Viser resultater 1 til 13 af 13

Emner: Opskrifter på dressinger og saucer

  1. #1
    Tilmeldingsdato
    Nov 2003
    Indlæg
    2,174

    Opskrifter på dressinger og saucer




    Dressinger, saucer, dip, sky, brun sovs. Snask til kartoflerne eller marinade - her kan det postes!
    Mvh.,

    NewerNN.
    ----
    "FCK er vor tids svar på Yoyo'en, Buffalo-sko, Pokemon-kort eller Burberry halstørklæder."

  2. #2
    Tilmeldingsdato
    Aug 2003
    Indlæg
    3,104

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Til vores nytårsbøf havde jeg lavet en meget simpel sauce/creme, som jeg fandt et sted på nettet.

    Bring et par deciliter kalvefond i kog.
    Kom en bakke babyspinat i og lad det falde sammen.

    Blend herefter massen sammen med en god klat smør.
    Smag til med salt, peber og en lille smule sambal oelek.

    Det blev særdeles vellykket til de møreste bøffer jeg endnu har stegt samt en god kraftig rødvin.

    Dog blev det i opskriften understreget, at saucen ikke måtte koge igen efter den blev blendet. Men man måtte naturligvis godt varme den lidt.

    Jeg fandt det dog nødvendigt at jævne saucen lidt (med Maizena Lys), da det ellers var alt for tyndt. Men måske fonden blot skulle have kogt lidt mere ind, end jeg lod den.

  3. #3
    Tilmeldingsdato
    Oct 2005
    Indlæg
    726

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Baconsalsa

    efter direkte spam fra flere af sideliniens brugere kommer her min opskrift på baconsalsa:

    125 g bacon (et stykke, ikke i skiver)
    1 spsk. olivenolie
    1 dåse hk. tomater
    et halvt rødløg
    1 spsk. chipotle chili puré (kan købes i kvickly)
    1 tsk. frisk limesaft
    friskkværnet peber

    Skær bacon ud i tern. varm en pande op på medium varme. olie på. Smid bacon på panden og skru ned for varmen og lad det stege forsigtig i 5-7 min til det er brunet men ikke brændt. Tag bacon og tør det på køkkenrulle. Si de hakkede tomater og smid den i en skål. Rør dem rundt med løget og chiipuré. Når bacon er koldt tilsæt det. Smag til med limesaft og peber.

  4. Den følgende bruger er enig i dette:

  5. #4
    Tilmeldingsdato
    Jan 2002
    Indlæg
    1,146

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    ›Baconsalsa

    ›efter direkte spam fra flere af sideliniens brugere kommer her
    ›min opskrift på baconsalsa:

    ›125 g bacon (et stykke, ikke i skiver)
    ›1 spsk. olivenolie
    ›1 dåse hk. tomater
    ›et halvt rødløg
    ›1 spsk. chipotle chili puré (kan købes i kvickly)
    ›1 tsk. frisk limesaft
    ›friskkværnet peber

    ›Skær bacon ud i tern. varm en pande op på medium varme. olie på.
    ›Smid bacon på panden og skru ned for varmen og lad det stege
    ›forsigtig i 5-7 min til det er brunet men ikke brændt. Tag bacon
    ›og tør det på køkkenrulle. Si de hakkede tomater og smid den i en
    ›skål. Rør dem rundt med løget og chiipuré. Når bacon er koldt
    ›tilsæt det. Smag til med limesaft og peber.


    TAK!

  6. De følgende 2 brugere er enige:

  7. #5
    Tilmeldingsdato
    May 2002
    Indlæg
    3,432

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Her er en, der vil tiltale rigtige mænd som f.eks. dem fra SR:

    Rødvinssauce som Konrad lavede den

    (Det er meget vigtigt at man kan styre varmen præcist, så gas + kobber er næsten nødvendigt, men hvis man kender sit grej rigtig godt, kan mindre måske gøre det)

    Steg dit kød på panden. Hold det varmt, eller, hvis det er et stort stykke, gør det færdigt i ovnen ved ca 65-70C.

    Kog panden af med 1 dl noilly pratt og 2 dl anstændig rødvin. Skrab pandesnasket fri. Tilsæt en god bouillon/fond, et godt skvæt citronsaft + lidt vand. Tilsæt 1/4 finthakket løg + persille. Lad koge ind til temmelig koncentreret, og si de faste bestanddele fra. På det her stadie skal det smage vildt intenst. Tilbage på panden. Lige før kødet og det evt. tilbehør er klar: Bring i kog, tag af blusset. Rør ca. 200g koldt smør i skiver ned i saucen. det er vigtigt at saucen ikke er kold, så undervejs skal panden igen på blusset. Bliver den for varm, skiller den, men holder man den godt lun, bliver resultatet en fløjlsglat og eksplosivt smagende sauce.

    Det er fed mad. Meget, meget fed!
    I øvrigt mener jeg at hele København minus de største indfaldsveje skal være 30 km/t-zone

  8. De følgende 2 brugere er enige:

  9. #6
    Tilmeldingsdato
    Apr 2005
    Indlæg
    511

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Er der nogen, der har en rigtig god opskrift på den Sauce Tartare, man får til fish & chips i England? Det bedste, jeg har fundet, er følgende:

    175ml (6 floz) Mayonnaise
    2 tsp Capers, chopped
    2 tsp Gherkins, chopped
    2 tsp Fresh Parsley, chopped
    1 tsp Fresh Tarragon or Chives, chopped
    1 tbsp Lemon Juice



    ...men der er da også dild i, og bruger de ikke også creme fraiche?

  10. #7
    Tilmeldingsdato
    May 2005
    Indlæg
    296

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    ›Er der nogen, der har en rigtig god opskrift på den Sauce
    ›Tartare, man får til fish & chips i England? Det bedste, jeg
    ›har fundet, er følgende:

    175ml (6 floz) Mayonnaise
    ›2 tsp Capers, chopped
    ›2 tsp Gherkins, chopped
    ›2 tsp Fresh Parsley, chopped
    ›1 tsp Fresh Tarragon or Chives, chopped
    ›1 tbsp Lemon Juice



    ›...men der er da også dild i, og bruger de ikke også creme fraiche?

    Price brødrene har en her

    http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price...m4.htm?image=4

    Pede

  11. De følgende 2 brugere er enige:

  12. #8
    Tilmeldingsdato
    Sep 2004
    Indlæg
    836

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Nu er der ikke mange måneder til sæsonen starter igen med pilselv-rejer og kølig hvidvin i haven.
    Det er helt ufatteligt så mange der slet ikke formår at lave den dressing der skal til, men here goes:

    1 del mayonaise
    2 dele (Heinz) ketchup

    røres godt sammen. (skulle der senere være brug for mere mayo skal der passes på klumper)

    Nogle stænk engelsk sovs, lidt citronsaft, en smule sukker, et drys peber, og en anelse salt.

    Rør rundt, lad den stå lidt, og smag til.

  13. #9
    Tilmeldingsdato
    Oct 2002
    Indlæg
    1,589

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Til pil selv rejer laver jeg ofte en 9% creme fraiche med finthakket dild, MEGET finthakket rødløg, et fed hvidløg, salt og peber og lader det trække en times tid i køleskabet, det er også rigtigt godt til Krebs * savler ved tanken *
    Alcohol gives you the ambition to do anything, while simultaneously taking away your ability to do so.
    Pabres's Avatar

  14. Den følgende bruger er enig i dette:

  15. #10
    Tilmeldingsdato
    Oct 2005
    Indlæg
    1,498

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    .
    Sidst redigeret af Lil_stamp : 25.08.10 kl. 12:28

  16. #11
    Tilmeldingsdato
    Jun 2003
    Indlæg
    1,509

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Jeg er pjattet med asiatisk mad, og har gennem noget tid brugt denne hjemmekomponerede dressing. Den går perfekt til en stir-fry wok, en nuddelsalat eller bare som alm. salatdressing (f.eks. en grøn salat med forårsløg, koriander og mynte).

    Den tager 2 min. at lave med en Bamix.

    1 fed hvidløg, groft skåret
    1 tommeltot ingefær, groft skået
    1 lime, saften og reven skal
    1 teske sukker
    1 spiseske fiskesauce
    Frisk chili efter temperament. Jeg plejer at bruge 1 thai bird eller ½ af de store fra netto
    4 spiseskeer østerssauce

    1 tur med stavblenderen til det er smooth, herefter smages til, når smagen er der, kommes et par spiseskeer raps/solsikkeolie i og den blendes igen til den er cremet.

    Fra tid til 2. ryger der også en håndfuld peanuts/cashew i.

    Yummi!
    72' Grønkjær leger med Barca, Barca-style. Rob Palmer @ SkySports 1: "Gronkjaer... he's like the Peter Pan of football, flying around the field... calmness, composure, awareness, footwork, skill... fantastic!" Video (med engelske komm.), Video (med danske komm.)

  17. Den følgende bruger er enig i dette:

  18. #12
    Tilmeldingsdato
    Jul 2005
    Indlæg
    681

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Druesovs:

    Til 4 personer

    500 gram søde stenfrie små druer
    1/2 liter piskefløde
    2 spiseskefulde smør
    2 Knorr oksebouillonterninger eller endnu bedre en sjat god okse- eller kalvefond.
    Salt og peber

    Druerne skylle,tørres og halveres.
    Smørret varmes gyldentbrunt på en pande og druerne svitses i et par minutter.
    Fløde og bouillon tilsættes og saucen koges ind til den tykner.
    Smag til med salt og peber.
    Server straks.

  19. De følgende 11 brugere er enige:

  20. #13
    Tilmeldingsdato
    Mar 2004
    Indlæg
    1,873

    Re: Opskrifter på dressinger og saucer

    Citat Oprindeligt indsendt af Mgt09 Se meddelelser
    Druesovs:

    Til 4 personer

    500 gram søde stenfrie små druer
    1/2 liter piskefløde
    2 spiseskefulde smør
    2 Knorr oksebouillonterninger eller endnu bedre en sjat god okse- eller kalvefond.
    Salt og peber

    Druerne skylle,tørres og halveres.
    Smørret varmes gyldentbrunt på en pande og druerne svitses i et par minutter.
    Fløde og bouillon tilsættes og saucen koges ind til den tykner.
    Smag til med salt og peber.
    Server straks.
    Er du sikker på, at der ikke skal rønnebær i?
    Tiramisultras - måske med ske?
    Måske bananer, måske fasaner?
    Men det smager bedst med pizzarest! (...og kulørte lamper)
    Jobbeelg's Avatar

  21. De følgende 5 brugere er enige:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Lignende emner

  1. Opskrifter på desserter
    By rmjdk in forum Mad
    Svar: 14
    Sidste Meddelelse: 30.08.16, 07:47
  2. Opskrifter på forretter
    By rmjdk in forum Mad
    Svar: 1
    Sidste Meddelelse: 20.04.10, 09:05
  3. Opskrifter - diverse
    By k b hagen in forum Mad
    Svar: 1
    Sidste Meddelelse: 28.07.09, 09:30
  4. Gode opskrifter?
    By Hellig Kebab in forum Mad
    Svar: 129
    Sidste Meddelelse: 25.07.09, 09:45

Regler for meddelelser

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •