Side 15 af 16 FørsteFørste ... 51213141516 SidsteSidste
Viser resultater 211 til 225 af 228

Emner: Danske hold i Europa 20/21

 1. #211
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  En midtvejsstatus efter at halvdelen af de europæiske gruppespil er afviklet:

  FCK er fortsat på 30. pladsen på den europæiske rangliste. Ift. en evt. CL-kval i næste sæson, enten via Champions Path eller League Path, trues løverne primært af Dynamo Kyiv, som overhaler FCK med en enkelt sejr eller to uafgjorte i resten af deres europæiske kampagne. De næste, man skal holde øje med, er græske Olympiakos, som kan overhale FCK med to sejre og en uafgjort i resten af deres europæiske kampe. Længere nede på listen findes Celtic, som dog skal hente 5 sejre for at overhale de danske vicemestre.

  Ift. landeranglisten er status således i Top 11-20:

  11) Skotland (+3.000 point, tilsvarer 6 sejre): 2/4 hold tilbage, sikret min. 6 kampe.
  - Celtic ligger sidst i deres EL-gruppe med 1 point for 3 kampe
  - Rangers fører deres EL-gruppe med 10 point for 3 kampe

  12) Ukraine (+2.525 point, tilsvarer 5 sejre og en uafgjort): 3/5 hold tilbage, sikret min. 9 kampe.
  - Dynamo Kyiv ligger nr. 3 i deres CL-gruppe med 1 point for 3 kampe
  - Shakhtar Donetsk ligger nr. 2 i deres CL-gruppe med 4 point for 3 kampe
  - Zorya Luhansk ligger nr. 4 i deres EL-gruppe med 0 point for 3 kampe

  13) Tyrkiet (+2.325 point, tilsvarer 5 sejre): 2/5 hold tilbage, sikret min. 6 kampe.
  - Istanbul Basaksehir ligger nr. 4 i deres CL-gruppe med 3 point for 3 kampe
  - Sivasspor ligger nr. 3 i deres EL-gruppe med 3 point for 3 kampe

  14) Danmark (+0.000 point): 1/4 hold tilbage, sikret min. 3 kampe.
  - FCM ligger sidst i deres CL-gruppe med 0 point for 3 kampe

  15) Cypern (-0.125 point, tilsvarer en uafgjort): 1/4 hold tilbage, sikret min. 3 kampe.
  - Omonia Nicosia ligger sidst i deres EL-gruppe med 1 point for 3 kampe

  16) Serbien (-2.000 point, tilsvarer 4 sejre): 1/4 hold tilbage, sikret min. 3 kampe.
  - Røde Stjerne ligger nr. 2 i deres EL-gruppe med 6 point for 3 kampe

  17) Grækenland (-2.250 point, tilsvarer 6 sejre): 3/5 hold tilbage, sikret min. 9 kampe.
  - Olympiakos ligger nr. 3 i deres CL-gruppe med 3 point for 3 kampe
  - PAOK ligger nr. 3 i deres EL-gruppe med 5 point for 3 kampe
  - AEK Athen ligger nr. 3 i deres EL-gruppe med 3 point for 3 kampe

  18) Schweiz (-3.150 point, tilsvarer 6 sejre og en uafgjort): 1/4 hold tilbage, sikret min. 3 kampe.
  - Young Boys ligger nr. 2 i deres EL-gruppe med 4 point for 3 kampe

  19) Tjekkiet (-4.175 point, tilsvarer 10 sejre og en uafgjort): 3/5 hold tilbage, sikret min. 9 kampe.
  - Slavia Prag fører deres EL-gruppe med 6 point for 3 kampe
  - Sparta Prag ligger nr. 3 i deres EL-gruppe med 3 point for 3 kampe
  - Slovan Liberec ligger nr. 3 i deres EL-gruppe med 3 point for 3 kampe

  20) Kroatien (-4.300 point, tilsvarer 9 sejre): 2/4 hold tilbage, sikret min. 6 kampe.
  - Dinamo Zagreb fører deres EL-gruppe med 5 point for 3 kampe
  - Rijeka ligger sidst i deres EL-gruppe med 0 point for 3 kampe

  Cypern og Grækenland er de eneste to lande, som kan overhale Danmark på denne side af nytår. Med en uafgjort i en af de sidste tre kampe kan FCM reelt sikre, at Cypern ikke overhaler Danmark i denne sæson. Kan Danmark holde sig i Top-15 i denne sæson, vil det betyde 2 danske hold i CL-kval'en, 1 hold i EL-kval'en og 2 hold i Conference League-kval'en i 21/22 sæsonen.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 2. De følgende 4 brugere er enige:

 3. #212
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Olympiakos' nederlag i Marseille betyder, at Danmark er sikker på at som minimum overvintre i Top-15. Samtidigt betød FCM's svineheldige uafgjorte resultat i Bergamo mod Atalanta, at Omonia Nicosia skal hente minimum en sejr eller to uafgjorte, hvis Cypern på 15. pladsen skal overhale Danmark på 14. pladsen.

  Med det uafgjorte resultat rykker FCM 3 pladser frem på UEFAs rangliste, og er nu oppe som nr. 116. Skulle midtjyderne formå at besejre Liverpools formodede U12 C-hold i næste uge, vil de have opnået samme antal point, som da de sidst var i et europæisk gruppespil. En sejr vil, såfremt en masse andre resultater går deres vej, samtidigt betyde, at Steinlein & co. for første gang nogensinde vil være i Top-100 på UEFAs rangliste, hvor deres hidtil højeste placering nogensinde har været en 102. plads.
  Selvsamme uafgjorte resultat betyder desuden, at Atalanta overtager 30. pladsen på samme rangliste, og dermed skubber FCK ned som nr. 31. Begge hold har 43.500 point, men Atalanta har opnået flere point i denne sæson end FCK har.
  Sidst redigeret af Kiwi : 02.12.20 kl. 23:12
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 4. De følgende 3 brugere er enige:

 5. #213
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Inden sidste runde i de europæiske gruppespil er en række ting faldet på plads, inden der lukkes ned for et COVID-ramt europæisk efterår.

  Danmark er blevet overhalet af Cypern, der nu indtager 14. pladsen på UEFAs nationale rangliste efter Omonias sejr over PAOK. Det betyder, at for at Danmark skal overtage 14. pladsen igen, skal FCM hente flere point hjemme mod Liverpool, end Omonia skal hente mod PSV på udebane. Mens Liverpool intet har at slås for, har PSV stadig mulighed for at overtage 1. pladsen i deres gruppe, hvilket kræver minimum en sejr i Holland over cyprioterne.

  Ugens tre græske nederlag betyder ikke blot at Grækenland på 17. pladsen ikke kan overhale Danmark på denne side af nytår. Det betyder også, at både PAOK og AEK Athen ikke længere kan gå videre fra gruppespillet, og det således kun er Olympiakos, der kan avancere fra gruppespillet til EL-1/16 finalen, hvor de i så fald vil være useedet. Får de færre point end Marseille i sidste CL-gruppekamp, vil Grækenland ikke have flere hold tilbage i Europa. Tilsammen skal de græske hold hente 7 sejre for at overhale Danmark. Da PAOK skal møde Granada, der gerne vil sikre sig førstepladsen i deres gruppe, mens AEK Athen skal en tur til Leicester, som også skal bruge en sejr for at sikre sig en plads som nr. 1 i deres gruppe, kan det være en udfordring for Grækenland at nå op og true den danske plads i Top-15.

  En større trussel finder man dog i Serbien på 16. pladsen, hvor Røde Stjerne har sikret sig videre avancement efter at Robert Skov og resten af Hoffenheim ikke formåede at besejre de serbiske mestre. Røde Stjerne er derfor sikre på minimum 3 kampe yderligere i Europa League. De skal hente 3 sejre og en uafgjort mere end FCM, hvis de skal skubbe Danmark ud af Top-15. Dog ser det ud til at Røde Stjerne kommer til at være useedet i lodtrækningen til 1/16 finalen, og kan derfor på papiret se frem til en noget stærkere modstander.

  Længere nede på listen finder man Tjekkiet, hvor Slavia Prag har sikret sig videre avancement inden gruppefinalen mod Leverkusen i Tyskland. Til gengæld må de to andre tjekkiske hold i Europa, Sparta Prag og Slovan Liberec, vinke farvel til Europa efter deres sidste kamp i næste uge. Tilsammen skal de tjekkiske hold hente 7 sejre og en uafgjort mere end FCM, hvis Tjekkiet skal gøre sig forhåbninger om at overhale Danmark. Det vil kræve, at Slavia når minimum kvartfinalen, hvis det skal ske.
  Sidst redigeret af Kiwi : 04.12.20 kl. 09:13
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 6. De følgende 4 brugere er enige:

 7. #214
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  FCMs uafgjorte resultat mod Liverpools reserver betyder, at det danske bidrag i denne sæsons europæiske turneringer er overstået, med den dårligste pointhøst siden 2014/15 sæsonen som resultat. I skrivende stund er Danmark det højst rangerende land, hvor alle hold er røget ud af de europæiske turneringer. Det uafgjorte resultat betyder, at inden sidste runde i Europa League gruppespillet overhaler Danmark Cypern, og generobrer dermed 14. pladsen. Så længe Omonia Nicosia ikke får point mod PSV, er Danmark sikker på at havne over Cypern når sæsonen er overstået.

  Nærmeste forfølger uden for Top-15 er Serbien, der stadig har Røde Stjerne i aktion i Europa League, og som har sikret sig videre avancement til EL-1/16 finalen, hvor man vil indtræde som useedet. Da Serbien er 1.875 point efter Danmark, skal Røde Stjerne i alt hente 4 sejre yderligere, hvis Balkan-nationen skal overhale Danmark. Det betyder, at Røde Stjerne skal nå minimum 1/8 finalen og gøre rent bord imens, samt vinde en af kampene i 1/8 finalen, hvis det skal ske.

  Da Olympiakos formåede at gå videre trods nederlag til Porto i sidste CL-gruppekamp, betyder det at Grækenland har et enkelt hold med i de europæiske knald-eller-fald runder, hvor de forsvarende græske mestre vil være useedede i 1/16 finalen. Hvis Grækenland skal overhale Danmark, skal Olympiakos som minimum nå kvartfinalen OG vinde samtlige kampe imens. Smider AEK Athen (ude mod Leicester) eller PAOK (hjemme mod Granada) point, skal Olympiakos tilspille sig de tilsvarende manglende point, hvis Grækenland skal overhale Danmark. I alt skal sydeuropæerne hente 7 sejre og en uafgjort, hvis man skal overhale Danmark.

  Som nr. 18 finder man Tjekkiet, hvor Slavia Prag spiller gruppefinale mod Leverkusen i Tyskland i morgen, mens både Sparta Prag og Slovan Liberec danser afdansningsbal på hjemmebane mod hhv. AC Milan og Røde Stjerne. Tilsammen skal de tjekkiske hold hente 8 sejre, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en plads i Top-15. Det vil kræve, at Slavia når minimum EL-semifinalen, hvis det skal ske.
  Sidst redigeret af Kiwi : 10.12.20 kl. 21:19
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 8. De følgende 3 brugere er enige:

 9. #215
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Ved afslutningen på sæsonens europæiske gruppespil er det tid til at gøre en foreløbig status inden forårets knock-out runder, hvor der for kun anden gang på 8 sæsoner og 4. gang på 13 sæsoner ikke er deltagelse fra et dansk hold:

  FCK slutter året på en foreløbig 33. plads på UEFAs rangliste. Nærmeste konkurrent blandt de aktive hold er spanske Villarreal, 1.500 point efter. Blandt de de hold, som også spiller om pladser i CL-kvalifikationen i 21/22 sæsonen via Champions Path (såfremt FCK overraskende skulle formå at blive dansk mester), er nærmeste konkurrent græske Olympiakos, som er 4.500 point efter de danske vice-mestre, svarende til 2 sejre og en uafgjort. Af selvsamme årsag må grækerne gerne ryge ud i 1/16 finalen mod en seedet modstander. Lige efter følger kroatiske Dinamo Zagreb, der er yderligere 2.000 point efter, hvilket betyder at de højst med 3 sejre og en uafgjort kan overhale FCK. Kroaterne er seedet i 1/16 finalen som gruppevinder.
  I alt må der højst være 3 hold med højere seedning end FCK, hvis løverne skal være seedet hele vejen til CL-gruppespil via Champions Path. På nuværende tidspunkt er der fire hold blandt de lande, hvis mesterhold spiller CL-kval, som har højere seedning end FCK:
  - Ajax (Holland)
  - Red Bull Salzburg (Østrig)
  - Besiktas (Tyrkiet)*
  - Basel (Schweiz)
  *) Er Champions League vinderen kvalificeret i forvejen, ryger den tyrkiske mester direkte i CL-gruppespillet.

  Under FCK er flg. potentielle hold inden for en mulig afstand stadig med i Europa:
  - Olympiakos (Grækenland, -4.500 point)
  - Dinamo Zagreb (Kroatien, -6.500 point)
  - Slavia Prag (Tjekkiet, -8.500 point)
  - Young Boys (Schweiz, -12.500 point)

  Skulle FCK blive sølvvinder i indeværende sæson, vil man spille CL-kval via League Path, hvor man indtræder i 2. runde, hvor 6 hold indtræder**. Her må højst 2 hold have højere seedning end FCK. Blandt holdene, der kan havne i League Path, har flg. hold højere seedning end FCK:
  - Ajax (Holland)
  - Besiktas (Tyrkiet)
  - Red Bull Salzburg (Østrig)
  Derudover kan Slavia Prag blive en trussel, såfremt de optjener 8.500 point eller flere i knock-out fasen af EL i denne sæson.

  Skulle FCK spille i League Path og avancere til 3. runde, vil der indtræde disse potentielle hold fra flg. nationer:
  - Frankrigs nr. 3 (PSG, Lyon)
  - Portugals nr. 3 (Porto, Benfica, Sporting)
  - Ruslands nr. 2 (Zenit Skt. Petersburg)
  - Ukraines nr. 2 (Shakhtar Donetsk, Dynamo Kyiv)
  - Belgiens nr. 2 (Brugge***)
  (I parantes står de hold, som har højere seedning end FCK. Holdene markeret med fed er stadig aktive i de europæiske turneringer. Kursiv = Champions League)
  **) Hvis denne sæsons EL-vinder er kvalificeret i forvejen, sker der nogle forskydninger i League Path, hvilket bl.a. betyder, at det kun er sølvvinderne fra hhv. Østrig, Danmark, Skotland og Tjekkiet, som indtræder i 2. runde, mens de øvrige hold indtræder i 3. runde. Samtidigt får den franske bronzevinder en direkte plads i CL-gruppespillet, mens Portugals nr. 3 rykker op i play-off runden.
  ***) Brugge kan potentielt overhale FCK, det vil kræve 4 sejre i løbet af knock-out runderne.

  Ift. den nationale rangliste, har Danmark med meget held og mange marginaler formået at fastholde en plads i Top-15, hvor man pt. ligger som nr. 14. Dog er der stadig 6 lande under Danmark på ranglisten, som stadig har et hold med i Europa, og som matematisk stadig kan overhale Danmark. Disse lande og deres placering, deres hold, samt afstanden til Danmark, er flg.:
  - Serbien (nr. 16): Røde Stjerne, -1.625 point = 3 sejre og en uafgjort
  - Schweiz (nr. 17): Young Boys, -2.650 point = 5 sejre og en uafgjort
  - Grækenland (nr. 18): Olympiakos, -2.675 point = 7 sejre
  - Tjekkiet (nr. 19): Slavia Prag, -2.875 point = 7 sejre og en uafgjort
  - Kroatien (nr. 20): Dinamo Zagreb, -3.000 point = 7 sejre og en uafgjort
  - Israel (nr. 21): Maccabi Tel-Aviv, -3.500 point = 7 sejre

  Skal Danmark bevare sin plads i Top-15, og dermed sikre 2 hold i CL-kvalen, 1 hold i EL-kvalen og 2 hold i ECL-kvalen i 22/23 sæsonen, må max. 1 af disse lande overhale Danmark. Alle ovennævnte hold er useedede i 1/16 finalen (bortset fra Dinamo Zagreb), og kan derfor møde hold som:
  - Leverkusen
  - AC Milan
  - Shakhtar
  - Roma
  - Napoli
  - Ajax
  - Manchester United

  m.fl. Lodtrækningen til 1/16 finalerne finder sted mandag d. 14/12.
  Sidst redigeret af Kiwi : 11.12.20 kl. 10:29
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 10. De følgende 10 brugere er enige:

 11. #216
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Dagens lodtrækning til 1/16 finalerne i Europa League til februar medførte flg. parringer:
  - Olympiakos vs. PSV
  - Krasnodar vs. Dinamo Zagreb
  - Slavia Prag vs. Leicester
  - Røde Stjerne vs. AC Milan
  - Young Boys vs. Leverkusen
  - Maccabi Tel-Aviv vs. Shakhtar Donetsk

  Med svære lodtrækninger til Røde Stjerne, Young Boys, Maccabi Tel-Aviv og Slavia Prag, lægger det op til at 2/3 af de mulige konkurrenter om en plads i Top-15 er elimineret efter første knock-out runde, mens det for både Dinamo Zagreb og Olympiakos er tale om mere lige opgør.

  Set med FCK-briller er lodtrækningen dårligere end set med kun danske briller, for såfremt man mod forventning skulle blive dansk mester, da både Dinamo Zagreb og Olympiakos, som er de nærmeste konkurrenter på den individuelle rangliste, har en fair chance for at gå videre, og dermed score nok point til at overhale løverne. Skulle FCK blive mester, må højst 3 hold have højere seedning end løverne, hvis man skal være seedet til CL-gruppespil. Pt. ligger både Ajax og Red Bull Salzburg på førstepladsen i deres respektive ligaer med højere koefficient end FCK, mens Olympiakos og Dinamo Zagreb ligger nr. 1 i deres ligaer.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 12. De følgende 2 brugere er enige:

 13. #217
  Tilmeldingsdato
  Oct 2016
  Indlæg
  761

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Har UEFA meldt noget ud mht. koefficientpoint i Conference League, og i øvrigt hvordan den turnering kommer til at påvirke CL/EL? Måske kunne Kiwi lokkes til at forklare, hvilke konsekvenser den nye turnering kan få for FCK? :) Hvordan ser pengebeløbene ud ift. EL?

  Selvom det muligvis ender med at blive en noget antiklimatisk turnering, er del vel FCKs eneste mulighed for at vinde en europæisk titel. Kunne da være meget sjovt.

 14. #218
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Citat Oprindeligt indsendt af okoronkwo Se meddelelser
  Har UEFA meldt noget ud mht. koefficientpoint i Conference League, og i øvrigt hvordan den turnering kommer til at påvirke CL/EL? Måske kunne Kiwi lokkes til at forklare, hvilke konsekvenser den nye turnering kan få for FCK? :) Hvordan ser pengebeløbene ud ift. EL?
  Jeg kan sagtens lokkes til at forklare det, men da UEFA ikke har meldt noget officielt ud, hverken ift. koefficientpoint, pengepræmier, spilletidspunkter osv., og ikke kommer til at gøre det før april, giver det ikke mening at jeg skriver noget, jeg ved at jeg ikke ved noget om endnu (det blev helt Sokrates-agtigt..).
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 15. De følgende 4 brugere er enige:

 16. #219
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,228

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Jeg følger den vældigt koefficient-kyndige Tomislav Globan på Twitter.

  Seneste tweets fra ham, fortæller, at "uofficiel information lækket fra UEFA" fortæller, at de er ved at være klar med nogle regler for koefficienter for den nye Conference League.

  https://twitter.com/tgloban/status/1349274843435438082

  I følge Tomislav så vil alle kampe i alle turneringer fortsat give 2 point for sejr og 1 point for uafgjort. Der var ellers spekuleret i, at man ville blive nødt til at differentiere antallet af point, men det er altså umiddelbart ikke tilfældet. Til gengæld ændres bonus-point strukturen en del:

  Bonus for at gå i Champions League gruppespil -> 4 point (samme som i dag)
  Bonus for at gå i CL 1/8 finale -> 5 point (samme som i dag)
  EL gruppe-vinder -> 5 point (i dag 0 point)
  EL gruppe-2'er -> 2 point (i dag 0 point)
  Gruppe 2'er vinder "playoff" dvs. 1/32 finale mod CL 3er (1 point)
  ECL gruppe-vinder = 2 point
  ECL gruppe 2'er = 1 point

  Pointen her er LANGT flere bonus-point og RIGTIG mange point på spil i både Europa League og Conference League.

  Tidligere har mange sagt, at det var bedre rent koefficient-mæssigt at komme i Europa League i stedet for Champions League, men det har altid været forkert. Historisk set giver det langt bedre, at komme i Champions League. Det bliver ikke korrekt længere. Der er mange flere point på spil i Europa League end tidligere, og der er LANGT flere point i spil i Conference League end jeg havde forventet.

  Hvis det ender med rent faktisk at være sådan her det bliver, så vil jeg tro, at det er fornuftigt for FC København. Vi er med i Europa hvert år, og vi burde som minimum komme med i MINDST Conference League hvert år - og der vil vi altså kunne hive ret solide mængder point ind, så vi kan fastholde vores høje seedning, og gøre det langt nemmere, at snige os ind i CL i ny og næ.

  Umiddelbart, så er min vurdering, at det generelt er en fordel, for de hold fra "dårligere" ligaer, der formår at komme ud i Europa år efter år. Hvis du kun er med 2 ud af 5 år, så kommer du ud med en lorte-ranking, vil være meget useedet - uanset om du klarede dig godt, de par gange du var med.

  Det kan dog også betyde, at der vil være flere hold som os, fra mindre ligaer, men som er med hvert år, der kan få sig nogle meget høje koefficienter, og derfor flere dårligere hold, der er seedede og tilsvarende flere "sjældne" hold fra bedre lande, der vil være useedede. Jeg gætter derfor på, at lodtrækningsheld vil få endnu større betydning nu, fordi de altså "smider så mange point i grams", hvilket vil "blande" gode og dårlige hold endnu mere end i dag.
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar


 17. #220
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  I og med FCK efter næste sæson mister 16/17 sæsonen med de 16 point, ville det være et rigtig godt tidspunkt at få sådan noget med til at udligne det tab. Med deltagelse i en EL-gruppe, hvor vi henter 2 sejre, 3 uafgjorte og et nederlag (hvilket svarer til hvad vi har gjort i 3 af vores sidste 4 gruppespil, inkl. CL), samt videre avancement som nr. 2, ville det betyde 9 point allerede der. Så ville vi skulle hente 7 point yderligere, hvilket så ville kræve videre avancement fra 1/16 finalen, hvilket ville give 1 point yderligere, samt minimum avancement til kvartfinalen ved at gøre rent bord OG hente mindst en uafgjort i kvartfinalen.

  En EL-gruppesejr med de to sejre, 3 uafgjorte og et nederlag vil i stedet give 12 point, hvilket så "kun" ville kræve en sejr og en uafgjort i 1/8 finalen (Man springer 1/16 finalen over som gruppevinder) for at udligne antallet af point.
  Sidst redigeret af Kiwi : 13.01.21 kl. 12:26
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 18. De følgende 3 brugere er enige:

 19. #221
  Tilmeldingsdato
  Nov 2001
  Indlæg
  14,866

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Citat Oprindeligt indsendt af ougar Se meddelelser
  Hvis det ender med rent faktisk at være sådan her det bliver, så vil jeg tro, at det er fornuftigt for FC København. Vi er med i Europa hvert år, og vi burde som minimum komme med i MINDST Conference League hvert år - og der vil vi altså kunne hive ret solide mængder point ind, så vi kan fastholde vores høje seedning, og gøre det langt nemmere, at snige os ind i CL i ny og næ.
  Så hvis FCM er løbet fra os på længere sigt, ser vi frem til en uskøn og forvokset torsdagsturnering med en række obskure hold, der er nyttig for holdkoefficienten, men lige så fascinerende at følge som genudsendelser af Badehotellet.

  Well, den slags har man da efterhånden en vis rutine i at følge med et halvt øje.

 20. #222
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,228

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Citat Oprindeligt indsendt af -smølle Se meddelelser
  Så hvis FCM er løbet fra os på længere sigt, ser vi frem til en uskøn og forvokset torsdagsturnering med en række obskure hold, der er nyttig for holdkoefficienten, men lige så fascinerende at følge som genudsendelser af Badehotellet.
  Uh, ja. Der kommer snart Badehotellet. YAY! :-)
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 21. #223
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Den kommende uge byder på starten af knock-out faserne i både CL- og EL-turneringerne, hvilket kræver et lille overblik over, hvad der er af størst interesse for FCK i særdeleshed, samt for dansk fodbold generelt (med udgangspunkt i at FCK skulle slutte sæsonen i Top-2, og allerhelst som dansk mester).

  Ift. CL-kampene:
  Det vigtigste i denne sammenhæng er, at CL-vinderen er kvalificeret til næste års CL-turnering i forvejen via sin ligaplacering. Sker dette, vil den danske mester starte CL-kvalifikationen i play-off runden, og vil dermed som minimum være sikret Europa League gruppespil. Alle 16 tilbageværende hold er fra en liga med mindst 1 direkte plads i CL-gruppespillet. Flg. hold er på nuværende tidspunkt placeret på CL-givende ligaplaceringer:
  - England: Manchester City, Liverpool (kan overhales af Chelsea, såfremt de vinder deres ligakamp mandag)
  - Tyskland: Bayern München, Red Bull Leipzig
  - Spanien: Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Sevilla
  - Italien: Juventus
  - Portugal: Porto

  Ift. EL-kampene:
  Her er der tre vigtige fokuspunkter:
  1) Andre hold må IKKE overhale FCK på holdkoefficientlisten, ift. seedning i Europa
  2) Der må ikke være mere end ét land, som overhaler Danmark på landekoefficientlisten, både ift. indtrædelse i CL-kvalen, samt antal europæiske pladser.
  3) Vinderen af EL-turneringen skal helst være kvalificeret i forvejen, således at FCK som evt. sølvvinder vil få en nemmere vej i CL-kvalifikationen via League Path.

  Seks hold i EL truer pt. FCK ift. placering på ranglisten, ift. seedning i CL-kvalen. Fem af disse ift. Champions Path, og et ift. League Path:
  - Olympiakos (møder PSV hjemme torsdag, må max. hente 2 sejre mere i løbet af turneringen)
  - Dinamo Zagreb (møder Krasnodar ude torsdag, må max. hente 3 sejre mere i løbet af turneringen)
  - Slavia Prag (møder Leicester hjemme torsdag, må max. hente 3 sejre mere i løbet af turneringen og skal senest ryge ud i kvartfinalen)
  - Young Boys (møder Leverkusen hjemme torsdag, må max. hente 5 sejre mere i løbet af turneringen og skal senest ryge ud i kvartfinalen)
  - Røde Stjerne (møder Milan hjemme torsdag, skal senest ryge ud i kvartfinalen)
  - PSV (møder Olympiakos ude torsdag, skal senest ryge ud i semifinalen. Er kun en trussel for FCK ift. seedning i League Path)

  Der er stadig 6 lande under Danmark på ranglisten, som stadig har et hold med i Europa, og som matematisk stadig kan overhale Danmark. Disse lande og deres placering, deres hold, samt afstanden til Danmark, er flg.:
  - Serbien (nr. 16): Røde Stjerne, -1.625 point = 3 sejre og en uafgjort
  - Schweiz (nr. 17): Young Boys, -2.650 point = 5 sejre og en uafgjort
  - Grækenland (nr. 18): Olympiakos, -2.675 point = 7 sejre
  - Tjekkiet (nr. 19): Slavia Prag, -2.875 point = 7 sejre og en uafgjort
  - Kroatien (nr. 20): Dinamo Zagreb, -3.000 point = 7 sejre og en uafgjort
  - Israel (nr. 21): Maccabi Tel-Aviv, -3.500 point = 7 sejre

  Flg. blandt de 32 tilbageværende hold i EL-turneringen er på nuværende tidspunkt placeret på en CL-givende plads i deres hjemlige turnering:
  - Brugge
  - Dynamo Kyiv
  - Manchester United
  - AC Milan
  - Leicester
  - Leverkusen
  - LOSC Lille
  - Ajax

  Med alt det in mente, er flg. kampe i denne uge interessante at holde øje med, set med dansk/FCK-perspektiv (hold markeret med kursiv er det hold, som helst skal vinde, set med FCK-briller, og uden andre evt. tilhørsforhold):

  Tirsdag:
  - Red Bull Leipzig vs. Liverpool
  - Barcelona vs. PSG

  Onsdag:
  - Sevilla vs. Dortmund

  Torsdag:
  - Krasnodar vs. Dinamo Zagreb
  - Røde Stjerne vs. Milan
  - Olympiakos vs. PSV
  - Real Sociedad vs. Man. United
  - Slavia Prag vs. Leicester
  - Young Boys vs. Leverkusen
  - Maccabi Tel-Aviv vs. Shakhtar Donetsk

  Derudover er der flg. opgør, som parrer to hold, som pt. er placeret på CL-pladser i deres hjemlige ligaer. Her er kursiv-markeringen baseret på hvad der ville være bedst for FCK ift. seedningslag, såfremt løverne OG de pågældende hold fra de respektive opgør alle skulle kvalificere sig til CL-gruppespil:
  - Dynamo Kyiv vs. Brugge
  - LOSC Lille vs. Ajax
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)


 22. #224
  Tilmeldingsdato
  Aug 2007
  Indlæg
  706

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Det er altså et dybt imponerende overblik og meget grundigt arbejde du lægger for dagen Kiwi. Tusind tak *hylder*


 23. #225
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,196

  Re: Danske hold i Europa 20/21

  Ugens CL- og EL-kampe er forløbet generelt ret skidt, set med FCK-briller og danske briller.

  Hvad angår CL-kampene, er Sevillas og Leipzigs nederlag en mindre bet for mulighederne for at se den danske mester indtræde i næste sæsons play-off runde i CL-kvalen, og en øget risiko for at mesterholdet allerede indtræder i 3. kvalrunde.

  Hvad angår EL-kampene, er især Olympiakos' sejr over PSV problematisk, da grækerne er den nærmeste konkurrent til FCK på UEFAs rangliste blandt de resterende hold i Europa. Grækerne skal dermed "kun" bruge en sejr og en uafgjort for at overhale Løverne. Dog er det til FCKs fordel, at PSV formåede at score 2 udebanemål, og derfor kan gå videre med en sejr på 2-0 eller 3-1 på hjemmebane.

  Herudover er det også ret skidt, at Dinamo Zagreb formåede at vinde over Krasnodar i Rusland OG score hele 3 udebanemål. Krasnodar skal derfor vinde med to overskydende mål ELLER vinde OG score minimum 4 mål i Kroatien.

  Af øvrige dårlige resultater kan nævnes, at Røde Stjerne formåede at få uafgjort hjemme mod AC Milan, der dog formåede at score to mål på udebane, og dermed kan nøjes med uafgjort 0-0 eller 1-1 på hjemmebane for at gå videre.

  Desuden formåede både Slavia Prag og Young Boys at få point på hjemmebane, med hhv. 0-0 mod Leicester og en 4-3 sejr mod Leverkusen. Leverkusen kan dog gå videre med en sejr, så længe man holder Young Boys nede på 2 mål eller mindre. Scorer Young Boys 3+ mål, skal Leverkusen vinde med 2 overskydende mål. Leicester skal "bare" vinde på hjemmebane for at gå videre.

  De eneste positive resultater i EL i denne runde, set med FCK-briller er Man. Uniteds sejr over Real Sociedad, og Shakhtars sejr over Maccabi Tel Aviv på udebane.
  Sidst redigeret af Kiwi : 19.02.21 kl. 10:29
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 24. De følgende 2 brugere er enige:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Danske hold i Europa 19/20
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 352
  Sidste Meddelelse: 11.08.20, 11:00
 2. Danske hold i Europa 2016/17
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 237
  Sidste Meddelelse: 06.06.17, 14:07
 3. Danske hold i Europa 2014/15
  By tobynator in forum De lange linier
  Svar: 66
  Sidste Meddelelse: 31.03.15, 11:59
 4. Danske hold i Europa 2013/14
  By Fulle in forum De lange linier
  Svar: 107
  Sidste Meddelelse: 31.05.14, 18:02
 5. Danske hold i Europa 2008/09
  By Cambiasso in forum De lange linier
  Svar: 278
  Sidste Meddelelse: 25.05.09, 20:41

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •