Side 4 af 4 FørsteFørste 1234
Viser resultater 46 til 50 af 50

Emner: VAR i ligaen

 1. #46
  Tilmeldingsdato
  Jul 2012
  Indlæg
  2,133

  Re: VAR i ligaen

  Endnu en runde, endnu en omgang VAR. Vi havde VAR i vores kamp, som jeg har skrevet om i første indlæg. Derudover var der også et overset straffespark i OB-BIF. Den er nok svær for dommeren at se, men også fra kameraet. Vinklen bag mål afslører dog, at der er tale om et ganske tydeligt straffespark. OB-spilleren hopper for at nå bolden, Brøndby-spilleren kan ikke nå op i duellen og i stedet bevidst går ind og kanter/underløber OB-spilleren.

 2. De følgende 2 brugere er enige:

 3. #47
  Tilmeldingsdato
  Jul 2012
  Indlæg
  2,133

  Re: VAR i ligaen

  Efterårets sidste runde er overstået og det var naturligvis ikke uden VAR. I vores kamp var der tale om en korrekt intervention, da AGF fik annulleret en scoring. I ACH- OB var der en annulleret udvisning. Situationen er at OB-spilleren kommer i meget høj fart og vil tackle bolden fra en Horsensspiller der skal til at modtage den ved sidelinien. Der er tale om en voldsom tackling der udføres i høj fart med fodsålen forrest og uden kontrol. OB-spilleren har dog både mulighed og vilje til at spille bolden og ender også med, at få tacklet bolden over sidelinien. Det der gør situationen svær er, at han har meget lidt kontakt med Horsensspillerens læg (Horsensspilleren løfter benet fordi OB-spilleren kommer bragende). Kampens dommer tolkede det som en udvisning, men ender med at annullere både udvisning og frispark. Selve tacklingen er i sig selv meget farlig, men man kan godt forsvare en advarsel, når kontakten ender med at være så minimal (så kan man spørge sig selv, om det er en klar og åbenlys fejl, når der rent faktisk er kontakt og tacklingen er med unødig stor kraft) - men man kan ikke forsvare ikke at dømme noget. Efterfølgende udtaler dommeren, at der var tale om en ren tackling på bolden - men det var jo netop ikke tilfældet, hvormed situationen må være vurderet forkert formentligt både af VAR og af kampens dommer.

 4. De følgende 4 brugere er enige:

 5. #48
  Tilmeldingsdato
  Jun 2005
  Indlæg
  4,344

  Re: VAR i ligaen

  Michael Johansen siger, at niveauet for VAR i efteråret er “klart acceptabelt og flot” men åbner allernådigst op for, at der er plads til forbedring.
  https://bold.dk/fodbold/stillinger/s...l-i-102-kampe/

 6. De følgende 2 brugere er enige:

 7. #49
  Tilmeldingsdato
  Aug 2003
  Indlæg
  3,035

  Re: VAR i ligaen

  Ja der er i hvert fald plads til forbedring både blandt tosserne, der sidder og glor på skærmen og den danske dommerstand generelt. Jeg forstår ikke, at man kan lave disse fejl, når man sidder og ser situationerne fra 7 forskellige vinkler i flere minutter, når vi kan sidde og se, at det er helt forkert rimelig hurtigt.

  Hvis det var VAR, der lavede en automatisk reaktion uden menneskelig assistance, ja så er der fejl i VAR og plads til forbedringer. Men her er det dommerne, som får en enorm hjælp og stadig tager forkerte beslutninger ud fra, hvad man kan se på skærmen. Det er så frustrerende.

 8. Den følgende bruger er enig i dette:

 9. #50
  Tilmeldingsdato
  Jul 2012
  Indlæg
  2,133

  Re: VAR i ligaen

  Jeg synes det er en svær øvelse at gennemskue, hvilke kriterier der anvendes, når de skal afgøre hvad der har været af fejl. Samtidig er det frustrerende, når det er så uigennemskueligt. Vi har i vores kampe været vidne til en del mulige fejl. Af den liste jeg har lavet er der i hvert fald en del flere mulige fejl end de seks de kom frem til - vel at mærke i alle kampe. Man kan diskutere at nogle af dem i vores kampe hører mere til gråzonen, men der er alligevel en del der er glasklare, som man af en eller anden grund ikke erkender (eller bare ikke er klar over) - og som absolut ikke bør være til diskussion.

  I andre kampe har vi også set ret tydelige eksempler. Vi havde en kamp mellem FCN og FCM, hvor en afrettet bold rammer en FCN spiller på hånden. Måske i gråzonen, men forklaringen efterfølgende var, at FCN-spilleren slog bolden 10-15 meter væk, hvilket endnu engang understreger, at man er villig til at gå langt med søforklaringerne for at forsvare VAR.

  VAR har ikke fungeret særlig godt her i efteråret og det er svært at forestille sig, at det bliver bedre, når de fleste fejl benægtes.

 10. De følgende 6 brugere er enige:

Side 4 af 4 FørsteFørste 1234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

 1. U19-ligaen KB-FCN
  By Spejder fra Mars in forum De korte linier
  Svar: 0
  Sidste Meddelelse: 09.08.08, 16:35
 2. Ikke "Malta-ligaen", men "Liechtenstein-ligaen"....
  By Nosferatu in forum De korte linier
  Svar: 5
  Sidste Meddelelse: 28.06.05, 20:43
 3. Niveauet i SAS ligaen..
  By unknown in forum De korte linier
  Svar: 9
  Sidste Meddelelse: 20.05.05, 18:26
 4. Forår med m-ligaen!
  By m-ligaen in forum Spil
  Svar: 2
  Sidste Meddelelse: 09.03.05, 12:48
 5. Efterår med m-ligaen...
  By m-ligaen in forum Spil
  Svar: 1
  Sidste Meddelelse: 10.07.04, 09:37

Tags for this Thread

Regler for meddelelser

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •