FCKFC Forum FAQ

Here you can find answers to questions about how the board works. Use the links or search box below to find your way around.

Udråbstegn

Udråbstegn er et af de mest overbenyttede tegn, når folk skriver på Internettet. Folk benytter det, når de vil give deres sætninger mere kraft, men det ser ikke pænt ud.

Det første huskeregel, hvad angår udråbstegn, er, at man aldrig bruger mere end et enkelt udråbstegn ad gangen. "!!!!!" betyder præcis det samme som "!", det ser bare ud som om, man har glemt at slippe fingeren på tastennnnnn.

Årsagen til at nogle bruger flere udråbstegn er som regel, at de har været for flittige med at bruge udråbstegn, hvor det faktisk ikke var berettiget, og nu, hvor de pludselig står med en sætning, de mener kræver et udråbstegn, ser det ikke stærkt nok ud med et enkelt udråbstegn.

Den anden huskeregel er, at man skal være meget nærig med sine udråbstegn. Udråbstegn er, som navnet antyder, beregnet på udråb, og det er næsten altid, når man vil overføre talesprog til skrift, at man bruger det. Men på Sidelinien skriver vi jo til hinanden, og talesprog bør som regel kun være at finde i citater.

Naturligvis sniger der sig dog talesprog ind i indlæg i almindelighed, og visse ord kræver næsten et udråbstegn: Hurra; Bøh, eller; Ha, er ikke det samme uden et udråbstegn, og her er man som regel på sikker grund, hvis man sætter et udråbstegn. I andre sammenhæng risikerer man at fremstå som en hidsigprop, der smækker med dørene og kaster med møblementet, hvis man bruger udråbstegn. Og sådanne typer er svære at tage alvorligt!

Søg i FAQ'en

Select this option if you would like your search to look in the text of FAQ items as well as their titles.

Select an option here to specify how you would like your search query to be treated. 'Any words' will return the most numerous but possibly least relevant results, while 'Complete phrase' will return only results that contain exactly what you are searching for.