Der er gennem længere tid kørt en debat om danske klubbers manglende formåen i Europa. Både her på SL og i pressen generelt. Faktum er at de danske klubber vel dårligt har råd til at købe dyrere ind end de gør pt! Vi ser jo igen at klubberne begynder at få underskud fordi de forsøger at følge med i FCK og BIF's fodspor. Desværre er det kun FCK og BIF der har mulighed for at købe diverse landsholdsspillere, kontinuerligt pga deres økonomiske formåen.

Hvad kan man så gøre?

I mine øjne er der en ting der springer i øjnene: De danske klubber har kun 3 markspillere siddende på bænken i Superligakampene. Når vi spiller i UEFA-regi eller RL, har vi en trup på 18 spillere, hvor de 7 der ikke er i start-11'eren alle sidder på bænken. Hvorfor gør man ikke det i Superligaen?

Der er florerer jo ligeledes en masse snak om manglende motivation hos de klassespillere der sidder udenfor i "storklubberne" i DK. Ville det netop ikke være mere motiverende for en spiller som eksempelvis Fredgaard, hvis han kunne sidde på bænken i en Superligakamp med mulighed for at komme ind, istedet for nu, hvor han må finde sig i at være helt uden for truppen? Ville en spiller som ham, eller Røll ikke være mere villige til at give det ekstra til træning, hvis de kunne øjne en mulighed for at komme på banen, istedet for at være helt væk? I mine øjne, helt klart!!!

Specielt når man har en træner som Hans Backe, der gør en dyd ud af at satse på de samme 15 spillere, hvis skader og karantæner ikke umuliggør dette. Ville det ikke være nemmere at acceptere at en spiller som Ole optager en plads på bænken, hvis der samtidig er plads til 6 andre?

Så er der onde tunger der vil påpege en skævvridning af endnu større karakter end nu, i dansk fodbold fordi det giver - specielt FCK og BIF - en fordel i at have råd til en stærkere trup. So be it!!! Lige nu handler det vel om at Danmark skal til at komme opad på UEFA's klubrangliste. Det er jo i høj grad også i DBU's interesse. Jo mere opmærksomhed og jo flere gode resultater de danske klubber skaffer i UEFA, jo større er sandsynligheden for at skibe gode danske spillere afsted til udlandet, der så igen betyder bedre muligheder for at udvikle klassespillere til det danske landshold. Er det ikke netop i en situation som den dansk klubfodbold befinder sig i pt., at man skal tage nye og utraditionelle metoder i brug?

Vi ser jo netop at flere af de obskure lande vi gerne vil sammenligne os med, gang på gang lykkedes med at kvalificere nationale hold til Champions League. Flere af disse har 7 spillere siddende på bænken i deres nationale ligaer.

Der er ingen der siger at dette er de vise sten, men var det ikke værd at forsøge sig? Nu har man jo taget et - forholdsvis - godt initiativ med RL, hvor de bedste hold i Norden bliver matchet med hinanden. Alle i og omkring disse klubber påpeger at dette er med til at højne niveauet i den enkelte, deltagende klub, med henblik på at klare sig bedre i Europa...