Side 16 af 19 FørsteFørste ... 613141516171819 SidsteSidste
Viser resultater 226 til 240 af 284

Emner: Danske hold i Europa 21/22

 1. #226
  Tilmeldingsdato
  Nov 2007
  Indlæg
  86

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Måske mest henvendt til Kiwi, men alle byder bare ind:

  Lad os antage vi går hele vejen og vinder ECL. Vi er dermed sikret en plads i næste års EL.
  Lad os samtidigt antage, at vi vinder ligaen og derfor skal spille CL-kval. Frafalder den sikrede EL-plads i dette tilfælde, så man i princippet kan ende uden europæisk deltagelse alligevel?

 2. #227
  Tilmeldingsdato
  Sep 2009
  Indlæg
  1,953

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Nej, for hvis vi taber vores CL-kval ryger vi vel direkte i EL gruppespillet.. Ligesom BIF gjorde i år?

  Fra næste sæson kan dit scenarie dog sagtens blive relevant, hvis vi i år ikke formår at spille os tilbage ind i top 15..

  Her kan jeg ikke være med. Kiwi, scenen er din!

 3. #228
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,775

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Ikke helt. Grunden til at BIF var sikret en plads i EL-gruppespillet var, at Danmark havnede på 13. pladsen på UEFAs landerangliste efter 19/20 sæsonen. Den sikrede nemlig, at hvis CL-vinderen i 20/21 sæsonen var kvalificeret via sin egen liga i forvejen, rykkede mesterholdet fra land nr. 11 direkte op i gruppespillet, og mesterholdet fra land nr. 13 rykkede op i play-off runden, osv.

  Danmark var så 2.275 point fra at ende som nr. 13 efter 20/21 sæsonen, men endte som nr. 14. Det svarer bl.a. til det, FCK har fået af point i 3 af de sidste 4 gruppespil under Ståle (16/17, 17/18, 19/20). Så havde FCK kvalificeret sig på bekostning af Rijeka, og havde fået de point i 20/21 sæsonen, ville Danmark have ligget som mindst nr. 13 efter den sæson, og denne sæsons danske mester ville som minimum rykke op i play-off runden, hvis denne sæsons CL-vinder var kvalificeret via egen liga i forvejen.

  Men fordi Danmark endte som nr. 14, vil den danske mester starte i 3. CL-kvalrunde uanset hvad. Taber man den, ender man i EL play-off mod et andet mesterhold, og taber man den, ender man i ECL-gruppespillet.

  Så for at svare på dit spørgsmål: Hvis FCK skulle vinde hele ECL-turneringen (hvilket jeg personligt tvivler på, mhp. hvad der kan droppe ned af andre hold fra ECL), så havner man bare i EL-gruppespillet, hvis man slutter uden for Top-2 i Superligaen, og man skal ikke bekymre sig om nogen form for kval-kampe i perioden. Men ender man i Top-2, så skal man spille CL-kval, og man så skal avancere mindst én gang i CL-kvalen for at være sikker på en plads i EL-gruppespillet uanset hvad.

  Hvis FCK i tilfælde af et dansk mesterskab skal være seedet i den runde, må der højst være 5 hold med højere seedning i den runde, og højst 3 i play-off runden. Hvis man ser på hvilke hold, der er fra de lande, som deltager i CL-kvalen via Champions Path, ser vi flg. hold, der fortsat truer en seedning for os, og hvor mange point de er foran os:

  - Shakhtar Donetsk (+32.500)
  - Basel (+14.500)
  - Slavia Prag (9.500)
  - Dinamo Zagreb (+8.000)
  - Dynamo Kyiv (+6.500)
  - Olympiakos (+3.500)
  - Røde Stjerne (+2.500)
  - Rangers (+0.750)
  - Young Boys (-1.500)
  - Celtic (-6.500)
  - Galatasaray (-10.500)

  Hvis FCK skulle blive nr. 2, så starter man i 2. CL-kvalrunde i League Path. Hvis EL-vinderen ikke er kvalificeret til CL-gruppespillet i forvejen, må der højst være 2 hold med højere seedning end FCK. Her kan flg. hold true en seedning:

  - Shakhtar Donetsk (+32.500)
  - Dynamo Kyiv (+6.500)
  - Rangers (+0.750)
  - LASK (-5.500)
  - Celtic (-6.500)
  - Galatasaray (-10.500)

  Hvis EL-vinderen er kvalificeret via egen liga i forvejen, reduceres antallet af hold, der må have højere seedning end FCK til 1, fordi det skotske og østrigske hold rykkes op til 3. CL-kvalrunde.

  Skulle FCK avancere til 3. CL-kvalrunde, må der igen være højst 3 hold med højere seedning, hvis FCK skal være seedet til at gå til play-off runden. I denne runde indtræder også sølvvinderne fra Holland, Rusland og Belgien, samt bronzevinderne fra Portugal og Frankrig. Hvis EL-vinderen er kvalificeret via egen liga i forvejen, rykkes den franske bronzevinder direkte op i CL-gruppespillet.

  Udover de ovennævnte hold, så kan flg. hold potentielt true en plads som seedet for FCK i 3. CL-runde:
  - PSG (+71.500)
  - Ajax (+42.000)
  - Porto (+40.500)
  - Lyon (+31.500)
  - Sporting (+17.000)
  - Benfica (+11.500)
  - Zenit St. Petersburg (+7.500)
  - Club Brugge (+1.000)
  - Braga (-1.500)
  - Lokomotiv Moskva (-3.500)
  - Marseille (-5.500)
  - PSV (-8.500)
  - Rennes (-8.500)
  - Feyenoord (-11.500)
  - Gent (-12.000)
  - Monaco (-13.500)
  - Lille (-14.500)
  - Spartak Moskva (-15.000)

  (Ovenstående liste kommer til at blive noget kortere løbende gennem hele sæsonen, og allerede efter næste runde, når gruppespillet afsluttes)
  Sidst redigeret af Kiwi : 28.11.21 kl. 10:49
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 4. De følgende 4 brugere er enige:

 5. #229
  Tilmeldingsdato
  Mar 2012
  Indlæg
  38

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af orhhh Se meddelelser
  Måske mest henvendt til Kiwi, men alle byder bare ind:

  Lad os antage vi går hele vejen og vinder ECL. Vi er dermed sikret en plads i næste års EL.
  Lad os samtidigt antage, at vi vinder ligaen og derfor skal spille CL-kval. Frafalder den sikrede EL-plads i dette tilfælde, så man i princippet kan ende uden europæisk deltagelse alligevel?
  Godt spørgsmål! Jeg tænkte selv samme tanke for nyligt. Derfor fandt jeg Europa League reglementet, hvor der i 3.11 står:

  "If the UEFA Europa Conference League titleholder qualifies for the UEFA Champions League through its domestic championship, it has the right to choose between entering the UEFA Champions League or the UEFA Europa League group stage (see Paragraph 3.08). If it chooses to enter the UEFA Champions League, it vacates its position in the UEFA Europa League group stage. The vacancy created is filled in line with Paragraph 3.10."

  Så umiddelbart vil man i det tilfælde selv kunne bestemme, om man vil satse på at kvalificere sig til CL gruppespillet med en risiko for, at man ender lavere end Europa League gruppespillet, eller om man vil tage det sikre valg og spille EL gruppespil.

 6. De følgende 4 brugere er enige:

 7. #230
  Tilmeldingsdato
  May 2005
  Indlæg
  3,247

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  God pointe! Landebeskyttelsen er naturligvis stadig gældende - har nok faktisk altid antaget at det var free for all efter gruppespillet, men jeg kan da naturligvis bare læse hvad Bert skriver. Nok heller ikke ligefrem en problemstilling der normalt har været relevant for danske hold som sådan - indtil ECL kom.

  Jeg er med på at man gerne vil afvikle de sidste 3 finalerunder parallelt, men man kunne jo bare lade være med at spille CL under knockout playoff runden.

  Tjah om det er en sund strategi eller ej at købe ind til en forestående opgave, så er det jo stadigvæk noget man taler om hvert år i vinterpausen. Jeg er som udgangspunkt enig i at det ikke er ideelt, men det ændrer ikke på at forskellen på at gå videre i en 1/8-finale vil være et kæmpe feat for rigtig mange hold lige under topholdene - sund transferstrategi eller ej.
  This message expresses the views of the author, and are not necessarily the views of this Forum or any entity associated with this Forum. Also, it might be completely wrong.
  Pillefaxe's Avatar

 8. #231
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,775

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Et lille overblik inden den sidste runde af gruppekampe i denne sæsons europæiske turneringer:

  - FCK har sikret sig videre avancement til ECL 1/8 finalen som seedet, så i den sammenhæng er den sidste gruppekamp hjemme mod Slovan Bratislava reelt ligegyldig. Dog kan FCK med en sejr sikre sig 2 point yderligere til koefficientregnskabet, samt 500.000 € oveni i sejrsbonus, plus mindst 70.000 € ekstra i "overskydende kampbonus. Løverne vil dog med al sandsynlighed give Isak Johannesson og Jens Stage et hvil, da de begge står til karantæne ved næste gule kort.

  - FCM har sikret sig videre avancement i Europa til foråret, og kan med en sejr ude over Ludogorets sikre sig en plads i knock-out fasen af Europa League. Skulle Braga og Røde Stjerne spille uafgjort, vil FCM endda vinde gruppen, og avancere til 1/8 finalen. Hvis FCM vinder, vil det både være en fordel for Danmark og for FCK, at kampen ender uafgjort, da det så vil sende Røde Stjerne i en EL play-off kamp, da Røde Stjerne er en større konkurrent for FCK ift. seedning i en kvalifikation end Braga er. Men skulle FCM spille uafgjort eller tabe, vil det være bedst for dansk fodbold og for FCK, hvis Braga vinder deres opgør mod serberne.

  - Randers kan med en sejr ude over AZ sikre sig 2. pladsen i deres ECL-gruppe. Hvis de taber point, skal de håbe på at Jablonec max. får et enkelt point, og at kronjyderne i så fald max. taber med et enkelt mål.

  - BIF skal besejre Sparta Prag, hvis de vil videre til ECL knock-out runden. Alle andre resultater betyder europæisk exit til de blågule.

  En del af de hold, som FCK og Danmark konkurrerer med, har i et eller andet omfang sikret sig videre europæisk deltagelse, eller stadig har mulighed for det:

  Blandt de hold, som FCK og Danmark generelt konkurrerer mod, er der en del, som fortsat kan spille med om videre avancement i en af de tre respektive turneringer. Hvis et konkurrerende hold i EL allerede har sikret sig europæiske kampe efter jul, er det bedste scenarie at det pågældende hold havner på 2. pladsen, så det møder et hold fra CL-gruppespillet, der med al sandsynlighed vil være favorit (bortset fra holdet fra gruppe D). De hold, som kommer ned til EL fra CL vil nemlig være:

  Gruppe A: Red Bull Leipzig
  Gruppe B: Porto
  Gruppe C: Borussia Dortmund
  Gruppe D: Sheriff Tiraspol
  Gruppe E: Barcelona
  Gruppe F: Villarreal/Atalanta
  Gruppe G: Sevilla
  Gruppe H: Zenit St. Petersburg

  Det vil derfor være en fordel for FCK og Danmark, hvis hold som Olympiakos, Dinamo Zagreb, PSV, Røde Stjerne, m.fl. render ind i de hold i opgør, hvor der ikke er point at hente, frem for at de enten går videre til 1/8 finalen i EL som gruppevinder, med dertilhørende point, eller går videre til ECL, hvor modstanden er betydeligt svagere.

  Derfor ser listen over de kampe, man skal holde øje med, og hvilket udfald der er bedst i den sammenhæng, ud som følger:

  TIRSDAG:
  CHAMPIONS LEAGUE:


  - PSG vs. Club Brugge (4-1) (LR, IR)
  - Borussia Dortmund vs. Besiktas (5-0) (LR)
  - Shakhtar Donetsk vs. Sheriff Tiraspol (1-1) (LR, IR)

  ONSDAG:
  CHAMPIONS LEAGUE:

  - Benfica vs. Dynamo Kyiv (2-0) (LR, IR)
  - Manchester United vs. Young Boys (1-1) (LR, IR)
  - Juventus vs. Malmö (1-0) (IR, NPH)
  - Zenit St. Petersburg vs. Chelsea (3-3) (IR, LR)

  TORSDAG:
  EUROPA LEAGUE:

  - Lyon vs. Rangers (IR)
  - Real Sociedad vs. PSV (IR)
  - Fenerbahce vs. Eintracht Frankfurt (LR)
  - Royal Antwerpen vs. Olympiakos (LR, IR)
  - Lazio vs. Galatasaray (LR)
  - Marseille vs. Lokomotiv Moskva (IR)
  - Braga vs. Røde Stjerne (IR, LR) (kombineret med FCM-sejr, ellers skal Braga helst vinde)
  - Celtic vs. Real Betis (IR)
  - Genk vs. Rapid Wien (LR)
  - West Ham vs. Dinamo Zagreb (LR, IR)

  CONFERENCE LEAGUE:
  - Alashkert vs. Maccabi Tel-Aviv (LR)
  - LASK vs. HJK (IR)
  - Gent vs. Flora Tallinn (LR)
  - Partizan Beograd vs. Anorthosis Famagusta (LR)
  - Zorya Luhansk vs. Bodø/Glimt (LR)
  - Cluj vs. Jablonec (LR)
  - Feyenoord vs. Maccabi Haifa (LR)
  - Union Berlin vs. Slavia Prag (LR, IR)
  - PAOK vs. Lincoln Red Imps (LR)
  - Basel vs. Qarabag (LR, IR)
  - Kairat Almaty vs. Omonia Nicosia (LR)
  Sidst redigeret af Kiwi : 09.12.21 kl. 17:37
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 9. De følgende 5 brugere er enige:

 10. #232
  Tilmeldingsdato
  Aug 2004
  Indlæg
  282

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  - Juventus vs. Malmö (IR, NPH)
  NPH - love it
  Øvre C'er

 11. Den følgende bruger er enig i dette:

 12. #233
  Tilmeldingsdato
  Nov 2007
  Indlæg
  86

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Ønskescenariet er at Imps slår PAOK, men det er ikke det mest sandsynlige udfald. Blot for tankeeksperimentets skyld, vil det så af koefficientmæssige hensyn være bedre for Danmark at vi taber til Slovan torsdag, for på den måde at eliminere et græsk hold, frem for at vinde og holde grækerne i live i turneringen? Nu tænker jeg blot en runde frem, for ellers kan vi jo sagtens theory craft’e at PAOK vinder ECL og det er ikke meningen med mit spørgsmål.

 13. #234
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,775

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Det koefficientmæssige trade-off vil simpelthen ikke være det værd. Hvis vi antager, at PAOK vinder, vil det give 0.500 point yderligere til den græske koefficient, og videre avancement vil give 0.250 point yderligere til landet. Hvorimod en FCK-sejr vil give 0.400 point til den danske koefficient. Mens et hjemmenederlag i Parken kun eliminerer PAOK, hvis Slovan vinder med mindst samme målforskel og antal mål som PAOK måtte vinde over Lincoln Red Imps.

  I de to kampe i knock-out runden, som spilles mellem en ECL-2'er og en EL-3'er, er der ingen koefficientpoint at hente. Og uanset hvem PAOK måtte trække i den runde, vil det være mod et hold, der på papiret vil være bedre, medmindre BIF skulle vinde over Sparta Prag, og så blive trukket mod grækerne.

  Da Danmark også konkurrerer mod andre lande end Grækenland, er der ingen grund til at smide en mulighed for point i konkurrencen om en plads i Top-15, især når den fordel, der måtte være, er så lille.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)


 14. #235
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,319

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  I de to kampe i knock-out runden, som spilles mellem en ECL-2'er og en EL-3'er, er der ingen koefficientpoint at hente.
  Hvor mystisk det end er, så har UEFA besluttet at der ER lande-koefficient point i knockout playoff runden men ikke hold koefficient-point. En noget speciel beslutning...
  Sidst redigeret af ougar : 08.12.21 kl. 17:42
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 15. De følgende 5 brugere er enige:

 16. #236
  Tilmeldingsdato
  Dec 2003
  Indlæg
  3,932

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af ougar Se meddelelser
  Hvor mystisk det end er, så har UEFA besluttet at der ER lande-koefficient point i knockout playoff tiden men ikke hold koefficient-point. En noget speciel beslutning...
  Det giver vel mening i den forstand, at der ikke skal være en direkte gevinst for holdene ved kun at blive nummer to i gruppen og få to ekstra kampe at tjene koefficient-point i. Landepointene har man så tænkt var mindre belønning for det enkelte hold, så dem har man ladet stå...
  Garneren

  ______________________________ ___________

  Brøndby-logik
  "Vi mener ikke, vi er skruebrækkere. Vi vælger at være solidariske...med klubben."
  Per Nielsen, 24. august 2004

  Brøndby-sandheden
  "Så lukker vi. Større er kærligheden heller ikke."
  Anonym BIF-ansat, 8. januar 2013

 17. Den følgende bruger er enig i dette:

 18. #237
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,775

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af ougar Se meddelelser
  Hvor mystisk det end er, så har UEFA besluttet at der ER lande-koefficient point i knockout playoff tiden men ikke hold koefficient-point. En noget speciel beslutning...
  Hvor ser du det henne? Har du en kilde på det?
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 19. Den følgende bruger er enig i dette:

 20. #238
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,775

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Her står der at landekoefficienten defineres ud fra de individuelle point, som det enkelte hold får:
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...ulation-Online

  Og her står, at holdene ikke får point i knock-out play-off runden i hhv. EL og ECL:
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...-League-Online
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...-League-Online

  Altså kan jeg ikke få det til at give point i de kampe.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 21. Den følgende bruger er enig i dette:

 22. #239
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,319

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Her står der at landekoefficienten defineres ud fra de individuelle point, som det enkelte hold får:
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...ulation-Online

  Og her står, at holdene ikke får point i knock-out play-off runden i hhv. EL og ECL:
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...-League-Online
  https://documents.uefa.com/r/Regulat...-League-Online

  Altså kan jeg ikke få det til at give point i de kampe.
  Jeg har det ikke fra hestens egen mund. Jeg har det kun fra diverse Twitter-diskussioner med bl.a. https://twitter.com/tgloban og så fra Bert:

  However, in the knockout play-offs after the EL group stage and the ECL group stage and before the round of 16, match results do count for the country ranking but not for the club ranking.
  Og uden at sige, at jeg er sikker, så har jeg (historisk velbegrundet) blind tillid til alt hvad Bert laver.
  Sidst redigeret af ougar : 08.12.21 kl. 17:44
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 23. #240
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,319

  Re: Danske hold i Europa 21/22

  Citat Oprindeligt indsendt af Garneren Se meddelelser
  Det giver vel mening i den forstand, at der ikke skal være en direkte gevinst for holdene ved kun at blive nummer to i gruppen og få to ekstra kampe at tjene koefficient-point i. Landepointene har man så tænkt var mindre belønning for det enkelte hold, så dem har man ladet stå...
  Det giver BESTEMT mening ikke at give muligheden for, at det er en fordel, at blive nummer 2. Så langt er jeg enig. Det er den anden del, jeg synes er mystisk - det giver ingen mening, at give flere point til de lande, hvis hold bliver nummer 2 end dem der vinder gruppen.
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 24. De følgende 2 brugere er enige:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Danske hold i Europa 20/21
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 231
  Sidste Meddelelse: 07.04.21, 18:02
 2. Danske hold i Europa 19/20
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 352
  Sidste Meddelelse: 11.08.20, 11:00
 3. Danske hold i Europa 2017/18
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 1
  Sidste Meddelelse: 24.08.17, 11:35
 4. Danske hold i Europa 2014/15
  By tobynator in forum De lange linier
  Svar: 66
  Sidste Meddelelse: 31.03.15, 11:59
 5. Danske hold i Europa 2008/09
  By Cambiasso in forum De lange linier
  Svar: 278
  Sidste Meddelelse: 25.05.09, 20:41

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •