Side 9 af 17 FørsteFørste ... 6789101112 ... SidsteSidste
Viser resultater 121 til 135 af 246

Emner: Danske hold i Europa 22/23

 1. #121
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Trods en skudstatistik på 30-6 i midtjydernes favør, lykkedes det blot de danske sølvvindere at få 1-1 på hjemmebane mod cypriotiske AEK Larnaca. FCM står derfor med en meget svær opgave foran sig, når de foran et entusiastisk hjemmepublikum skal forsøge at vinde på udebane i næste uge.

  Det uafgjorte resultat er samtidigt Danmarks første ranglistepoint i den nye sæson, hvor man befinder sig på en aktuel 19. plads, 0,125 point bag Kroatien.

  Set med FCK-briller, og med fokus på så god en mulighed for at havne i Champions League, bød aftenen på nogle gode øvrige resultater. Dinamo Zagreb formåede kun at få uafgjort 2-2 hjemme mod upåagtede Shkupi fra Nordmakedonien, og vil givetvis få det vanskeligt i returkampen i næste uge. Skulle Shkupi formå at fuldføre sensationen om en uge, vil FCK være sikker på at undgå Viktoria Plzen i play-off runden. Derudover tabte både Bodø/Glimt og Malmø 1-0 på udebane mod hhv. Linfield og Zalgiris Vilnius. Hvis ikke de to skandinaviske hold formår at vende nederlagene, vil det betyde at de to små hold vil være sikre på et europæisk gruppespil i kraft af at have nået 3. CL-kvalrunde. Da vinderne af de to opgør skal mødes i 3. CL-kvalrunde, betyder det også, at det ene hold ikke blot vil havne i CL play-off runden (og dermed vil være sikret et EL-gruppespil), det vil også være useedet i den pågældende runde, og dermed en potentiel modstander for FCK.

  I morgen har flg. to kampe i CL-kvalen interesse, set med FCK-briller eller danske briller generelt:
  - HJK Helsinki vs. Viktoria Plzen
  - Maccabi Haifa vs. Olympiakos

  Mens torsdagen byder på flg. kampe, der kan generere interesse, set med danske briller:
  - Kyzylzhar vs. Osijek
  - Liepaja vs. Young Boys
  - Molde vs. Elfsborg
  - Pogon Szczecin vs. BIF
  - Suduva vs. Viborg
  - Basel vs. Crusaders
  - Levski Sofia vs. PAOK
  - Sparta Prag vs. Viking Stavanger
  - Vorskla vs. AIK
  - Istanbul Basaksehir vs. Maccabi Netanya
  - Union Luxembourg vs. Cukaricki
  - Rijeka vs. Djurgaarden
  - BATE Borisov vs. Konyaspor
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 2. De følgende 7 brugere er enige:

 3. #122
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  De to danske hold i ECL-kvalen var begge i kamp på udebane her til aften. Mens seedede BIF kun formåede at få 1-1 mod Pogon Szczecin, fik useedede Viborg en 1-0 sejr mod Suduva. Sammen med FCMs uafgjorte resultat i tirsdags mod AEK Larnaca, har alle tre danske hold i kamp formået at hente koefficientpoint til landeranglisten, omend man på papiret godt kunne have forventet sig mere af de to seedede hold FCM og BIF.

  Hvis FCM formår at gå videre, vil de have sikret sig min. Europa League gruppespil, mens de med et samlet nederlag vil være sikre på to kvalrunder. 3. EL-kvalrunde mod Partizan Beograd, og i tilfælde af videre avancement vil de havne i EL play-off runden og være sikre på et europæisk gruppespil. Ved samlet nederlag mod Partizan Beograd skal midtjyderne i ECL play-off runden, og risikerer dermed at et europæisk gruppespil glipper fuldstændigt.

  Går BIF videre mod polakkerne, vil de have levet op til deres seedning som seedet i 2. ECL-kvalrunde, og useedet i 3. runde. Går de videre, skal de med al sandsynlighed møde Basel, der vandt 2-0 hjemme over nordirske Crusaders, på trods af en udvisning til Taulant Xhaka i første halvleg.

  Går Viborg videre mod Suduva, vil de have brudt deres seedning som useedet i 2. ECL-kvalrunde, og vil dermed have hentet flere point til ranglisten end hvad man kunne forvente af dem. Da de ved videre avancement vil overtage Suduvas seedning i 3. ECL-kvalrunde, vil de møde et useedet hold, nemlig vinderen af opgøret mellem B36 Tórshavn og Tre Fiori. Færingerne vandt det første opgør 1-0, og har derfor det bedste udgangspunkt inden returopgøret i næste uge.

  Udover de danske hold, har der også været resultater over de seneste tre dage, der er fordelagtige for enten FCK eller dansk fodbold generelt.

  Set med FCK-briller er især nederlagene til Malmø og Bodø/Glimt mod hhv. Zalgiris Vilnius og Linfield positive, for hvis begge de to nordiske hold elimineres, vil et af de to andre hold med 25% sandsynlighed være FCKs modstander i play-off runden. Andre resultater, såsom Dinamo Zagrebs 2-2 mod Shkupi, eller at Olympiakos kun fik 1-1 mod Maccabi Haifa, er også til fordel for Løverne, hvis fokus både er rettet mod at få nemmere modstandere i CL play-off runden, samt hvis man ser på FCKs konkurrenter på klubranglisten.

  Derudover kan det nævnes, at FC Zürichs 3-2 nederlag mod Qarabag, PAOKs 0-2 nederlag til Levski Sofia, Sparta Prags nullert mod Viking Stavanger, Rijekas 1-2 nederlag til Djurgården og Istanbul Basaksehirs 1-1 mod Maccabi Netanya alle giver et godt udgangspunkt for at en række af holdene fra de lande, Danmark kæmper med om en plads i Top-15, elimineres inden for den nærmeste fremtid.
  En oversigt over landeranglisten kommer dog først op i næste uge, når 2. kvalrunde i CL og ECL er overstået.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)


 4. #123
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Fra i morgen går det for alvor løs med flere afgørende kampe i CL- og ECL-kvalen. Tirsdag og onsdag er det primært CL-kvalen, der trækker fokus, mens det torsdag udelukkende er ECL-kvalen, der tager al opmærksomheden.

  Tirsdag skal FCM i ilden, når de vestjyske vicemestre allerede kl. 17 spiller returkamp på Cypern mod AEK Larnaca. Regnestykket er ret simpelt for begge hold: En sejr giver videre avancement, et opgør mod Benfica i 3. CL-kvalrunde og minimum en billet til EL-gruppespillet, uafgjort giver forlænget spilletid og evt. straffesparkskonkurrence, mens et nederlag betyder exit og et opgør i 3. EL-kvalrunde mod serbiske Partizan Beograd.
  Derudover skal man holde et vågent øje med hvorvidt Dinamo Zagreb kan vende 2-2 fra den første kamp til en sejr, når de på udebane møder Shkupi i Nordmakedonien. Ryger de mangedobbelte kroatiske mestre ud, trækker det Viktoria Plzen op som seedet i play-off, og FCK vil derfor undgå de tjekkiske mestre i CL-kvalen. Tjekkerne spiller samme aften hjemme mod finske Helsinki, der skal forsøge at vende deres 1-2 nederlag hjemme til en samlet sejr.

  Onsdag er der også en række interessante kampe på programmet. Både Malmø og Bodø/Glimt skal forsøge at vende et overraskende udebanenederlag på 0-1 mod hhv. Zalgiris Vilnius og Linfield. Kikser de to nordiske klubber med dette, vil enten Linfield eller Zalgiris Vilnius være en mulig modstander for FCK. Derudover spiller Olympiakos hjemme mod Maccabi Haifa. Hvis israelerne slår Olympiakos ud efter 1-1 i første kamp, vil det betyde at et af de normalt useedede hold trækkes op som seedet, og dermed vil FCK få en på papiret nemmere lodtrækning til play-off runden. Derudover spiller Zürich hjemme mod Qarabag, der skal forsøge at bevare sit 3-2 forspring fra første kamp. Hvis dothrakierne elimineres, giver det plads til en på papiret nemmere modstander for FCK.

  Torsdag er store oprydningsdag, hvor en lang række hold må sige endegyldigt farvel til europæisk fodbold for resten af sæsonen, når 2. ECL-kvalrunde skal afgøres. Blandt de hold, der skal i kamp, finder vi både Viborg og Brøndby, der begge spiller hjemme mod hhv. Suduva og Pogon Szczecin. Mens midtjyderne har en 1-0 sejr at forsvare mod de seedede litauere, har Brøndby en intention om at spille sig videre efter 1-1 i Polen.
  Derudover er der en lang række kampe, hvor der kan elimineres hold fra de lande, der er Danmarks værste konkurrenter på landeranglisten, mens der også er enkelte tilfælde med hold, der er direkte konkurrenter til FCK på klubranglisten.

  Listen over kampe, man skal holde øje med de næste par dage, er flg. (resultatet fra 1. opgør angivet i parantes):

  TIRSDAG:
  CHAMPIONS LEAGUE:

  - AEK Larnaca vs. FCM (1-1)
  - Viktoria Plzen vs. HJK Helsinki (2-1)
  - Shkupi vs. Dinamo Zagreb (2-2)

  ONSDAG:
  CHAMPIONS LEAGUE:

  - Bodø/Glimt vs. Linfield (0-1)
  - FC Zürich vs. Qarabag (2-3)
  - Fenerbahce vs. Dynamo Kyiv (1-1)
  - Malmø vs. Zalgiris (0-1)
  - Olympiakos vs. Maccabi Haifa (1-1)

  CONFERENCE LEAGUE:
  - AIK vs. Vorskla Poltava (2-3)
  - Gomel vs. Aris (1-5)

  TORSDAG:
  CONFERENCE LEAGUE:

  - Elfsborg vs. Molde (1-4)
  - Maccabi Netanya vs. Istanbul Basaksehir (1-1)
  - Djurgaarden vs. Rijeka (2-1)
  - Lillestrøm vs. SJK (1-0)
  - Radnicki Nis vs. Gzira United (2-2)
  - Slavia Prag vs. St. Joseph (4-0)
  - Viborg vs. Suduva (1-0)
  - Viking Stavanger vs. Sparta Prag (0-0)
  - PAOK vs. Levski Sofia (0-2)
  - Brøndby vs. Pogon Szczecin (1-1)
  - Cukaricki vs. Racing Union Luxembourg (4-1)
  - Konyaspor vs. BATE Borisov (2-0)
  - Young Boys vs. Liepaja (1-0)
  - Osijek vs. Kyzylzhar (2-1)
  - Tre Fiori vs. B36 Tórshavn (0-1)
  - Crusaders vs. Basel (0-2)

  (Hold markeret med fed er det hold, som helst skal avancere, set med FCK- og/eller danske briller)
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 5. De følgende 12 brugere er enige:

 6. #124
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,417

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Listen over kampe, man skal holde øje med de næste par dage, er flg. (resultatet fra 1. opgør angivet i parantes):

  TIRSDAG:
  CHAMPIONS LEAGUE:

  - AEK Larnaca vs. FCM (1-1)
  Smart at droppe markeringen med fed i BØF kampen. Det kan være, at du også skal droppe den markering i FCM-kampene - bare så vi ikke genstarter diskussionen om hvem vi skal holde med hver uge :-)
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 7. De følgende 5 brugere er enige:

 8. #125
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Efter dagens kampe har FCM kvalificeret sig til 3. CL-kvalrunde, hvor de møder portugisiske Benfica. Første kamp spilles i Lissabon på næste tirsdag, mens returkampen ugen efter spilles i Randers grundet VM i hest. Med det videre avancement har FCM også sikret sig et europæisk gruppespil i form af minimum EL-gruppespillet, og skal derfor spille minimum 8 europæiske kampe yderligere i efteråret.

  Udover FCMs kamp mod AEK Larnaca, er der også spillet kampe i CL-kvalen. Både Dinamo Zagreb og Viktoria Plzen formåede desværre at gå videre, hvilket betyder at tjekkerne fortsat er en mulig modstander for FCK i play-off runden. Den eneste måde hvorved FCK med sikkerhed kan undgå de tjekkiske mestre, er hvis Olympiakos elimineres i morgen af Maccabi Haifa.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 9. Den følgende bruger er enig i dette:

 10. #126
  Tilmeldingsdato
  Aug 2004
  Indlæg
  343

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Med det videre avancement har FCM også sikret sig et europæisk gruppespil i form af minimum EL-gruppespillet, og skal derfor spille minimum 8 europæiske kampe yderligere i efteråret.
  Hvis (når) de taber til Benfica skal de vel spille EL play-off og er dermed sikret minimum ECL-gruppespil. Eller har jeg misforstået noget?
  Øvre C'er

 11. #127
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af tor340 Se meddelelser
  Hvis (når) de taber til Benfica skal de vel spille EL play-off og er dermed sikret minimum ECL-gruppespil. Eller har jeg misforstået noget?
  Nej, i League Path får de 4 tabere i 3. kvalrunde og de to tabere i play-off runden en plads i EL-gruppespillet som trøstepræmie. Det er kun i Champions Path, at man først skal frem til play-off runden for at være sikret EL-gruppespil.
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 12. #128
  Tilmeldingsdato
  Aug 2004
  Indlæg
  343

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Nej, i League Path får de 4 tabere i 3. kvalrunde og de to tabere i play-off runden en plads i EL-gruppespillet som trøstepræmie. Det er kun i Champions Path, at man først skal frem til play-off runden for at være sikret EL-gruppespil.
  Så lige på det punkt er det bedre at blive nr. 2
  Øvre C'er

 13. #129
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,417

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af Kiwi Se meddelelser
  Nej, i League Path får de 4 tabere i 3. kvalrunde og de to tabere i play-off runden en plads i EL-gruppespillet som trøstepræmie. Det er kun i Champions Path, at man først skal frem til play-off runden for at være sikret EL-gruppespil.
  Jeps. Så det er dobbelt trist, at de ikke dummede sig i går. Ikke nok med, at de er sikret Europa League og ret mange millioner, så slipper de også for 2 kvalkampe i 4. runde (fordi de FORHÅBENTLIG taber til Benfica) i et presset program - det er faktisk temmelig ærgerligt.
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 14. De følgende 3 brugere er enige:

 15. #130
  Tilmeldingsdato
  Nov 2007
  Indlæg
  1,833

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Når nu det er 3. Gruppespil i træk, er vi så ikke ved at være der at FCM trækker et stort nok læs for Danmark til at det reelt gavner fck ?

 16. Den følgende bruger er enig i dette:

 17. #131
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  De sidste 5 sæsoner (inkl. denne), har FCM stået for 24 ud af 98 koefficientpoint. Til sammenligning har FCK stået for 50,5 af de 98 point. Tæller man de seneste 3 sæsoner (inkl. denne), er FCK og FCM faktisk helt lige, hvad angår at trække et koefficient-læs, med 22 point hver ud af de 58 koefficientpoint, Danmark har optjent i perioden. Til sammenligning har de øvrige danske hold leveret flg. de seneste 3 år:
  - Randers: 7,5
  - AGF: 2,5
  - BØF: 2,5
  - Viborg: 1
  - SønderjyskE: 0,5
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 18. De følgende 3 brugere er enige:

 19. #132
  Tilmeldingsdato
  Apr 2002
  Indlæg
  3,417

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af djurlander Se meddelelser
  Når nu det er 3. Gruppespil i træk, er vi så ikke ved at være der at FCM trækker et stort nok læs for Danmark til at det reelt gavner fck ?
  Jo. Det gør det da - specielt i disse år, hvor vi ligger og kæmper omkring 12-16 pladserne.

  I år starter vi i 4. kvalrunde, fordi Danmark sluttede som nr. 14 i 2021 (og fordi Rusland blev disket). Og konkurrencen var kniv-skarp. Cypern sluttede som nr. 15 kun 0.125 point efter Danmark. Så det betyder, at et hvilken som helst point til et hold i løbet af de sidste 5 år ville være nok til at skubbe Danmark ned på 15. pladsen og en start i Q3 til os i stedet.

  Og samlet set betyder pointene jo en del. Hvis Midtjylland havde tabt alle deres kampe i de 5 tidligere år, så havde Danmark mistet 6.000 point ud af vores koefficient på 27.875 - ganske markant - og Danmark havde dermed ikke ligget nr. 14 men nr. 22. Og så skulle vi være startet i Q1. Så det har da absolut rimelig stor betydning, når man lægger 5 års point sammen.

  Hvis det kan få en til at holde med FCM i Europa - og f.eks. glæde sig over at de vandt en straffesparks-konkurrence i går, så er man bare anderledes forbundet i hovedet end mig. Og fred være med det.
  --
  Enjoy your job, make lots of money, work within the law. Choose any two.
  ougar's Avatar

 20. De følgende 3 brugere er enige:

 21. #133
  Tilmeldingsdato
  Nov 2007
  Indlæg
  1,833

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Citat Oprindeligt indsendt af ougar Se meddelelser
  Jo. Det gør det da - specielt i disse år, hvor vi ligger og kæmper omkring 12-16 pladserne.

  I år starter vi i 4. kvalrunde, fordi Danmark sluttede som nr. 14 i 2021 (og fordi Rusland blev disket). Og konkurrencen var kniv-skarp. Cypern sluttede som nr. 15 kun 0.125 point efter Danmark. Så det betyder, at et hvilken som helst point til et hold i løbet af de sidste 5 år ville være nok til at skubbe Danmark ned på 15. pladsen og en start i Q3 til os i stedet.

  Og samlet set betyder pointene jo en del. Hvis Midtjylland havde tabt alle deres kampe i de 5 tidligere år, så havde Danmark mistet 6.000 point ud af vores koefficient på 27.875 - ganske markant - og Danmark havde dermed ikke ligget nr. 14 men nr. 22. Og så skulle vi være startet i Q1. Så det har da absolut rimelig stor betydning, når man lægger 5 års point sammen.

  Hvis det kan få en til at holde med FCM i Europa - og f.eks. glæde sig over at de vandt en straffesparks-konkurrence i går, så er man bare anderledes forbundet i hovedet end mig. Og fred være med det.
  Det er da udelukkende et plaster på såret.

 22. #134
  Tilmeldingsdato
  Jan 2015
  Indlæg
  3,142

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Med 2. CL-kvalrunde så godt som overstået, er der kommet et bedre overblik over hvilke modstandere, FCK kan trække i play-off runden. I bowlen blandt modstanderne er flg.:
  - Vinderen af opgøret mellem Maccabi Haifa og Apollon Limassol
  - Vinderen af opgøret mellem Qarabag og Ferencvaros
  - Vinderen af opgøret mellem Bodø/Glimt og Zalgiris Vilnius
  - Trabzonspor

  Skulle FCM skabe sensationen og slå Benfica ud, vil modstanderen i play-off runden være et af flg.:
  - Vinderen af Dynamo Kyiv vs. Sturm Graz
  - Vinderen af Monaco vs. PSV Eindhoven
  Ståle (un)Raus #666

  Ceterum autem censeo Civitas Puteus esse delendam (I øvrigt mener jeg at Brøndby bør destrueres)

  Be careful what you wish for..
  (Citat: Ståle Solbakken)

 23. De følgende 6 brugere er enige:

 24. #135
  Tilmeldingsdato
  Dec 2003
  Indlæg
  581

  Re: Danske hold i Europa 22/23

  Så tre hold langt væk og i varmen, eller en tur til Bodø. På trods af Bodøs flotte europæiske resultater de sidste par år, så foretrækker jeg dem.

 25. De følgende 2 brugere er enige:

Side 9 af 17 FørsteFørste ... 6789101112 ... SidsteSidste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. Danske hold i Europa 21/22
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 337
  Sidste Meddelelse: 05.04.22, 07:06
 2. Danske hold i Europa 20/21
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 231
  Sidste Meddelelse: 07.04.21, 18:02
 3. Danske hold i Europa 19/20
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 352
  Sidste Meddelelse: 11.08.20, 11:00
 4. Danske hold i Europa 2018/19
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 172
  Sidste Meddelelse: 08.03.19, 11:20
 5. Danske hold i Europa 2017/18
  By Kiwi in forum De lange linier
  Svar: 1
  Sidste Meddelelse: 24.08.17, 11:35

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •