Side 1 af 3 123 SidsteSidste
Viser resultater 1 til 15 af 37

Emner: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

 1. #1
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,070

  FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Alle os, som holder med Byens Hold, har med gru set, hvordan FCM har rykket sig de seneste par år, og er blevet bedre og bedre, og er en klar udfordrer til den uofficielle titel som Nordens bedste hold, kulminerende med gårsdagens kvalifikation til Champions League, og 262,9 mio. kr. direkte ned i lommen (Ekstra Bladet siger 238 mio., men de kan ikke regne).

  Det kan godt være, at FCM udadtil brander sig som "klassens frække dreng", men det er åbenbart tydeligt, at de ikke bare har lavet deres lektier, de har også arbejdet forud, når ingen kigger. På den måde har de været gode til at "lulle os i søvn" med deres bragesnak, for så at kunne slå til som en anden Scar, hvor vi pt. er tvunget til at spille rollen som Mufasa indtil videre. Hvis vi skal vende tilbage som Simba, og støde ondskaben af tronen, så er vi nødt til at se på, hvad FCM har gjort godt som organisation, og hvor vi har fejlet/gjort tingene mindre godt. (Ja, løvemetaforen er sgu oplagt, kig på vores logo..)

  For en god ordens skyld, så handler det ikke om enkeltpersoner, og det handler ikke om taktikken på banen, men hvad man som samlet klub strukturelt har gjort anderledes, og hvad man som FCK skal gøre for at vende tingene, så man får momentum igen. Og så er det i bund og grund underordnet, om det er den samme person, som efter at begå fejl gør det rigtige, bare det bliver gjort.


  BIG DATA
  Siden Benham og Ankersen trådte ind i FCM, har de haft adgang til voldsomt store mængder data, som har gjort dem markant bedre til at analysere "objektivt" på kampe, egne spillere og potentielle nyerhvervelser. Et konkret eksempel er "Table of Justice", hvilket mange har grinet af. Her har FCM kunnet analysere meget mere metodisk på, hvorvidt holdet har evnet at tilspille sig store chancer, der burde føre til mål, eller hvorvidt modstanderen har kunnet gøre det samme mod én selv. Med det redskab og de underliggende parametre har de kunnet holde øje med, om deres hold udviklede sig i den "rigtige" retning, hvad angår det med at tilspille sig store chancer, samt at kunne lukke ned for modstanderen. Brugen af data har været essentiel for dem, hvilket samtidigt har betydet, at de i højere grad har kunnet træne den enkelte spiller på baggrund af hvad data viser, frem for at være 100% afhængig af spillerens taktiske og relationelle evner.

  Her har vi været mere old school i den forbindelse. Her har vi i langt højere grad haft fokus på den enkelte spillers taktiske og relationelle evner. Det har medført et højere topniveau, men det har samtidigt medført, at vi hvad angår den centrale akse har været meget mere afhængige af den enkelte spiller, og dermed mere sårbar over for skader, fordi spillerens relationer med sine medspillere i den sammenhæng går tabt. Meget groft simplificeret, så har vi trænet vores spillere som mennesker, hvor FCM har trænet deres som robotter ud fra den enkelte position. Hvor vores har et højere topniveau, er deres stabile gennemsnitlige niveau højere end vores.

  Vi har forsøgt at komme en smule efter det, i og med vi for nylig har ansat en performance analytiker med en fortid i Wolverhampton. Man kan bare blive i tvivl om hvorvidt det er nok. Det tror jeg ikke. Som jeg ser det, skal vi i langt højere grad arbejde mere databaseret og procesorienteret, både med den enkelte spiller og med holdet som helhed. Ikke kun fra kamp til kamp, men over længere perioder. Det gælder også scoutingen, hvor vi skal arbejde langt mere databaseret end tidligere, og dermed med færre risici.

  EVIDENSBASERET OG FORSKNINGSBASERET VIDEN
  Egentlig lidt en forlængelse af ovenstående, men FCM har været voldsomt gode til at implementere brugen af evidensbaseret og forskningsbaseret viden i klubben. Både hvad angår træning, men også i forhold til deres sundhedssektor og andre dele af deres fodboldorganisation. Et konkret eksempel: Det er først i denne sæson, at vi i forbindelse med pre-season, lægetjek osv. har anvendt et NordBord Testing system for at måle baglårsstyrken i det enkelte ben, hvilket kan anvendes til at forudsige, om den enkelte spillers fysiske tilstand har større risiko for at pådrage sig en korsbåndsskade eller andre typer skader. Anvendelsen af det kommer helt klart på baggrund af de eksterne konsulenter, der undersøgte klubben fra top til bund i løbet af sommeren.
  Hos FCM har de anvendt NordBord i deres jævnlige screening af spillere i over et år inden os. En af mine studiekammerater var i praktik hos FCMs førstehold mens jeg var i praktik hos DBU, og han er nu tilknyttet deres førsteholdstrup som fysioterapeut. Han har så beskrevet, hvordan de i langt højere grad har anvendt udstyr baseret på den seneste forskning og evidensbaserede viden for at få et forspring. Imens har vi stået lidt i stampe, siden vi har haft Storskov tilknyttet i 20 år, og han så efter konsulentrapporten har måttet finde en anden arbejdsplads.

  Et andet eksempel er at FCM i en periode har haft en hjerneforsker tilknyttet som ekstern konsulent, med det formål at hjælpe trænerne i forhold til at træne kognitive automatismer, så spillerne selv i pressede situationer kan udføre den ønskede taktik med de rette løb, afleveringer, osv.

  Jeg ved dog at vores nye tekniske direktør Frederik Leth er meget åben og positivt indstillet, hvad angår anvendelsen af forskning og evidensbaseret viden i klubben. Det samme er David Cosgrave og Bård Wiggen. Så at Frederik Leth er blevet ny teknisk direktør er forhåbentlig et meget stort skridt i den rigtige retning på det område, omend der nok ikke sker en revolution fra den ene dag til den anden, men det kommer til at tage tid.

  JYSK NÆRIGHED
  Fordommene om Steinlein & co. er sande nok. De er jyske krejlere helt ind til benet. De bruger ikke en krone, medmindre al data peger på at det giver et positivt afkast. Og selv derefter vil de forsøge at prutte prisen så langt ned som muligt. Det betyder, at de er langt mindre risikovillige hvad angår det med at bruge penge, og at det, de så investerer i, er de sikre på giver en eller anden form for afkast. Enten økonomisk eller sportsligt.
  Det betyder eksempelvis, at skulle en spiller vise sig at være et flop, så er de relativt sikre på at kunne få de investerede penge retur, enten i form af længerevarende lejeaftaler eller salg af spillerne.
  Det betyder også, at FCM har færre store fejlskud end eksempelvis vi har. Santos, Mussis, osv., også selv om vi har været okay gode til at få solgt dem videre og nogenlunde kommet helskindet ud af de handler. Deres største fejlskud i nyere tid er Van der Vaart, og selv da fik de tørret det meste af regningen over på deres sponsorer, så selve klubben ikke led særligt meget, rent økonomisk.
  Af selvsamme årsag skal vi heller ikke forvente, at FCM kommer til at bruge deres nyligt optjente CL-penge på mange nye spillere, men snarere at holde på dem, de har i øjeblikket, som klarer sig godt. Dog ikke sagt at de ikke kommer til at hente 1-2 profiler at forstærke sig med. For det gør de.

  TRÆNERVALG
  FCM har været dygtige med at erstatte Kenneth Andersen med Brian Priske, som tydeligvis er en ret dygtig træner. Men forløbet har også været præget af en smule tilfældigheder, held og timing. Da Priske skulle skrive sin Pro-træner opgave for at få sin Pro-trænerlicens, skrev han en meget interessant opgave omkring den kognitive læring hos spillerne i samarbejde med den hjerneforsker, som var tilknyttet klubben. Mens han gjorde det, i løbet af 18/19 sæsonen, var han assistenttræner. Han fik så lov af klubben til at lave nogle længerevarende forløb sammen med nogle enkelte førsteholdsspillere, heriblandt nogle fra den bærende centralakse. Det forløb betød, at han hen over sæsonen både fik et indgående kendskab til hvordan han skal tilrettelægge sin formidling og sin træning, således at de specifikke spillere udfører hvad han tænker, samtidigt med at spillerne fik et indgående kendskab til, hvilken taktik Priske ønsker at føre ud i livet.
  Da Priske så blev cheftræner, havde han både et godt kendskab til alle truppens spillere, et meget mere indgående kendskab til enkelte nøglespillere, plus den direkte konkurrent havde en større kampbelastning, og han derfor havde mere tid mellem kampene til både at restituere, formidle taktikken, træne den grundigt og forberede holdet til den næste kamp. Hvor han havde 6-7 dage mellem hver kamp, havde vi 2-4 dage mellem hver kamp. Derfor skal Priskes præstationer bedømmes som om han har haft holdet i et år, men snarere som om han har haft trænet det i over 2 år. Men uanset hvad har han gjort det dygtigt, selv om han har undgået presset som cheftræner det første år.

  FCMs forløb med Priske viser desuden, hvor vigtig kontinuitet er med et hold, hvor der ikke sker de store ændringer. Priske har haft nogenlunde de samme spillere til rådighed i to år, både som assistenttræner og cheftræner, så han har løbende kunne arbejde med at få et hold, som toppræsterer på nuværende tidspunkt. Vi har tidligere set, hvad Ståle kan med et hold, hvor han har haft spillerne kontinuerligt til rådighed over to år, lex 16/17 holdet. At Priske foretager det samme bør ikke komme som så stor en overraskelse.

  RØD TRÅD MELLEM UNGDOM OG SENIOR
  FCM har været VOLDSOMT gode til at skabe en glidende transition mellem ungdom og senior. Da de mødte os i Parken, kunne de smide en U19 spiller ind på den centrale midtbane, da deres normale førstevalg sad ude med karantæne, mens vi ikke havde en kompetent U19 spiller at kunne sætte ind på samme position, da vi måtte undvære Falk og Stage mod Vejle. Der skal arbejdes kraftigt på at reducere afstanden mellem U19 og A-truppen, således at den bedre kan supplere holdet i fremtiden. Det handler både om en rød tråd ift. taktik, men også om at skabe det, man i fagsproget kalder for "nære rollemodeller". Det kan bl.a. gøres ved at ungdomsspillere jævnligt træner med et hold, som er 1-2 aldersgrupper over. Ligesom man som U19 spiller jævnligt træner med A-truppen. Noget andet er, at man kan udvikle en spillers lederevner ved at fra tid til anden kan lade spilleren træne med et hold, der er 1-2 aldersgrupper under én selv.
  FCN praktiserer den model i voldsomt høj grad, hvilket er en af hemmelighederne bag at de altid bare rykker en ny spiller op, som tager et #flotsalg's plads. Her skal vi blive langt bedre.

  MANGLENDE PRES
  Der er kæmpe forskel i det ydre pres mellem FCM og FCK. Hvor presset fra medier og langt flere fans er noget større i FCK, så har FCM i langt højere grad kunnet flyve under radaren, når de begik fejl. Kort sagt kan indstillingen omkring deres fuck-ups beskrives med Enkefru Konsulinde Holms ord i Matador: "Havde man ventet sig andet af bønder?", hvorimod vores fejl og mangler plastres til på fanfora, medier, osv. På samme måde er fejlkøb i højere grad noget, hvor forskellen i det ydre pres udmønter sig. Fejlkøb såsom Dovbyk, Reese, Okosun og Van der Vaart har genereret langt færre kritiske artikler end Pep Biel, Bartolec og Santos, bl.a. på grund af den samlede økonomiske forskel. Derudover er det i FCM sjældent cheftræneren, som går ud i pressen og skal forklare det ene og det andet, men derimod sportschefen, som ikke er den samme person, men en medieliderlig modebrille. Derfor er det ydre pres større i FCK.
  Til gengæld er presset internt på samme niveau. Man forventer lige så meget rent præstationsmæssigt i FCM, som man gør i FCK. Man er bare bedre stillet, hvad angår at kunne fjerne det ydre pres, fordi der er mindre interesse omkring dem i Herning. Det kommer dog til at ændre sig fra nu af, nu hvor man har været mere åbenmundet om egne sportslige forventninger, og hvor man skal spille Champions League i efteråret. Her må vi se, hvorvidt man er i stand til at håndtere det øgede ydre pres.

  SPIN OG MEDIER
  Hvor man i FCK har været ret ærlige og åbenmundede over længere tid ift. hvad man forventer af sig selv, har FCM formået at spille med fordækte kort. Et konkret eksempel er lønbudgettet. Hvor FCM har været gode til at skabe en fortælling om at deres lønbudget kun er lige over det halve af FCKs, er virkeligheden snarere, at den er omkring de 75% af vores lønbudget. Ligesom man har forsøgt at skjule, hvor meget Sisto får i løn i FCM, når det nærmest er det dobbelte af hvad deres anfører og tidligere bedst betalte spiller, Sviatchenko, får i løn.

  Man har desuden været rigtig gode til at spille underdog ift. FCK på mange parametre udadtil, således at man undervurderer dem og deres fremgang. Det har medvirket til at reducere det ydre pres på klubben, og gjort at modstanderne ikke har været lige så toptændte, som hvis man skulle møde FCK. Men nu hvor CL-millionerne ruller ind, så bliver det ydre pres på dem automatisk øget, i hvert fald i den hjemlige liga.

  OPSUMMERING
  Som klub har FCM truffet en række valg, som har udlignet en væsentlig del af den økonomiske forskel mellem os og dem. De har været gode til at træffe en række kloge valg, som har givet dem en konkurrencefordel her og nu. Kan FCK foretage nogle lignende valg, samtidigt med at man kan skrue op for økonomien efter corona-pandemien, vil magtbalancen flytte sig til vores fordel igen. Men det kræver en fornuftig og langsigtet strategi. Hvorvidt den kræver personaleændringer skal jeg ikke kunne sige, men der skal i al fald en bedre strategi til end blot en forhåbning om ingen skader.
  Sidst redigeret af Kiwi : 01.10.20 kl. 10:25
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)


 2. #2
  Tilmeldingsdato
  Jun 2005
  Indlæg
  3,787

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Der er alle mulige gode grunde til at kigge på FCM og lære af dem - som man kan lære af andre succesfulde klubber. Jeg synes dog også det er vigtigt at holde sig for øje, at der findes andre veje til succes. FCK’s nuværende problemer er først og fremmest selvskabte. Der er købt for dyrt og for dårligt ind, og de mange fejlkøb kan sgu ikke bortforklares med manglende brug af data. Der er tale om åbenlyse fejltagelser, hvor man må kunne forvente af professionelle fodboldfolk, at de har et bedre øje for truppens mangler og evt. nyindkøbs styrker og svagheder. Det er simpelthen bare dårligt håndværk, der er præsteret gennem længere tid i FCK.

 3. De følgende 4 brugere er enige:

 4. #3
  Tilmeldingsdato
  Feb 2011
  Indlæg
  358

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Jojo. Men først og fremmest rammer de i år en meget stærk og moden trup med er perfekt balance af erfaring, talent, fart, fysik og teknik. I mine øjne har de lige nu eet af de stærkeste danske klubhold nogensinde. Men den trup består, så længe de er med i CL, og så bliver der solgt ud - måske ryger der endda allerede en eller flere, før vinduet lukker.

  Det giver selvfølgelig endnu flere penge i kassen. Der venter nok et par gigantsalg forude. Fortsætter Cajuste f.eks. sin nuværende udvikling i CL-kampene, tør jeg slet ikke tænke på, hvad han vil kunne sælges for.

  Qua 'Super'ligaens generelle lortethed vil der imidlertid stadig være grænser for, hvor lækre plug-and-play spillere de vil kunne tiltrække. Og de har stadig en udfordring i, at de kan tilbyde at bo i en af verdens mest nederen byer, hvor vi kan tilbyde København.

  Vil de kunne overbyde os og stjæle de spillere, som vi ellers ville have købt? Måske af og til, når det gælder superligatalenter, men det problem bliver vel aldrig kæmpestort. Vi har den samme udfordring med at finde spillere over superliganiveau, som skal bruge det meste af deres tid på at spille i superligaen. Det er ikke nemt for os, og det bliver det heller ikke for dem. Vi er begge i en udviklingsliga, uanset hvordan vi vender og drejer det.

  Dybest set ændrer FCM's succes vel ikke så meget for os. Vi kan jo ikke på sigt leve af, at vores hjemlige modstandere er dårlige. Vi skal stadig have en fornuftig og langsigtet plan og rekruttere de rigtige spillere på de rigtige tidspunkter. Og vi har det samme budget i år, uanset om FCM er i CL eller ej (ja, faktisk 10 mio mere hvis vi selv kvalificerer os til EL).

  Så et tørt og ueangageret 'tillykke' til dem herfra, og så en utålmodig og lettere anstrengt opfordring til Ståle og Co om at tage sig sammen i aften og se at få fikset de åbenlyse huller, vi har i vores egen trup.

 5. #4
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,070

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Citat Oprindeligt indsendt af cybamerc Se meddelelser
  Der er købt for dyrt og for dårligt ind, og de mange fejlkøb kan sgu ikke bortforklares med manglende brug af data. Der er tale om åbenlyse fejltagelser, hvor man må kunne forvente af professionelle fodboldfolk, at de har et bedre øje for truppens mangler og evt. nyindkøbs styrker og svagheder. Det er simpelthen bare dårligt håndværk, der er præsteret gennem længere tid i FCK.
  Siger heller ikke at det kan bortforklares, men risikoen for dårligt scouting-arbejde kan i hvert fald reduceres kraftigt på den måde. FCM har i hvert fald reduceret risikoen for dyre fejlkøb på den måde. Det har andre klubber sandsynligvis også, og det skal vores scouting afdeling lære af. Det er vel også en egenskab, man leder efter hos den nye Head of Scouting, man er på udkig efter.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 6. #5
  Tilmeldingsdato
  Dec 2014
  Indlæg
  577

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Alt det du skriver om, ved du mere om end jeg gør, så jeg har ikke rigtig et ståsted hvorfra jeg kan uddybe det. Men jeg synes der er en ekstra ting, som du glemmer som jeg faktisk ved lidt om.
  FCM prioriterer simpelthen flere ledelsestimer omkring deres fodboldhold end vi gør, og de prioriterer fodboldfaglige kvalifikationer længere op i heirarkiet end vi gør. Uanset hvor dygtig Ståle og Leth er, så skal de udkonkurrere Priske, Ove P, Ankersen, Gravesen, Steinlein og Bentham - og det er svært når man er i undertal. De har virkeligt mange timer til at undersøge ny viden, udvikle taktik, lave justeringer og kigge på spillere. Når de samtidig kan læne sig op ad ekspertise fra Brentford og Smartodds, så er det ikke så mærkeligt de kan træffe flere rigtige beslutninger det virker til vi kan. De driver simpelthen virksomheden mere smart rent sportsligt end vi gør for tiden. Det sagt, så har vi stadig en økonomi der gør, at vi kan være langt foran dem, hvis vi traf lige så gode valg. Spørgsmålet er jo så bare hvordan vi kommer dertil.
  Det er her jeg lidt mister troen på at Ståle er den rigtige. Ikke fordi han ikke er dygtig men fordi han er "STÅLE", kejseren der ved bedst og gør tingene på hans måde. Det er super sjældent man i det lange løb leder en virksomhed bedst med den type ledere, fordi presset på ham som enkeltperson er for stort. Han skal simpelthen for mange ting i de 70-80 timer han arbejder til at der også er tid til fordybelse, forandring og nysgerrighed. Og uden de ting stagnerer man. Så kan det godt være Leth personligt har de kompetencer, men han skal stadig løfte en arbejdsbyrde det ligner de er mange flere om i FCM.


 7. #6
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,070

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Det er faktisk en rigtig god pointe, Something. Ikke at jeg havde glemt det, men jeg havde simpelthen aldrig tænkt over det. Og det er ikke bare kvantitativt flere ledelsestimer, det er ledelsestimer med kvalitet.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 8. De følgende 3 brugere er enige:

 9. #7
  Tilmeldingsdato
  Oct 2003
  Indlæg
  4,111

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Meget interessant @Something.

  Det kunne være virkelig spændende med en meget klar liste med navne og ansvarsområder i de to klubber. Jeg har simpelthen ikke overblikket eller viden nok på dette område, men har FCK ikke folk i poster som ligner de du ridser op for FCM? Vi har udover Leth netop ansat Findlay som analytiker, ligesom Rommedahl og Sune Smith-Nielsen også har roller i dette svarende til Gravesen og Ove P's roller (tror jeg). Dertil har vi også Højer og hans 3 kolleger i scoutingafdelingen. I bestyrelsen har vi både Rommedahl og Kvist. Det kan sikkert diskuteres, hvem der er dygtigst (det aner jeg intet om), men umiddelbart er vores antal af arbejdstimer dedikeret på dette område vel ok? Eller er jeg helt gal på den?

  Du har nok ret i, at i FCK bestemmer Ståle suverænt taktik m.m. (sparingsmakkerne f.eks. i form af analysepersonale findes i klubben), men jeg aner helt ærligt ikke, hvordan det ser ud i FCM. Har Priske lov til at diktere retningen selv, eller bestemmer Gravesen, Ankersen, Ove P. eller andre også noget her?

 10. #8
  Tilmeldingsdato
  Aug 2006
  Indlæg
  1,022

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Kiwi, Jeg synes på mange måder det er en vigtig og interessant post, du har skrevet, men du kommer for let omkring personproblematikken. En stor del af FCM's succes er netop bundet op af, at de har de bedste mennesker for netop deres klub i de helt rette stillinger. De har deres data, men de har saftsuseme også en stor gruppe ledere fordelt omkring i hele klubben, der samlet er med til at løfte langt over klubbens vægtklasse. Samtidig er denne organisation stille og roligt bygget op over tid; Steinlein og Gravesen har eksempelvis været i FCM siden begyndelsen. Det er immervæk 21 års erfaring og kultur hos de to vigtigste ledere i klubben.

  I FCK har man modsat efterhånden kun én leder om alt for mange vigtige poster. Som jeg oplever det, og som det også har været beskrevet i pressen, så har Ståle reelt afmonteret store dele af ledelsesstrukturerne i organisationen siden CV smuttede. Ja, der er oprettet ny stillinger, men alle er stadigvæk mellemledere underlagt Ståles vilje, og vi har flere gange oplevet, at intern modstand og ideer ikke bliver set som noget positivt i FCK, jf. Priske, Riemer og Jesper Jansson. Tænk hvis Ståle havde delt magten og udviklingen af FCK med dem og andre. Jeg er derfor 99% enig med dig i alt hvad du skriver, men Ståles mange kasketter er altså en kæmpe elefant i rummet. Måske ikke rollen som træner - i hvert fald ikke før det sidste års tid - men det er et faktum, at han er hovedansvarlig for alle sportslige tiltag i klubben.

  Dertil synes jeg også, man skal se på de typer der er i og omkring FCM. Nok kan flere af dem virke "bondske" for en københavner, men fælles for alle de mennesker du nævner omkring FCM - lige på nær Ove P - så er der tale om ekstremt innovative og strukturerede mennesker. De tænker konstant udvikling og optimering. Kække jyder vil sige, at det gør man bare i Herning, men det er et bluffnummer. Der har også været typer inde omkring FCM, der ikke tænkte på den måde. De er der bare ikke længere.

  Jeg ser derimod ikke Ståle som en person, der konstant tænker innovativt og på udvikling. Faktisk ser jeg ham som en lidt konservativ og traditionel fodboldperson, eller det vil sige, det har han udviklet sig til at blive. Derfor tror jeg ikke på, at alle de ønsker du har for klubben kommer til at ske med Ståle ved roret. Nogen vil endda gå så langt som til at sige med det nuværende ejerskab. Noget skal der i hvert fald ske, noget der ikke bare kan fikses med 2-3 nye spillere og et gruppespil de næste 4 dage. Som jeg ser det, skal hele den sportslige organisation omstruktureres og udvikles og ansvar uddelegeres, og helst uden resultaterne kommer til at lide for meget under processen.

  Edit: Kiwi, bedre?
  Sidst redigeret af Devil : 01.10.20 kl. 11:28

 11. De følgende 3 brugere er enige:

 12. #9
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,070

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Devil, jeg bliver simpelthen nødt til at bede dig om at redigere dit indlæg og lave nogle afsnit.

  Det er alt for massiv en tekstblok. ;-)

  EDIT: Meget bedre og læsevenligt, tak. :-)
  Sidst redigeret af Kiwi : 01.10.20 kl. 11:31
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 13. De følgende 2 brugere er enige:

 14. #10
  Tilmeldingsdato
  Nov 2010
  Indlæg
  545

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  FCK er udmærket klar over at vi er nødt til at blive bedre på data/analyse området, her er vi desværre et par år bag ved FC Midtjylland der virkelig har været forløber i Danmark indenfor det område. Det er derfor vi lige har anset Findlay og søger en "Head of Technical Scouting" - https://www.fck.dk/en/news/job-adver...nical-scouting. Der vil selvfølgelig gå noget tid før vi ser frugterne af det arbejde, da vi først skal starte det op og derudover skal spillere, trænere og ledelse for alvor finde ud af hvordan det skal bruges og hvad det kan bringe af fordele. Der kan godt gå 1-2 år før vi ser en reel effekt af dette.
  Sidst redigeret af pouljensen : 01.10.20 kl. 11:29

 15. #11
  Tilmeldingsdato
  Aug 2006
  Indlæg
  1,022

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Citat Oprindeligt indsendt af [email protected] Se meddelelser
  Meget interessant @Something.

  Det kunne være virkelig spændende med en meget klar liste med navne og ansvarsområder i de to klubber. Jeg har simpelthen ikke overblikket eller viden nok på dette område, men har FCK ikke folk i poster som ligner de du ridser op for FCM? Vi har udover Leth netop ansat Findlay som analytiker, ligesom Rommedahl og Sune Smith-Nielsen også har roller i dette svarende til Gravesen og Ove P's roller (tror jeg). Dertil har vi også Højer og hans 3 kolleger i scoutingafdelingen. I bestyrelsen har vi både Rommedahl og Kvist. Det kan sikkert diskuteres, hvem der er dygtigst (det aner jeg intet om), men umiddelbart er vores antal af arbejdstimer dedikeret på dette område vel ok? Eller er jeg helt gal på den?

  Du har nok ret i, at i FCK bestemmer Ståle suverænt taktik m.m. (sparingsmakkerne f.eks. i form af analysepersonale findes i klubben), men jeg aner helt ærligt ikke, hvordan det ser ud i FCM. Har Priske lov til at diktere retningen selv, eller bestemmer Gravesen, Ankersen, Ove P. eller andre også noget her?
  Mediano lavede et ret interessant indslag om netop strukturen i FCM. Alt udvikling forgår i råd, hvor netop de personer der nævnes tages med. Det er en enormt flad ledelsesstruktur, hvor hver i sær bidrag med netop deres ekspertise, og alles stemmer vægtes lige. Der er ingen i FCM med Ståles ansvar, da man ikke mener én person kan rumme så meget. Det er reelt det samme Benham har gjort i Brentford. Han er analytiker og matematiker/fysiker, og det første han gjorde i Brentford var at fjerne den klassiske engelsk mannager-position. Han så den simpelthen som en forhindring. Rasmus Ankersen har en fortalt, hvordan Benham har data der viser, hvor lidt managerklubberne i Premier League får for alle de milliarder de bruger. Ankersen fik en del røg for et par år siden for at sige, at en træner i FCM reelt bare var en mellemleder, der kunne skiftes ud uden klubben led under det, men sådan som klubben fungerer og som historikken viser, så er det jo netop korrekt. Det kan man vel ikke rigtig sig om FCK, og det er et gigantisk problem, som jeg ser det.

 16. De følgende 5 brugere er enige:

 17. #12
  Tilmeldingsdato
  Jun 2004
  Indlæg
  555

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Det er da oprigtigt dejligt at se, Kiwi, at du nu forholder dig kritisk til FCK, ovenpå et år, hvor du har opponeret mod mange af de argumenter, du nu er ved at gøre til dine egne. Hvis du, som du skriver, simpelthen aldrig har tænkt på det med, at FCM har flere ledelsestimer kvalitativt og kvantitativt, så har du altså svaret på flere indlæg, som du ikke har læst indholdet af. Det har jeg faktisk lidt haft på fornemmelsen ;-)

  Men spøg til side, det er rigtig fint, at du er ved at skifte holdning. Så kredit for det. Men det med at "FCK har været ret ærlige og åbenmundede over længere tid ift. hvad man forventer af sig selv, har FCM formået at spille med fordækte kort." Altså comeon... der synes jeg nok du falder tilbage i rillen. Jeg tror ikke der er den store forskel i de to klubbers kommunikation, og at de siger det der favoriserer dem selv. Forskellen er bare, at der i FCM er højere sammenhæng mellem, hvad de siger og hvad de viser på banen. Og Ståles ord om at FCM ikke kan i Europa, står da bare virkeligt flossede tilbage efter deres seneste 3 Europiske kampe og de rimer ikke på 250 mio kr.

  FCK har brug for en ny og stærkere sportslig ledelse, en ny sportsdirektør og en ny træner. Med den nuværende kan vi stadig fedte os ind i EL nu og da som en sleeping giant pga vores store budget. Og det er egentlig min største bekymring. At der ikke bliver handlet. For alternativet er ikke, at vi bliver et bundhold og ikke kommer i Europa. Det kommer ikke til at ske med vores ressourcer. Alternativet er flere års Ståles quo. Og vi har potentialet til så meget mere.
  Sidst redigeret af Tops : 01.10.20 kl. 11:49
  Danmark til Valby Bakke

 18. De følgende 3 brugere er enige:

 19. #13
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,070

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Det er i hvert fald vigtigt, at vi har en organisation, som fordrer udvikling og innovation, således at vi kan stå skarpere på alle fronter. Og det er da problematisk, hvis ikke vi har en organisationsstruktur, som fordrer det. Devil, det er nogle rigtig gode pointer, du kommer med på det område.

  I forlængelse af det:
  Hvis man skal lave en organisatorisk omstrukturering, og man skal have alle de her roller udfyldt, så kan det ikke gøres fra den ene dag til den anden. Så rejser det en række spørgsmål:

  - Hvor man skal starte med omstruktureringen?
  - Hvor lang tid vil man afsætte til at gennemføre den?
  - Skal det være en gradvis omstrukturering, eller skal det være en "Vi starter fra scratch"?
  - Hvor længe vil man være villig til at gå på kompromis med resultater i den forbindelse?
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 20. #14
  Tilmeldingsdato
  Jun 2003
  Indlæg
  1,332

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  Den største bekymrin er, at man ikke er villig til at lave større økonomiske investeringer, bl.a. når vi ved, hvor mange penge (og dermed afkast) årets guldmedalje vil indbringe

 21. #15
  Tilmeldingsdato
  Oct 2016
  Indlæg
  679

  Re: FC København vs. FC Midtjylland - hvordan klubberne drives, og hvorfor jyderne har momentum pt.

  https://www.fck.dk/fodboldafdelingen

  Er det helt forkert set, at grafikken i ovenstående link antyder, at man godt kan se, at Ståle reelt har 2 jobs, og at et af dem skal lægges over på en anden før eller siden? Ellers er det hvert fald underligt at tegne grafikken på den måde.

  Problemet med vores setup er også, at der er for langt fra assistenttræner til Ståle. Vel derfor både Priske og Neestrup smuttede. Vi har meget svært ved at udklække Ståles afløser internt. I modsætning til f.eks. FCM og FCN.

 22. De følgende 3 brugere er enige:

Side 1 af 3 123 SidsteSidste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Svar: 58
  Sidste Meddelelse: 18.05.15, 10:23
 2. Optakt: FC Midtjylland - F.C. København
  By Hjaltees#1 in forum De korte linier
  Svar: 34
  Sidste Meddelelse: 19.04.10, 11:54
 3. Optakt: København-FC Midtjylland
  By Hjaltees#1 in forum De korte linier
  Svar: 26
  Sidste Meddelelse: 01.12.09, 02:18
 4. Svar: 5
  Sidste Meddelelse: 20.05.09, 19:10
 5. Optaktstråd: Jyderne kommer!
  By FCC in forum De korte linier
  Svar: 42
  Sidste Meddelelse: 29.03.06, 21:07

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •