Side 2 af 2 FørsteFørste 12
Viser resultater 16 til 25 af 25

Emner: Diskussionen af Jess Thorup

 1. #16
  Tilmeldingsdato
  Mar 2020
  Indlæg
  39

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Mon Thorup får et opkald eller blot en mail når fyringen givetvis tikker ind i løbet af denne halvsæson? Hvis det ender i en fyring befinder vores klub sig i en meget kaotisk tilstand, og der bliver næppe nogen let og kortsigtet vej til succes. Pilen peger primært tilbage på én person, og det er William Kvist, der har haft det overordnede sportslige ansvar for de 'justeringer' der er blevet foretaget, og for den måde det blev gjort, da man først hentede trænerteamet og derefter en sportsdirektør. Han får svært ved at undsige sig ansvaret for den endnu dybere grøft vores klub muligvis er på vej ned i.

  De næste uger bliver meget afgørende og sæsondefinerende, og jeg føler at man i det sidste lange stykke tid alt for ofte har det på den måde med vores klub.

 2. Den følgende bruger er enig i dette:

 3. #17
  Tilmeldingsdato
  Nov 2001
  Indlæg
  3,574

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af [email protected] Se meddelelser
  Hvis det er rigtigt, at en fyreseddel er så forholdsvist tæt på, så står man da med noget af et dilemma mht offensive indkøb. Skal man de kommende 1-2 uger gå ud og købe de spillere, som Thorup ønsker, med risiko for at man er nødt til at hælde ham ud og igen stå med spillere købt til en tidligere træner. Eller skal man vente og se på udviklingen de næste par uger med risiko for, at drømmespillerne er væk og have spildt værdifulde uger mht at spille nye spillere ind på holdet.
  Jeg må bare sige, at overvejer man en fyring allerede nu, så er det rigtigt skidt, at man ikke trykkede på knappen allerede i sommerpausen. Nu risikerer vi igen at stå i en mellemsæson med ny træner og forkerte typer til holdet.
  Helt enig. Uden at ane mere og andet end, hvad Kiwi og Devil bringer til torvs, så virker det enten som løse eller halve rygter (altså at der er mere til problemstillingen og kravet end det der fortælles) eller som virkelig dårlig ledelse af klubben fra direktionen/bestyrelsen. Hvis der vitterligt er SÅ mange problemer mellem profilspillere i truppen og træneren og det er erkendt, at det pt. sejler noget, hvorfor så lade det komme an på, om man vinder et Derby og går i ECL-gruppespillet? Om vi vinder Derby eller ej, om vi kommer i ECL-gruppespil eller ej - det løser da intet mht. den skitserede konflikt, lige som det (formentlig) heller ikke løser noget i forhold til det haltende spil på banen.

  Hvis man seriøst står med et ulmende spilleroprør, så må man da beslutte, om man tror nok på træneren: Hvis man gør, så skal Thorup have arbejdsro, og de utilfredse spillere skal om nødvendigt videre allerede i dette vindue. Så må man bygge en trup op om træneren. Købe spillere han vil have og som passer til det fodbold og den trænerstil, han står for. Så skal han da ikke have stillet stolen for døren i form af resultater inden for den næste måned.

  Tror man ikke på træneren, skal samarbejdet (=ansættelsen af træneren) da afsluttes så hurtigt som overhovedet muligt. Dels i forhold til ikke at få brugt 60 mio. kr. mere på spillere, som en ny træner måske ikke kan bruge, men også fordi en fortsat dårlig stemning mellem bærende spillere og træner umuligt kan trække holdet i den rigtige retning.

  Og så er det bare jeg tænker, at hvis man gør en træners videre ansættelse til et spørgsmål om to-tre resultater over kort tid under et år efter at man ansatte ham, fordi der er markant utilfredshed i truppen og en kortsigtet absolut forventning til resultater; så tænker jeg ikke, at man tror nok på projektet. Hvis - altså - at rygterne taler sandt.

  PS: Mange tak til Kiwi for den flotte gennemgang af Ståle-stilen. Ikke mindst den fine pointe at Ståles system kræver ekstraordinært meget i trupsammensætningen og at en blanding af uheldige skader og dårlige indkøb fik systemet til at korrumpere mere, end det måske ville have været tilfældet med et mindre krævende system. Det kan vel kaldes bagsiden af medaljen - når truppen var velsammensat gav det jo et system der var især defensivt virkelig stærkt også internationalt. Man kan så fortsat undre sig over, at der over flere vinduer blev købt så fortvivlende ringe ind, når spillerkompetencerne synes så veldefinerede. Det er jo 20+ spillere, der ikke slog til fra 2017-2020. Det virkede måske også som om, at der var forsøg på fornyelser i Ståles system, der bare slet ikke fungerede og en uvilje til at forlade dem igen?
  "Gedanken ohne Inhalt sind leer, Anschauungen ohne Begriffe sind blind"

 4. De følgende 9 brugere er enige:

 5. #18
  Tilmeldingsdato
  Jun 2005
  Indlæg
  4,013

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Hvis man skal sætte ord på Ståles taktisk koncepter, så kommer her en konceptanalyse af Ståles FCK, og hvordan hans spilsystem defensivt og offensivt har set ud i klubben. Dette er baseret på observation af hundredevis af FCK-kampe, udtalelser fra træner og spillere, samt diskussioner med andre trænere på forskellige niveauer i ind- og udland.
  Tak for dit svar, som underbygger min påstand om, at betragtninger om Ståles spillestil i høj grad bygger på andet ens hans egne udsagn. Den type analyse, du har leveret, ville du formentlig også kunne lave for Jess Thorup eller enhver anden træner givet tilstrækkelig med tid og et ordentligt datagrundlag. Hvilket fører mig tilbage til min pointe om, at det er urimeligt at afkræve Thorup en beskrivelse af FCK's spillestil, når andre trænere sjældent er mere informative udadtil.

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  I bund og grund har man skullet stå lavt, kompakt og disciplineret, uden at praktisere et aggressivt pres, som kunne få spilleren til at efterlade et rum, som andre skulle udfylde.
  Jeg husker ikke spillet fra Ståles første tid meget klart, men jeg synes da, at vi i adskillige år har stået rimelig højt på banen. Presset har til gengæld været nærmest ikke-eksisterende i størstedelen af Ståles tid, omend der var en bevægelse mod et mere aggressivt pres de senere år under Ståle.

  Jeg har desperat ledt efter et citat fra Ståle omkring ønsker til presspillet, som jeg mener at kunne huske, men uden held (så jeg husker muligvis forkert). Kort fortalt mener jeg, at han efter sin første tiltræden meget eksplicit udtalte, at FCK skulle spille med aggressivt pres (eller noget i den dur). Det bedste jeg har kunnet finde, er nogle citater fra bøger af Dan Hammer og William Kvist, samt et svar fra Ståle selv i en Facebook Q&A fra 2016.

  Fra Dan Hammers biografi af Ståle: "På det overordnede plan delte han Hans Backes tanker om især den defensive organisering, men han fandt, at zoneforsvaret kunne blive mere stringent. Offensivt ønskede han et højere pres og flere bolde i længderetningen."

  Fra William Kvists bog: "FCK-spillet er bygget på presspil, screeninger og positionering..."

  Fra Facebook-spørgessionen: "Vores ambition er altid at vinde bolden tilbage så hurtigt som muligt og ellers komme tilbage i vores positioner. Og jo tættere på modstandernes mål vi vinder bolden, jo bedre, svarede Ståle."

  I min søgen stødte jeg på følgende citat fra Ståles tiltræden. Minder det om noget?
  "Jeg vil nok have lidt mere vildskab. Jeg er ikke her for at efterligne Roy Hodgson eller Hans Backe. Vi skal have hurtige pasningsspil og tage lidt større chancer. Der skal spilles mere i længderetningen. Vi skal have et bedre omstillingsspil, og de offensive spillere skal have bolden mere. Ikke mindst med tanke på, at vi skal gøre det bedre ude i Europa..."

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Kort sagt: Spilmæssigt kunne man ikke sætte mange fingre på Ståles taktiske spilsystem, så længe han havde de rette spillere til rådighed, og relationerne sad i skabet.
  Kan man ikke sige det samme om de fleste (kompetente) trænere? Jeg kan igen ikke finde citatet, men jeg mener, at Ancelotti en gang udtalte under sit første ophold i Madrid, at hans spillere var så gode, at han ikke behøve træne dem. Det er nok primært sagt for at pleje deres egoer, men jeg tænker, at der også er et element af sandhed i det. Har man holdet, kommer meget af sig selv.

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Der, hvor det gik galt for Ståle til sidst, var at der kom for mange fejlskud hvad angår indkøb,...
  Og jeg er helt enig i, at Ståle først og fremmest røg, fordi han kiksede som sportsdirektør.

  Mit forsvar af Thorup skal i øvrigt ikke tolkes som om, at jeg mener, at han er en træner på niveau med Ståle.
  Sidst redigeret af cybamerc : 28.07.21 kl. 14:51

 6. Den følgende bruger er enig i dette:

 7. #19
  Tilmeldingsdato
  Jun 2005
  Indlæg
  4,013

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af Devil Se meddelelser
  Jeg kan også sige - med 110% sikkerhed - at man i FCM ikke så Thorup som en langsigtet løsning efter han vandt mesterskabet, og at man internt både i ledelsen og i truppen ikke var kede af, at han røg til Belgien.
  Den samme historie har været fremme om Priske. Jeg mener i øvrigt at have læst et eller andet om, at træneren generelt ikke rangerer højt i FCM's hieraki. De satser på at have så stærk en sportsligt organisation, at de nærmest kan placere hvem som helst på cheftrænerposten. Meget godt illustreret af Bo Henriksen.

 8. De følgende 3 brugere er enige:

 9. #20
  Tilmeldingsdato
  Aug 2006
  Indlæg
  1,271

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af cybamerc Se meddelelser
  Den samme historie har været fremme om Priske. Jeg mener i øvrigt at have læst et eller andet om, at træneren generelt ikke rangerer højt i FCM's hieraki. De satser på at have så stærk en sportsligt organisation, at de nærmest kan placere hvem som helst på cheftrænerposten. Meget godt illustreret af Bo Henriksen.
  Jeg ved så også, at man rangerer Priske noget højere internt end Thorup. Han anses både som dygtigere og mere talentfuld.

 10. #21
  TopM er offline Bruger af detailvarer
  Tilmeldingsdato
  Oct 2002
  Indlæg
  383

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af Devil Se meddelelser
  Jeg ved så også, at man rangerer Priske noget højere internt end Thorup. Han anses både som dygtigere og mere talentfuld.
  Hvorfor ville de så fyre ham?

 11. #22
  Tilmeldingsdato
  Aug 2007
  Indlæg
  784

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af TopM Se meddelelser
  Hvorfor ville de så fyre ham?
  Det var vist fordi at han ville have mere indflydelse end de ville give ham. Det passer også meget godt med ovenstående beskrivelse af FCM's syn på trænerposten. Og på mange måder giver det jo god mening at kunne bygge så stærk en organisation at man kan tage "hvilken som helst træner" med den rigtig profil (moneyball style). På samme måde som man skifter spillere ud. Det lyder godt på papiret - lad os se om Bo H kan føre Midgetlands plan ud i livet.

 12. #23
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  2,560

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Citat Oprindeligt indsendt af cybamerc Se meddelelser
  Tak for dit svar, som underbygger min påstand om, at betragtninger om Ståles spillestil i høj bygger på andet ens hans egne udsagn. Den type analyse, du har leveret, ville du formentlig også kunne lave for Jess Thorup eller enhver anden træner givet tilstrækkelig med tid og et ordentligt datagrundlag. Hvilket fører mig tilbage til min pointe om, at det er urimeligt at afkræve Thorup en beskrivelse af FCK's spillestil, når andre trænere sjældent er mere informative udadtil.
  Det udsagn er jeg ikke enig i. Da Morten Olsen overtog landsholdet, fortalte han bl.a. at man ville spille med offensive fløje, og havde en tendens til at fortælle om hvorfor Gravesen, Rommedahl og Sand var nøglespillere i hans spilfilosofi. Trænere som Hjulmand og Flemming P. har også været ret åbenmundet om hvordan de ser fodbold, og hvordan man vil bygge spillet op. Men det er måske en ret skandinavisk ting at være forholdsvist åben omkring de ting. Og en væsentlig forskel på Ståle og Thorup er, at hvor Ståle holdt fast i sit spilkoncept næsten uanset om det gik godt eller skidt, har Thorup været meget mere villig til at ændre, lige så snart der var modgang. Nogle vil kalde det pragmatisk, mens andre vil betegne det som manglende kontinuitet over tid.

  Citat Oprindeligt indsendt af cybamerc Se meddelelser
  Jeg husker ikke spillet fra Ståles første tid meget klart, men jeg synes da, at vi i adskillige år har stået rimelig højt på banen. Presset har til gengæld været nærmest ikke-eksisterende i størstedelen af Ståles tid, omend der var en bevægelse mod et mere aggressivt pres de senere år under Ståle.

  Jeg har desperat ledt efter et citat fra Ståle omkring ønsker til presspillet, som jeg mener at kunne huske, men uden held (så jeg husker muligvis forkert).Fra Dan Hammers biografi af Ståle: "På det overordnede plan delte han Hans Backes tanker om især den defensive organisering, men han fandt, at zoneforsvaret kunne blive mere stringent. Offensivt ønskede han et højere pres og flere bolde i længderetningen."

  Fra William Kvists bog: "FCK-spillet er bygget på presspil, screeninger og positionering..."

  Fra Facebook-spørgessionen: "Vores ambition er altid at vinde bolden tilbage så hurtigt som muligt og ellers komme tilbage i vores positioner. Og jo tættere på modstandernes mål vi vinder bolden, jo bedre, svarede Ståle."

  I min søgen stødte jeg på følgende citat fra Ståles tiltræden. Minder det om noget?
  "Jeg vil nok have lidt mere vildskab. Jeg er ikke her for at efterligne Roy Hodgson eller Hans Backe. Vi skal have hurtige pasningsspil og tage lidt større chancer. Der skal spilles mere i længderetningen. Vi skal have et bedre omstillingsspil, og de offensive spillere skal have bolden mere. Ikke mindst med tanke på, at vi skal gøre det bedre ude i Europa..."
  Hvad angår presspillet, og at erobre bolden så hurtigt som muligt, og ellers komme tilbage i position, er et princip som Ståle tog fra Guardiolas Barcelona i slut-00'erne. Og via Zanka-pumping, altså rykke offside-kæden længere og længere frem på banen, ville man ad den vej erobre bolden højere og højere op på banen, tættere på modstanderens mål, og længere væk fra eget mål. Og spillet i længderetningen blev så eksemplificeret i den lange bold til N'Doye/Corner/Santander i Fase 1.


  Citat Oprindeligt indsendt af cybamerc Se meddelelser
  Kan man ikke sige det samme om de fleste (kompetente) trænere? Jeg kan igen ikke finde citatet, men jeg mener, at Ancelotti en gang udtalte under sit første ophold i Madrid, at hans spillere var så gode, at han ikke behøve træne dem. Det er nok primært sagt for at pleje deres egoer, men jeg tænker, at der også er et element af sandhed i det. Har man holdet, kommer meget af sig selv.
  To ting omkring det:
  1)
  I Ståles første periode anvendte han primært "voksne" og etablerede spillere i sin start-11'er, og siden de havde erfaringen (og spillede på et tidspunkt hvor 4-4-2 var mere udbredt), var det nemmere for ham at få spillerne til at præstere. I hans anden periode begyndte han i højere og højere grad at anvende yngre spillere, som havde mindre erfaring, og dermed mindre stabilitet. Det var derfor først når disse spillere havde fået nogle år på bagen, at de så præsterede godt, jf. tre års cyklussen, som man ofte har brugt i FCK-sammenhæng.

  2) Man kan (og bør) argumentere for at de spillere, Ståle trænede i dansk kontekst var rigtig gode. Men internationalt kan man ikke ligefrem sige at de spillere, Ståle har trænet i FCK, har været på det højeste niveau, bortset fra Delaneys og Wendts psyke.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus delendam esse (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 13. #24
  Tilmeldingsdato
  Jul 2002
  Indlæg
  2,818

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Tak for en fuldstændig fantastisk gennemgang af Ståle og hans taktik. Jeg forsøger lige at få tråden tilbage på Jess-kurs :).

  Når det kommer til at ændre taktik og prøve nye og unge spillere, så klare JT sig rigtig godt. Han virker simpelthen ikke bange for at bruge vores talenter og selvom det i mine øjne ligner han famler i blinde, så er det fint at han har fået tid til at forandre klubben - da det tydeligvis er det man ønsker (igen - jeg ønsker det ikke, men nu er det trods alt ikke mig som bestemmer).

  Den større konkurrence fra flere klubber og de generelt voksende trupper gør det svært at hente etablerede spillere og derfor er det fint, hvis vi kan øge antallet af talenter som slår til. Dog har jeg mine bange anelser at ovenstående også hænger sammen med at Jess ikke kan håndtere de etablerede spillere ligeså godt som de unge talenter og FCK er altså ikke en talent skole a la FCN. Måske er Jess bare en U21 træner!

  Jeg synes ikke Jess håndtere pressen særlig godt. Det er når han opgiver den forkerte formation eller når han skal forklare sin taktik og klubben kommer til at fremstå ret utroværdig og det tvivler jeg gavner på den korte eller lange bane. Vi skal være dominerende og modstanderen skal indstille sig på os og ikke omvendt. FCK skal spille på egne styrke og ikke modstanderens og det synes jeg han gjorde alt for meget sidste sæson. Han forstår altså i mine øjne ikke at agere alfahan og det synes jeg vi har brug for.

  Mandskabspleje. Hvor jeg tror at mange fuldstændig undervurderede Ståles mandskabspleje pga hans direkte og hårde ydre, så tror (frygter) jeg at det er lige modsat med Kvist og Jess. Kvist virker på kanten til at være sociopat (det er hårdt, men når jeg har snakket med ham i virkeligheden eller ser interview - så virker han ikke socialt stærkt, men bruger som intelligens til at kompensere). Jess virker udadtil smilende og forklare gerne om sin mandskabspleje, men på relativt kort tid har vi set en del eksempler, hvor jeg trods alt tillader mig at stille mig meget tvivlende omkring hans færdigheder.

  Alt i alt så har Jess meget at bevise endnu. Jeg er meget nervøs for det radikale oprør imod Ståle som vi ser, her er Jess sat i spidsen som træner og det er naturligvis ikke hans skyld, men det er den første man ser fejle, hvis opgøret slår fejl

 14. De følgende 2 brugere er enige:

 15. #25
  Z-ster er offline Den løftede pegefinger!!
  Tilmeldingsdato
  May 2020
  Indlæg
  113

  Re: Diskussionen af Jess Thorup

  Uagtet at der er blevet skrevet mange grundige analyser af Jess Thorups metier og manglende mandskabsbehandling herinde, virkede det da som en trup der var sat godt op i dag mod OB.

  OG...som en flok fodboldspillere der efter kampen fejrede en fortjent sejr med trænerstaben, i en stemning der virkede forløst, glædesfuld og aldeles oprigtig.

  Mon ikke der er nogle derude der trives lidt for meget i fortællingen om, at vores træner ikke har det der skal til? Og bare sidder og venter på nye muligheder for at skyde ham ned...?
  I øvrigt mener jeg at Hjalte Park burde destrueres!
  Z-ster's Avatar

 16. De følgende 2 brugere er enige:

Side 2 af 2 FørsteFørste 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Skal Jess Thorup fyres?
  By Koebenhavn in forum De korte linier
  Svar: 130
  Sidste Meddelelse: 26.09.21, 19:13
 2. Er du Jess-man?
  By Claudemir Fanatic in forum De korte linier
  Svar: 22
  Sidste Meddelelse: 18.12.20, 20:59
 3. Karakterer for Jess' pressemøde
  By Andreas Hansen in forum De korte linier
  Svar: 0
  Sidste Meddelelse: 02.11.20, 17:03
 4. Gang i nordisk liga-diskussionen igen
  By Perec in forum De lange linier
  Svar: 117
  Sidste Meddelelse: 10.01.11, 10:20
 5. Var det klogt af EfB at sælge Jess Thorup?
  By TurboGnu in forum De korte linier
  Svar: 3
  Sidste Meddelelse: 25.09.05, 22:15

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •