man ka jo engang imellem trænge til noet lidt lettere end flæskesteg, og så er omelet en finfin ting.
materiel og ingredienser
- æg
- soltørrede tomater
- feta i tern
- fløde
- salat
- spinat... frisk
- pesto
- olivenolie
- vindruekerneolie
- smør
- surdejshvedebrød
- en vel indstegt støbejernspande. det ER bedre end teflon, sgu. og en gaffel.
metode
- lav først en salat af f.eks. hovedsalat og fine spinatblade, med dressing af pesto+olivenolie.
- hav brød klar, skåret i skiver.
- dæk bordet.
- rør 4-5 hele æg sammen med en gaffel. tilsæt 7-8 spskf. fløde. salt og peber.
- varm din ret store støbejernspande langsomt op, så den er omtrent lige varm over hele fladen - uden at blive meget varm. lidt vindruekerneolie og smør i panden, så det dækker fladen.
- tilsæt æggemassen. rør lidt rundt i 8-taller (det er magi).
- lad omeletten sætte sig lidt.
- dæk den ene halvdel med lidt feta i tern og hakkede soltørrede tomater. vend den anden halvdel ind over. lad stege sagte lidt endnu, til fetaen er lidt smeltet. strit imens lidt industribalsamico over salaten.
- server. med brød til.
fuck det er godt.