Viser resultater 1 til 15 af 81

Emner: Hvad skal der ske til vinter?

  1. #1
    Tilmeldingsdato
    Jan 2002
    Indlæg
    1,373

    Hvad skal der ske til vinter?

    Efter et sommertransfervindue uden indkøb af nye spillere går vi til januar ind i et nyt vindue, hvor der pludselig er brug for en del forstærkninger. Spillet har udstillet to ting: 1) Ståles manglede evne til at få det bare tilnærmelsesvis optinmale ud af sit spillermateriale og 2) spillermaterialets manglende kvalitet på en række vigtige områder.

    Desværre har klubben ikke stillet sig selv i den nemmeste position i forhold til at hente nye folk ind, hvis vi går ud fra, at Ståle rent faktisk skal blive her mange, mange måneder endnu og ikke bliver udskiftet allerede til vinter. Transfermålene kan være sværere at overbevise om et skifte, når de ikke ved, hvem de skal spille under fremover. Samtidig er der næppe de helt store summer at købe for, og kvaliteten af spillet i efteråret har ikke gavnet prisen på vores egne salgsobjekter.

    CV og co. har desværre ikke vist sig i stand til at foretage specielt overbevisende indkøb med mange penge mellem hænderne, og det lover ikke godt, hvis de skal til at kigge på hylden under med spillere af endnu lavere kvalitet, især ikke når man stadig til dels holder fast i den tåbelige, overforsigtige Ashvetia-doktrin.
    Det ændrer dog ikke på, at der er desperat brug for en massiv udskiftning/udrensning i truppen på niveau med den i sommeren 2005. Jeg vil vurdere status således:

    Målmænd
    1. Jesper Christiansen - Har udtrykt ønske om gerne at ville til udlandet igen, men har ikke været alt for imponerende i internationale kampe. Vil næppe acceptere at være andetvalg og bør sælges, selvom det kan være svært at sige, hvor han kan havne. FC Köln, måske, som afløser for aldrende Mondragon. Pris: 5 mio kr.

    21. Johan Wiland. Ligner et permanent førstevalg efter flere gode kampe. Har en lang kontrakt og bliver, med mindre JC bliver førstevalg igen.

    41. Rune Nilssen. Vender formentlig hjem til Start, når lejeaftalen udløber til december.

    Forsvar
    2. Zdenek Pospech. Har efter en svag start på efteråret spillet sig op og er et af de mest sikre kort i startopstillingen.

    3. Niclas Jensen. Stopper karrieren.

    5. Ulrik Laursen. Har spillet sig gevaldigt op på det seneste, men det er ikke holdbart at have en så umotiveret spiller i truppen, bundprofessionel eller ej. Har kontrakt til sommeren 2011, men bør til vinter igen reduceres til reserve.

    12. Peter Larsson. Dyrt indkøb, der trods utallige chancer ikke har vist forcer i andet hovedspillet. Er en omvandrende hjerneblødning med elendig teknik. Bør sælges og har sikkert stadig et godt navn i Sverige. Pris: 4-5 mio.

    15. Mikael Antonsson. Er i efteråret faldet tilbage til sit tidligere niveau og laver alt, alt for mange fatale fejl. Er samtidig så forrygende ringe i pasningsspillet, at jeg ikke forstår, at han har været på det svenske landshold. Bør sælges. Malmö var interesserede sidste vinter. Pris: 4-5 mio.

    17. Oscar Wendt. Har efter nogle gode år spillet katastrofalt ringe i dette efterår, hvor han mentalt har virket helt væk. Helt klassisk for FCK-spillere, der får forlænget kontrakt. Al snakken om udenlandsophold har tilsyneladende fået ham til at tænke, at det hele kommer af sig selv. Må og skal sælges, og forhåbentlig lægger opkøberne ikke alt for meget i hans seneste præstationer... Pris: 7-10 mio.

    25. Mathias Zanka. Et stort talent, som jeg personligt ikke forstår, hvorfor Ståle er så utryg ved, sammenlignet med alternativerne. Der bør satses helhjertet på ham, og med en rutineret, rolig forsvarsmakker ved sin side kan han blive et kæmpe aktiv for klubben.

    29. Danni Jensen og 30. Jacob Albrechtsen. Perifære spillere, som jeg ikke kan vurdere nærmere.

    Midtbane
    4. Hjalte Nørregaard. En sølle undskyldning af en anfører. Middelmådig spiller, der ikke kan meget andet end at løbe og at aflevere sidelæns og bagud. Burde ikke være fast mand, men kan med en kreativ og fremadrettet makker på den centrale midtbane godt forsvares at bruge i mangel af bedre. Bliver formentlig og kan ligegyldigt hvad ikke sælges for noget videre.

    8. William Kvist. Endnu en ganske middelmådig spiller, der dog er brugbar at have i truppen på grund af sin evne til at dække flere pladser. Er stærk defensivt, men er for langsom i sin boldomgang til at være førstevalg på nogle offensive pladser. Bør sælges, hvis der kommer et flot bud (15 mio+), hvilket måske ikke er helt utænkeligt som landsholdsspiller og tidligere interesse.

    10. Jesper Grønkjær. Ligner efterhånden en færdig mand. Fysikken og motivationen er ikke, hvad den har været, og forhåbentlig vælger han selv at stoppe til sommer efter VM (hvis han ellers kommer med). Jeg frygter, at vi forlænger med ham, hvilket efter min mening vil være penge ud af vinduet, da han i mange kampe allerede nu trækker alt tempo ud, og selvom han stadig har mange kvaliteter, bør man bygge noget nyt op nu.

    13. Atiba Hutchinson. Vores og måske ligaens stærkeste spiller, som vi mister senest til sommer. Forhåbentlig kigger man efter en afløser allerede, så hvis der kommer et pænt bud til vinter (7 mio), bør man måske lade ham gå og bruge foråret til at spille den nye mand ind, især hvis vi ligger langt efter OB ved pausen. En stor udfordring, at vi snart må undvære denne vigtige profil.

    16. Thomas Kristensen. Et fejlkøb, som slet ikke passer til Ståles billede af en central midt. Var en god og målsøgende spiller i Farum og er her reduceret til en lallende svækling, der skal sendes til Holland, hvis det overhovedet er muligt. Pris: 3-5 mio.

    20. Martin Vingaard. Har til tider vist lovende takter, men er for ustabil i sine præstationer. Har måske ikke helt niveauet til at være fast mand, men en god mand at have i truppen og altid god for noget direkte og optimistisk spil.

    24. Libor Sionko. Løntung spiller, der er blevet kørt ud på et sidespor, især efter vi forlængede med ham. God kommunikation mellem Ståle og CV der! Bør sælges, hvis han alligevel ikke er tiltænkt en rolle som fast mand. Desværre er han røget af landsholdet og er ikke længere et varmt navn. Pris: 0-1 mio.

    27. Thomas Delaney. Virker som et stort talent, der forhåbentlig kan få lov at vise evnerne lidt oftere. Desværre dominerer vi meget sjældent kampe nok til at satse med at bruge talenterne i slutminutterne, så de får ikke spilletid.

    28. Saban Özdogan. Kender ham ikke nok til at vurdere talentet.

    Angrebet
    7. Ailton. Har ikke vist meget i efteråret, og Ståle er gået tilbage til at nedbryde hans selvtillid. Har tidligere vist, at han har potentialet til at blive en stjerne i superligaen. Er åbenbart et eftertragtet navn og kunne måske ryge til Spanien eller Holland. Pris: 10-20 mio.

    11. Cesar Santin. Efter et flot efterår sidste år har Santin ikke haft heldet med særligt meget og har ofte spillet helt uden selvtillid, men alligevel har Ståle givet ham meget lang snor. Virker mere som en kantspiller i en 4-3-3 eller en offensiv 4-4-2. Er næppe noget stort salgsobjekt pt.

    14. Dame N'Doye. Har efterhånden fået en del chancer, men har ikke kunnet overbevise om, at han ikke er et spektakulært fejlkøb. Sammenligner man med spillere, som ligarivaler henter for småpenge, virker det vanvittigt, at vi pungede 15 millioner ud for ham. Kan næppe sælges, men bør være 3. eller 4. angriber.

    -- Morten Nordstrand. Vender først tilbage til sommer, hvis da ikke Groningen beholder ham. Har i seks kampe lavet et mål i Holland.

    -- Junior. Hans lejekontrakt med Randers udløber til vinter, hvor han stadig har et halvt års kontrakt tilbage i KBH, men mon ikke man kan blive enige om at rive kontrakten i stykker. Har i otte superligakampe lavet et mål.

    Afhængig af hvor mange man får skilt sig af med, og hvilket system en ny træner vil praktisere (ja, ok...4-4-2) kan det betyde, at der skal hentes en målmand, to venstre backer, en rutineret midterforsvarer, MIDTBANEGENERALEN, en alsidig kantspiller og formentlig to angribere. Held og lykke med at finde det (såfremt det stadig skal være spillere af en vis kvalitet) i Skandinavien og Tjekkiet, CV.

    Emner til de forskellige pladser kan findes i andre tråde i forummet.
    Sidst redigeret af Ace : 09.11.09 kl. 08:44
    HIC SUNT LEONES



Threaded View


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

  1. Hvad skal der ske i vinterpausen?
    By Urbanus in forum De korte linier
    Svar: 6
    Sidste Meddelelse: 28.11.03, 13:48

Regler for meddelelser

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •