia Prag fastholder deres nuværende 1. plads i ligaen, og formår at vinde det tjekkiske mesterskab.

  Derudover:
  - Må Dinamo Zagreb max. vinde 3 kampe mere i Europa (4 hvis FCK slår Bordeaux)
  - Må PAOK max. vinde 3 kampe og spille en uafgjort i Europa.

  Ved de andre lande kræver det enten at FCK går videre fra gruppen, eller at de nævnte hold ikke bliver mestre. Eksempelvis vil man være bedre seedet end den hollandske mester, så længe det ikke er Ajax, og FCK henter 3 sejre i resten af EL.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

 7. De følgende 6 brugere er enige:

 8. #155
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  FCK''s uheldige nederlag hjemme til Bordeaux markerer ikke blot et københavnsk exit fra denne sæsons europæiske fodbold. Det markerer også enden på en stime af sæsoner med et dansk hold i knock-out fasen i Europa siden 12/13 sæsonen. Det er forresten blot 3. gang siden 08/09-sæsonen at det sker.

  Derudover satte FCK negativ rekord med 4 kampe i træk uden at score. De 5 point er desuden klubbens dårligste pointhøst i et gruppespil siden 14/15 sæsonen, hvor man i en gruppe med Torino, Brugge og HJK blot hentede 4 point. Derudover er det målt på offensiven den mest målfattige præstation i et gruppespil siden 2007/08 sæsonen, hvor man blot formåede at score 1 mål på 5 kampe, kontra de 3 mål, der blev scoret i år.

  Ift. holdkoefficienten har FCK hentet 4.000 point i år, hvilket bringer den koefficient, der anvendes ved seedning i næste sæson, op på 31.000 point, og en foreløbig 43. plads. Samme pointantal som Plzen og Celtic, men siden de begge er i 1/16 finalen, vil de i tilfælde af pointlighed være højere seedet end FCK.

  Kigger man på førerholdene i de ligaer, FCK evt. skal konkurrere mod i en evt. CL-kval. i næste sæson, er PSV, Celtic og Red Bull Salzburg de hold, der har højere seedning, og som samtidigt fører deres liga. Dermed ligger FCK lige akkurat til at blive seedet hele vejen til CL-gruppespil i tilfælde af et dansk mesterskab. De førerhold i de andre ligaer, som kunne true os, er pt. lavere seedet end os. Astana røg ud til Rennes og kan ikke true os. Det samme gør sig gældende for PAOK, som meget gerne må holde Olympiakos bag sig i den græske liga. Young Boys er pt. 15 point foran Basel, og hvis Dinamo Zagreb ikke henter mere end 2 sejre i resten af deres europæiske kampagne, er vi også foran dem. Slavia Prag fører pt. den tjekkiske liga, og det må de meget gerne fortsætte med, hvis vi skal være seedet til næste sæson, så længe Slavia ikke formår at vinde 7 kampe yderligere i Europa i foråret.

  Med FCKs nederlag og Olympiakos' sejr i går er Grækenland gået forbi Danmark på landekoefficientlisten, og vi er faldet ned til 14. pladsen, marginalt foran både Tjekkiet og Schweiz. Begge lande overhaler os, hvis deres hold får bare en uafgjort i deres 1/16 finale. Sker det, ryger Danmark ned på 16. pladsen, og dermed vil der i 20/21 sæsonen kun have 4 hold med i Europa, mod de 5 hold, Danmark pt. står til at have. Efter denne sæson mister Danmark de lave point fra 14/15 sæsonen, og vil, som det ser ud pt., starte 19/20 sæsonen 0.400 point fra en 12. plads, som garanterer 2 hold i europæisk gruppespil.

  Ser man på økonomien, har FCK med kvalifikationen til EL-gruppespillet, sejren mod Bordeaux og de to uafgjorte kampe indtjent følgende i sportslige præmiepenge:
  Kvalifikation: 2,92 mio. €
  1 sejr: 570.000. €
  2 uafgjorte: 2x 190.000 € = 380.000 €
  I alt: 3,87 mio. € = 29 mio. kr.

  Derudover er FCK, som 15. højst rangerede EL-deltager på UEFAs 10-års ranking liste, sikret en koefficientbonus på næsten 2,4 mio. €, eller 17,7 mio. kr.

  Ift. market pool, var FCK sikret minimum 3,1 mio. €, eller 23 mio. kr. alene ved sin deltagelse, og med exit i gruppespillet får FCK yderligere næsten 1,8 mio. €, eller 13,3 mio. kr.

  Dermed har FCK tjent cirka 83 mio. kr. i årets europæiske kampagne.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)


 9. #156
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Hvis resten af CL og EL skal have interesse hvad angår hhv. landekoefficienter. (LK) og holdkoefficienter (HK), er det følgende kampe, man skal fokusere på:

  CL:
  Ajax - Real Madrid. (LK)

  EL:
  Viktoria Plzen - Dinamo Zagreb (LK, HK)
  Club Brugge - Red Bull Salzburg (LK, HK)
  Rapid Wien - Inter (LK)
  Slavia Prag - Genk (LK)
  Zürich - Napoli (LK)
  Olympiakos - Dynamo Kiev (LK, HK)

  Lodtrækningen er faldet så uheldigt ud, at uanset hvad, vil Danmark på 14. pladsen med garanti blive overhalet af enten Tjekkiet eller Kroatien, eller muligvis begge, grundet parringen af Plzen og Dinamo Zagreb. Da Plzen alligevel har overhalet FCK på holdkoefficientlisten, kan man lige så godt håbe på at de går videre, da to sejre til Dinamo Zagreb vil placere dem over FCK, og dermed forringe muligheden for FCK-seedning hele vejen til CL-gruppespil, såfremt vi vinder det danske mesterskab.

  Skillelinien mellem 15. og 16. pladsen afgør, om dansk fodbold har 4 eller 5 hold med i Europa i 2020.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

 10. #157
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Ugens resultater i de europæiske turneringer betyder, at hvis Viktoria Plzen undgår at tabe mod Dinamo Zagreb i næste uge, er FCK sikret seedning til CL-gruppespillet i tilfælde af et dansk mesterskab, så længe Plzen ikke bliver tjekkiske mestre.

  Hvis FC Zürich samtidigt taber i Napoli, vil næste sæsons danske sølvvinder få en plads i 20/21 CL-kvalifikationsspillet via League Route, og Danmark vil få et hold mere i de europæiske turneringer i samme sæson.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)


 11. #158
  Tilmeldingsdato
  Feb 2019
  Indlæg
  1

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Simpelthen en kæmpe fornøjelse at læse dine beskrivelser, Kiwi!

  Jeg nørder selv rigtig meget omkring koefficienterne, men du har sgu styr på det!

 12. De følgende 10 brugere er enige:

 13. #159
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Ugens resultater i Europa League betyder, at Danmark er sikker på at slutte året som nr. 15 eller 16. Hvis Dinamo Zagreb i næste runde får bare en uafgjort, vil Danmark slutte som nr. 16. Det vil betyde, at man i 20/21 vil have 4 hold med i Europa. Hvis Dinamo Zagreb taber begge kampe, vil Danmark fastholde sin aktuelle 15. plads, og have 5 hold med i Europa i 20/21.

  I forhold til holdkoefficienten, har FCK 31.000 point, hvorimod Dinamo Zagreb har 27.500 point. Altså et forspring på 3.500 point. Der gives 2.000 point for en sejr, og 1.000 point for en uafgjort, plus der gives 1.000 point for at avancere fra 1/8 finalen. Altså skal Zagreb som minimum tabe en af de to kampe i 1/8 finalen, og meget gerne blive elimineret, hvis FCK fortsat skal have en god chance for at være seedet i CL-kval'en i tilfælde af et dansk mesterskab.

  Skulle Dinamo Zagreb overhale FCK, skal løverne håbe på, at Plzen ikke bliver tjekkisk mester, OG at vinderen af denne sæsons Champions League var kvalificeret til næste sæsons Champions League i forvejen.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

 14. De følgende 5 brugere er enige:

 15. #160
  Tilmeldingsdato
  Aug 2010
  Indlæg
  147

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Skulle Dinamo Zagreb overhale FCK, skal løverne håbe på, at Plzen ikke bliver tjekkisk mester, OG at vinderen af denne sæsons Champions League var kvalificeret til næste sæsons Champions League i forvejen.
  Apropos tjekkisk fodbold, så blev den største overraskelse i EL i går leveret af et tjekkisk hold, da Slavia Prag slog storholdet Genk ud med samlet 4-1. Specielt bif fans må være meget forundrede over dette resultat og storholdets tidlige exit.
  Også punkter som kioskdrift, snerydning og andre ting fungerer rigtig godt, fortæller Bjerregaard.


 16. #161
  Tilmeldingsdato
  Nov 2007
  Indlæg
  759

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Set med FCK briller, skal man så ikke håbe på at det ikke lykkedes at opnå det ekstra hold i europa. Så slipper vi endnu en sæson for at dividere vores point med 5 til landecoeficienten.

 17. De følgende 6 brugere er enige:

 18. #162
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  1,083

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Det kunne man jo argumentere for. Omvendt har landekoefficienten ingen indflydelse længere på vores egen koefficient ift. seedning. Derudover vil næste sæson stadig kun have 4 danske hold med i Europa, hvilket gør at Danmark i næste sæson har gode vilkår ift. at kravle op ad ranglisten. Eksempelvis skal man kun hente 0.425 point ind på Holland, inden man er sikret to pladser i europæisk gruppespil, både til mesterholdet og pokalvinderen.

  Derudover, såfremt vi antager at 19/20 holdet kvalificerer sig til Champions League og bliver danske mestre, så kan vi også forvente at holdet bliver pillet fra hinanden, og dermed bliver svækket i den følgende sæson. Et dansk hold, der har spillet Champions League, har aldrig vundet det danske mesterskab i den efterfølgende sæson. Derudover er der en klar historik i at de fleste danske hold (FCK undtaget) ikke kan håndtere at spille europæisk. Så ved at flere danske hold skal prøve kræfter med europæisk bold, kan den oprindelige svækkelse, vi plejer at få nationalt, til dels udlignes ved at andre danske hold udfordres yderligere.

  Eksempelvis var nr. 2 i 10/11 sæsonen, OB, med i Europa League, og var af den årsag ikke i stand til at være for alvor med i mesterskabskampen i den efterfølgende sæson. Det samme kan siges om FCM i 15/16, som ikke var i stand til at følge med i jagten på mesterskabet pga. de mange europæiske kampe.
  Ståle Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

 19. De følgende 5 brugere er enige:

 20. #163
  Tilmeldingsdato
  Jul 2003
  Indlæg
  749

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  "Et dansk hold, der har spillet Champions League, har aldrig vundet det danske mesterskab i den efterfølgende sæson."
  Vandt 10/11 holdet ikke ligaen?

 21. #164
  Tilmeldingsdato
  Jan 2002
  Indlæg
  114

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Citat Oprindeligt indsendt af Witzansky Se meddelelser
  "Et dansk hold, der har spillet Champions League, har aldrig vundet det danske mesterskab i den efterfølgende sæson."
  Vandt 10/11 holdet ikke ligaen?
  Nej. Den efterfølgende sæson 2011/12 blev vundet af FC Nordsjælland.
  Frost

 22. #165
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,043

  Re: Danske hold i Europa 2018/19

  Citat Oprindeligt indsendt af Witzansky Se meddelelser
  "Et dansk hold, der har spillet Champions League, har aldrig vundet det danske mesterskab i den efterfølgende sæson."
  Vandt 10/11 holdet ikke ligaen?
  Et hold der spiller Champions League har fint kunne vinde DM samtidigt. Det har vi gjort i alle CL sæsoner: 2007, 2011, 2014 og 2017. "Teorien" går på, at efter et år med Champions League, så bliver holdet pillet fra hinanden, og sæsonen EFTER Champions League er derfor svær. Vi vandt ikke mesterskabet i hverken 2008, 2012, 2015 eller 2018. (Og AaB x 2, BØF og FCN gjorde heller ikke efter deres CL deltagelser)
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 23. De følgende 6 brugere er enige:

Side 11 af 12 FørsteFørste ... 89101112 SidsteSidste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Lignende emner

 1. Danske hold i Europa 2017/18
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 1
  Sidste Meddelelse: 24.08.17, 11:35
 2. Danske hold i Europa 2016/17
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 237
  Sidste Meddelelse: 06.06.17, 14:07
 3. Danske hold i Europa 2013/14
  By Fulle in forum De lange linier
  Svar: 107
  Sidste Meddelelse: 31.05.14, 18:02
 4. Danske hold i Europa 2010/11
  By Cambiasso in forum De lange linier
  Svar: 140
  Sidste Meddelelse: 25.02.11, 05:17
 5. Danske hold i Europa 2008/09
  By Cambiasso in forum De lange linier
  Svar: 278
  Sidste Meddelelse: 25.05.09, 20:41

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •