Viser resultater 1 til 15 af 15

Emner: Fodbold og homoseksualitet

  1. #1
    Tilmeldingsdato
    Jun 2004
    Indlæg
    647

    Fodbold og homoseksualitet

    Hej

    Debatten om udfordringerne som homoseksuel fodboldspiller er nu igen oppe at vende. Vi kender alle udfordringerne ved at stå frem. Frygten for konsekvenserne fra holdkamarater og fans. Se evt. denne artikel om den tyske bundesligaspiller, som jo startede debatten i denne omgang:
    http://politiken.dk/sport/fodbold/1b...spil-hver-dag/

    De fleste af os har nok taget som en selvfølge, at der også er danske spillere der er homoseksuelle - statistikerne siger jo, at mellem 2-10% af befolkningen er homoseksuelle(wikiartikel om "homoseksuel") om end der nok er flere blandt kvindelige fodboldspillere end mandlige:). Der har gennem tiden jo også været rygter om FCK-spillere.

    Nu er der nok nogle af de bøsser, der er i dansk fodbold, der har det helt fint med at gå stille med døren, og ikke ønsker at gøre det til et offentligt issue, og som ikke synes det er et stort problem, at det ikke er så offentligt acceptabelt, som det f.eks. er blandt kvindelige håndboldspillere. Men der er helt sikkert også nogle som har jævnlige skrupler med det - i større eller mindre grad - ligesom ham tyskeren i artiklen ovenfor.

    I den forbindelse tænkte jeg, om det var noget man kunne behandle som tilhænger?

    Nu skal jeg ærligt indrømme, at jeg selv har stået at råbt "bøsserne fra vestegnen" uden nogen som helst dårlig smag i munden - nok mest fordi jeg har opfattet det som en ironisk fornærmelse i overført betydning, og ikke noget som skulle tages bogstaveligt (det tror jeg også de fleste bøsser kan gennemskue).

    Anyways, kunne man forstille sig en markering af en eller anden slags? Jeg ved ikke hvad. Måske en tifo med en tekst som f.eks. "bøsser på banen - intet problem (selv dem fra vestegnen)", et regnbueflag, eller en anden markering af en slags. Synes det kunne være et meget fedt signal, og er der nogen klub der kunne tænkes at gøre det, så er det FCK.

    Det måske lige på kanten af hvad man normalt giver sig ud i som fan, og jeg ved ærlig talt ikke hvor aktuelt det er, men alligevel?

    Og bare til jer der siger, at man ikke skal blande sport og politik, så er dette vel ikke mindre politisk end så meget andet, der markeres rundt omkring i fodboldverdenen: Hillsborough, UEFAS antiracisme kampagne osv.



Threaded View


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

  1. Jubilæum i dansk fodbold: "Betalt fodbold" - 30 år
    By Don J. in forum De korte linier
    Svar: 1
    Sidste Meddelelse: 30.07.07, 10:09
  2. Tv-fodbold i dag
    By JHF in forum De korte linier
    Svar: 8
    Sidste Meddelelse: 28.09.06, 16:07
  3. Svar: 23
    Sidste Meddelelse: 23.04.06, 10:26
  4. Svar: 6
    Sidste Meddelelse: 25.10.05, 13:55
  5. Fodbold, fodbold og atter fodbold :)
    By Stub Nukem in forum Diverse
    Svar: 0
    Sidste Meddelelse: 22.06.05, 12:23

Regler for meddelelser

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •