Dressinger, saucer, dip, sky, brun sovs. Snask til kartoflerne eller marinade - her kan det postes!
Dressinger, saucer, dip, sky, brun sovs. Snask til kartoflerne eller marinade - her kan det postes!
Til vores nytårsbøf havde jeg lavet en meget simpel sauce/creme, som jeg fandt et sted på nettet.
Bring et par deciliter kalvefond i kog.
Kom en bakke babyspinat i og lad det falde sammen.
Blend herefter massen sammen med en god klat smør.
Smag til med salt, peber og en lille smule sambal oelek.
Det blev særdeles vellykket til de møreste bøffer jeg endnu har stegt samt en god kraftig rødvin.
Dog blev det i opskriften understreget, at saucen ikke måtte koge igen efter den blev blendet. Men man måtte naturligvis godt varme den lidt.
Jeg fandt det dog nødvendigt at jævne saucen lidt (med Maizena Lys), da det ellers var alt for tyndt. Men måske fonden blot skulle have kogt lidt mere ind, end jeg lod den.
Baconsalsa
efter direkte spam fra flere af sideliniens brugere kommer her min opskrift på baconsalsa:
125 g bacon (et stykke, ikke i skiver)
1 spsk. olivenolie
1 dåse hk. tomater
et halvt rødløg
1 spsk. chipotle chili puré (kan købes i kvickly)
1 tsk. frisk limesaft
friskkværnet peber
Skær bacon ud i tern. varm en pande op på medium varme. olie på. Smid bacon på panden og skru ned for varmen og lad det stege forsigtig i 5-7 min til det er brunet men ikke brændt. Tag bacon og tør det på køkkenrulle. Si de hakkede tomater og smid den i en skål. Rør dem rundt med løget og chiipuré. Når bacon er koldt tilsæt det. Smag til med limesaft og peber.
›Baconsalsa
›
›efter direkte spam fra flere af sideliniens brugere kommer her
›min opskrift på baconsalsa:
›
›125 g bacon (et stykke, ikke i skiver)
›1 spsk. olivenolie
›1 dåse hk. tomater
›et halvt rødløg
›1 spsk. chipotle chili puré (kan købes i kvickly)
›1 tsk. frisk limesaft
›friskkværnet peber
›
›Skær bacon ud i tern. varm en pande op på medium varme. olie på.
›Smid bacon på panden og skru ned for varmen og lad det stege
›forsigtig i 5-7 min til det er brunet men ikke brændt. Tag bacon
›og tør det på køkkenrulle. Si de hakkede tomater og smid den i en
›skål. Rør dem rundt med løget og chiipuré. Når bacon er koldt
›tilsæt det. Smag til med limesaft og peber.
TAK!
Her er en, der vil tiltale rigtige mænd som f.eks. dem fra SR:
Rødvinssauce som Konrad lavede den
(Det er meget vigtigt at man kan styre varmen præcist, så gas + kobber er næsten nødvendigt, men hvis man kender sit grej rigtig godt, kan mindre måske gøre det)
Steg dit kød på panden. Hold det varmt, eller, hvis det er et stort stykke, gør det færdigt i ovnen ved ca 65-70C.
Kog panden af med 1 dl noilly pratt og 2 dl anstændig rødvin. Skrab pandesnasket fri. Tilsæt en god bouillon/fond, et godt skvæt citronsaft + lidt vand. Tilsæt 1/4 finthakket løg + persille. Lad koge ind til temmelig koncentreret, og si de faste bestanddele fra. På det her stadie skal det smage vildt intenst. Tilbage på panden. Lige før kødet og det evt. tilbehør er klar: Bring i kog, tag af blusset. Rør ca. 200g koldt smør i skiver ned i saucen. det er vigtigt at saucen ikke er kold, så undervejs skal panden igen på blusset. Bliver den for varm, skiller den, men holder man den godt lun, bliver resultatet en fløjlsglat og eksplosivt smagende sauce.
Det er fed mad. Meget, meget fed!
Er der nogen, der har en rigtig god opskrift på den Sauce Tartare, man får til fish & chips i England? Det bedste, jeg har fundet, er følgende:
175ml (6 floz) Mayonnaise
2 tsp Capers, chopped
2 tsp Gherkins, chopped
2 tsp Fresh Parsley, chopped
1 tsp Fresh Tarragon or Chives, chopped
1 tbsp Lemon Juice
...men der er da også dild i, og bruger de ikke også creme fraiche?
›Er der nogen, der har en rigtig god opskrift på den Sauce
›Tartare, man får til fish & chips i England? Det bedste, jeg
›har fundet, er følgende:
›
›175ml (6 floz) Mayonnaise
›2 tsp Capers, chopped
›2 tsp Gherkins, chopped
›2 tsp Fresh Parsley, chopped
›1 tsp Fresh Tarragon or Chives, chopped
›1 tbsp Lemon Juice
›
›
›...men der er da også dild i, og bruger de ikke også creme fraiche?
Price brødrene har en her
http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price...m4.htm?image=4
Pede
Nu er der ikke mange måneder til sæsonen starter igen med pilselv-rejer og kølig hvidvin i haven.
Det er helt ufatteligt så mange der slet ikke formår at lave den dressing der skal til, men here goes:
1 del mayonaise
2 dele (Heinz) ketchup
røres godt sammen. (skulle der senere være brug for mere mayo skal der passes på klumper)
Nogle stænk engelsk sovs, lidt citronsaft, en smule sukker, et drys peber, og en anelse salt.
Rør rundt, lad den stå lidt, og smag til.
Til pil selv rejer laver jeg ofte en 9% creme fraiche med finthakket dild, MEGET finthakket rødløg, et fed hvidløg, salt og peber og lader det trække en times tid i køleskabet, det er også rigtigt godt til Krebs * savler ved tanken *
.
Sidst redigeret af Lil_stamp : 25.08.10 kl. 12:28
Jeg er pjattet med asiatisk mad, og har gennem noget tid brugt denne hjemmekomponerede dressing. Den går perfekt til en stir-fry wok, en nuddelsalat eller bare som alm. salatdressing (f.eks. en grøn salat med forårsløg, koriander og mynte).
Den tager 2 min. at lave med en Bamix.
1 fed hvidløg, groft skåret
1 tommeltot ingefær, groft skået
1 lime, saften og reven skal
1 teske sukker
1 spiseske fiskesauce
Frisk chili efter temperament. Jeg plejer at bruge 1 thai bird eller ½ af de store fra netto
4 spiseskeer østerssauce
1 tur med stavblenderen til det er smooth, herefter smages til, når smagen er der, kommes et par spiseskeer raps/solsikkeolie i og den blendes igen til den er cremet.
Fra tid til 2. ryger der også en håndfuld peanuts/cashew i.
Yummi!
Druesovs:
Til 4 personer
500 gram søde stenfrie små druer
1/2 liter piskefløde
2 spiseskefulde smør
2 Knorr oksebouillonterninger eller endnu bedre en sjat god okse- eller kalvefond.
Salt og peber
Druerne skylle,tørres og halveres.
Smørret varmes gyldentbrunt på en pande og druerne svitses i et par minutter.
Fløde og bouillon tilsættes og saucen koges ind til den tykner.
Smag til med salt og peber.
Server straks.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)